Feng Šui pri uređenju doma ?

Imam malo uokvireno sestougaono ogledalo na ulaznim vratima,jako lepog izgleda.Suvisan enterijer sam izbacio iz stana ostavio samo ono najosnovnije.Namestaj sam rasporedio tako da je dovoljno odmaknut jedan od drugoga ili od zidova zbog protoka energije ali nisam po njihovoj podeli na sest zona nego po svom nahodjenju.

Preko puta kapije redovno secem bagrem da bi bio dobar vidik i dosta jutarnje svetlosti.Trudim se koliko sam u mogucnosti,potrebna su i malo veca finansijska sredstva da se sve dotera.U vocnjaku gradim piramidu radi akumulacije energije i u kojoj ce se boraviti,od prirodnih materijala bez eksera i armature.

Feng shui je dobar ali nazalost dosta iskomercijalizovan na zapadu.

Imam malo uokvireno sestougaono ogledalo na ulaznim vratima,jako lepog izgleda.Suvisan enterijer sam izbacio iz stana ostavio samo ono najosnovnije.Namestaj sam rasporedio tako da je dovoljno odmaknut jedan od drugoga ili od zidova zbog protoka energije ali nisam po njihovoj podeli na sest zona nego po svom nahodjenju.

Preko puta kapije redovno secem bagrem da bi bio dobar vidik i dosta jutarnje svetlosti.Trudim se koliko sam u mogucnosti,potrebna su i malo veca finansijska sredstva da se sve dotera.U vocnjaku gradim piramidu radi akumulacije energije i u kojoj ce se boraviti,od prirodnih materijala bez eksera i armature.

e...sada ja tebe, druze, da pitam nesto u vezi sa tom piramidom...
o kakvoj energiji pricas? u cemu je akumuliras?
pitam te iz perspektive zakona fizike.

pozdrav

Sama piramida i njena fluidna energetska kopija sluze kao konvertor specificne energije iz prostora koja povoljno deluje na bioloski sistem.

Akumulacija je u centru,sam objekat ili njegove bocne strane je sire u sva cetiri pravca podjednako.

Tako da ona dodje kao prijemnik sa magnetnom silom koju svako telo poseduje,i kao jaci energetski odasiljac od drugih tela a po fizici svako telo i zraci i privlaci.

e...sada ja tebe, druze, da pitam nesto u vezi sa tom piramidom...
o kakvoj energiji pricas? u cemu je akumuliras?
pitam te iz perspektive zakona fizike.

pozdrav

FS je extra. Ja ga primenjujem vec dugo. A ako neko misli da je u pitanju samo subjektivni dozivljaj, nemam nista protiv da se subjektivno lepo osecam.

A koliko je fizika pametna i koliko zna pokazala su istrazivanja u CERN-u gde su otkrivene cestice brze od svetlosti.

Poslednja izmena od moderatora:
Feng sui moze da bude vrlo jednostavan i efikasan. Prvo se gledaju strane sveta koje odgovaraju licno vama (postoje tabele u kojima se pronadjete), pa na osnovu toga birate gde spavate, gde ucite ili radite i sl. Sto se kuce/stana tice, za pocetak na sever(S) stavite cinijicu vode (koju obavezno odrzavate svezom i cistom) da aktivirate elemenat vode koji se vezuje za bogatstvo; na SI i JZ stavite nesto sto ima veze sa zemljom (moze i neki kristal); na I i JI stavite biljke, cvece..bilo sta od drveta; na J lampu, nesto crveno, sto ima veze sa vatrom (u najboljem slucaju-kamin); na Z i SZ ide metal (npr. metalni zvoncici, mada moze i tv ili kompjuter). Pocnete odatle, pronadjete knjigu Lilijan Tu "FENG ŠUI – Detaljan vodic" i pronadjete sta vas interesuje.
Ja sam, licno, vrlo skepticna i volim sve sama da isprobam i Feng sui me je odusevio. Potpuno je logican i koristan.
Preporucujem svima da probaju.

Ajde okači slike tvoje piramide kad završiš. Please.

Back