fenomen kukanja

dog face

Poznat
Poruka
7.500
ako je slicna tema bila , molim lepo , gasi ....

elem , uzmite nekakvu skalu od 1 do 5 npr i recite koliko na vase zivce utice kad vam neko kroz razgovor konstantno kuka ?

u nasem drustvu , kukanje je postalo deo tradicije , kulture , obicaja , stegnuti kojekakvim nevoljama sa kojima zivimo , mi kukamo , kratkorocno uspevajuci da zbacimo dusevne balaste , da prebacimo svakodnevne , akutne a i hronicne tegobe u tudje dvoriste ...... znajuci , vrlo dobro , da samo bacamo bumerang..... ali dobro , sta god, porcija kukanja uz kaficu , pivo ... porcija kukanja umesto dorucka rucka i vecere......

koliko samo crpimo tudju paznju , fokus i energiju kako bismo zadovoljili tu suludu potrebu da olaksamo sebi.... naivno ili namerno ?

niste psihijatar , niste psiohoterapeut , niste strucni da sagledate kompetentno i kroz struku, tudje mentalno-dusevne probelem i da ih lecite , to niste vi .....

medjutim , ta posast koja se ukorenila je postala sastavni deo minuta, casa dana godine i zivota .... kuka se iz hobija , kuka se iz dosade, kuka se iz rutine , kuka se iz prkosa , kukamo jer nemamo sta drugo da radimo ,pricamo, samo kukamo kroz razne uvijene varijatete i kombinacije stavova, misljenja , samo se cedimo ko kukavni loj otrovni....

kako se postavljate prema ljudima koji vam kukaju iz obicaja ? iz standarda ponasanja i komunikacije .....

takve shebem optimizmom

- - - - - - - - - -

Upravo ta nesnosna kuknjava i negativna energija je jedan od glavnih razloga sto sam se i odselio iz Srbije.
Svi kukaju - a niko se zaista ne buni ni za sta, cute i trpe.

Da, fenomenalno je kad čovek vozi auto i kaže kako neki znak tu ne treba da stoji, jer se dobro ne vidi i napravi dramu...monolog
Pitaš ga; ok, šta ćeš uraditi da se to promeni?
On u čudu pogleda, prvo otkud neko koga tako slabo poznaje se usudi da ga pita tako otvoreno...
i nema odgovora
kažeš: je l ne znaš ko je nadležan da postavlja te znakove? PA da im se obratiš...u svakoj instituciji ima sigurno neki magarac koji vuče, radi svoj posao...naći će rešenje
Opet tišina

O čemu dalje pričati?

Oni kojima je zaista teško, retko kukaju. Guraju kako umeju, slušaju one koji kukaju. Ali tu dođe do problema ako je osoba kojoj se kuka, preterano empatična, pa pokupi sva ta kukanja u sebe i tako sebe optereti negativnošću koja čak i nije njena.
Ja kad mi je teško, nije važno zbog čega, ali kad mi fali osmeh, umem da činim sitnice za druge ljude, ne bi li njihov osmeh nadomestio moj. Nekako mi je to bolje od klasičnog kukanja...

...
koliko na vase zivce utice kad vam neko kroz razgovor konstantno kuka ?
...

О'кеј је бити искрен и информативан,
али свакако не треба људе давити !

А људи, ако те већ питају : "Како си ?"
треба и да поднесу твој евентуални негативан одговор.

Битно је само да све буде у пар реченица ...

da li mislite da se iza Kritike zapravo krije kuknjava ?

nije svaka kritika inteligentna , a kritikovati je lako , pa se kroz Kritiku infiltrira vrlo lako najobicnije kukanje ....

nema ideja , nema predloga resenja ..... samo suva kritika i kuknjava...

- - - - - - - - - -

zadovolje se te potrebe da se iskritukuje nesto i tu se iscrpi supstanca , nakon Kritike ostaje sao kuknjava ....

odvratno

da li mislite da se iza Kritike zapravo krije kuknjava ?

nije svaka kritika inteligentna , a kritikovati je lako , pa se kroz Kritiku infiltrira vrlo lako najobicnije kukanje ....

nema ideja , nema predloga resenja ..... samo suva kritika i kuknjava...

- - - - - - - - - -

zadovolje se te potrebe da se iskritukuje nesto i tu se iscrpi supstanca , nakon Kritike ostaje sao kuknjava ....

odvratno

Па и ти само кукаш на "кукање".
Обрати пажњу на мој пост ( и уопште на моје постове ).
Видећеш да увек дајем неко решење, неку смерницу ... ;)

Ne volim kukanje.
A ljudi kukaju.
Te nemaju sreće, te namaju para, te...
A u stvari samo nemaju dovoljno mozga.

Istinita anegdota:

Kad je Napoleon pobegao sa sv.Jelene
beogradski paša pita Miloša Obrenovića:
Zar turci nisu pametniji.
Mi bi mu odsekli glavu i nema više problema.
A Miloš odgovara:
"Bog je pamet najpravičnije podelio.
Niko se ne žali da mu je malo."

lljudi mešaju babe i žabe

dođu da poprave zub kod zubara, pa usput da se opravdaju zašto prethodni put nisu došli, slomili su nogu, a strina im operisala tumor i eto prethodni termin su zato preskočili. A niko ih nije pitao.A došli samo da poprave svoj zub.

Back