Feminizam-propast ili prilika za muskarce?!

drdoktor

Elita
Banovan
Poruka
23.062
Ne tako retko muskarci krive feminizam za sve losije musko-zenske odnose. Da je pre toga bilo sve kako treba. Nedavno sam u razgovoru cuo zanimljivu tezu, da upravo feminizam donosi toliko zeljenu slobodu muskarcima, narocito u nevezivanju za jednu partnerku. Savremena zena se krece izmedju feministickih ideja i tradicionalnih vrednosti. Na taj nacin jos vise zbunjuju muskarce. Zele ravnopravnosta, ali imaju i ogromna ocekivanja od muskaraca. Na neki nacin muskarci su postali kao bunar zelja bez dna, jer vise ni same zene ne znaju sta zele.

Mozda je vreme da muskarci naprave svoj pokret?

Cuj zene imaju neke zelje i ocekivanja.To moze da prodje samo kod nekog lupeza i skorojevica.Ok je da joj obecas sve i svasta dok je ne nategnes e onda okreces list i pocinje strasno maltretiranje:hahaha:.Dakle il ce da se pokori i prihvati cinjenicu da je nategnuta il ce da posandrca i okaci se na tavan ( bez sunki):hahaha:

Ne tako retko muskarci krive feminizam za sve losije musko-zenske odnose. Da je pre toga bilo sve kako treba. Nedavno sam u razgovoru cuo zanimljivu tezu, da upravo feminizam donosi toliko zeljenu slobodu muskarcima, narocito u nevezivanju za jednu partnerku. Savremena zena se krece izmedju feministickih ideja i tradicionalnih vrednosti. Na taj nacin jos vise zbunjuju muskarce. Zele ravnopravnosta, ali imaju i ogromna ocekivanja od muskaraca. Na neki nacin muskarci su postali kao bunar zelja bez dna, jer vise ni same zene ne znaju sta zele.

Pa ti ne bi bio primljen u taj pokret, kako god da okrenes svejedno ti je koji je odgovor.

Zasto?

Pa zato sto je tvoje shvatanje MZ odnosa na tako niskom nivou da se ne razlikujes od srednjoskolca a onda ti je odlican i feminizam, jedino ako nisi lep i ne umes da budes navalentan, onda zalim.
Ali za udruzenje muskaraca nisi sigurno.
Utesno za tebe, mnogi nisu.
Otud i izreka da balkanskog muskarca oblikuje balkanska zena.

Pa ti ne bi bio primljen u taj pokret, kako god da okrenes svejedno ti je koji je odgovor.

Zasto?

Pa zato sto je tvoje shvatanje MZ odnosa na tako niskom nivou da se ne razlikujes od srednjoskolca a onda ti je odlican i feminizam, jedino ako nisi lep i ne umes da budes navalentan, onda zalim.
Ali za udruzenje muskaraca nisi sigurno.
Utesno za tebe, mnogi nisu.
Otud i izreka da balkanskog muskarca oblikuje balkanska zena.

hahahaha, sva sreca da si mi to pojasnio. A da nemas pojma, kazuje i izreka koja je postala daleka proslost.

Udruzenje i pokret nije jedno te isto.
Sto se tice moje lepote ne brini, i te kako je prisutna, ali i pamet. Kombinacija koju zene posebno vole.

Sto se tice teme, feminizam je prisutan i kod balkanskih zena. Porodice se urusavaju, muskarci zatupljuju, dao si mi ocigledan primer.

- - - - - - - - - -

feminizam je orudje za urusavanje porodicnih vrednosti.

feminizmom gube obe strane.0

A koje su to vrednosti?

Ponekad žena kaže svoje mišljenje, a odgovara joj se: "Bilo bi ti bolje da kupiš dildo."

Zbog toga se smatram feministkinjom.

Međutim, u nekim sferama su žene povlašćene. Jedna trudnica je nedavno rekla da se namerno pretvara da ne može da radi, da bi dobijala besplatne pare.

U tom smislu je i Maskulistički pokret potreban (oslobođenje muškaraca).
Maskulisti bi se bavili ukidanjem besplatnog džeparca koji se trenutno daje ženama bez razloga.

S obzirom koliko su žene danas poštovane, koliko se lako udaju i koliko je malo solo ženskih - nisu mogle gore sebe da shebu.
Nekad su muškarci ginuli na dvobojima da bi dobili ruku ( čitaj - vaginu ) neke ženske a danas se i cvećare zatvaraju..

Ponekad žena kaže svoje mišljenje, a odgovara joj se: "Bilo bi ti bolje da kupiš dildo."

Zbog toga se smatram feministkinjom.

Međutim, u nekim sferama su žene povlašćene. Jedna trudnica je nedavno rekla da se namerno pretvara da ne može da radi, da bi dobijala besplatne pare.

U tom smislu je i Maskulistički pokret potreban (oslobođenje muškaraca).
Maskulisti bi se bavili ukidanjem besplatnog džeparca koji se trenutno daje ženama bez razloga.

Nema potrebe ni za kakvim "maskulističkim" i "feminističkim" pokretima nego samo jedan jedini - racionalni pokret.
Vreme je da sa javno kaže da je feminizam $ranje i da lažni feminizam & emancipacija nisu stvorile kvalitetnije, slobodnije i razvijenije ženske nego samo raspuštenice & budale.

Treba promeniti i zakone o porodici ( izjednačavanje roditelja pri "deobi" dece, kao u Skandinaviji) , treba ukinuti zakone koji stimulišu bračnu prostituciju a treba poraditi i na rečniku.

Jeste primetili da danas nema qrvi i qrvetina nego su sve - starlete, voditeljke, pevačice i žrtve trafikinga ?
Nema ni pedera nego - gejeva i drugačije orijentisanih.

Zašto se stvari ne zovu pravim imenom ?

Uporedi kako su ti deda ili pradeda živeli i zapitaj se da li bi ti mogao tako. I eto ti odgovor da li su promene u m-ž odnosima bile pozitivne.
.

Ispravnije bi bilo pitanje : Feminizam - propast ili prilika za zene ? No, kad je vec takvo kakvo je, rekao bi ni jedno ni drugo ...

Samo propast. To se vidi po broju solo žena, po broju korisnica antidepresiva, po broju mačaka po glavi ženskih stanovnika, po demografiji zemalja inficiranih kvazi feminizmom i emancipacijom.

Emacipacija žena je sjajan primer kako jedna odlična ideja može da se zloupotrebi, izvitoperi i na kraju odvede u totalno suprotnom smeru od planiranog.

U ideji dobra ali u realizaciji katastrofalna, fali joj prirodnost i uvažavanje realnosti. Muškarci i žene jesu jednaki ali ne isti. Razlika je ogromna ali fejk "emancipatorke" nisu ispoštovale prirodu i eto problema.

Cuj zene imaju neke zelje i ocekivanja.To moze da prodje samo kod nekog lupeza i skorojevica.Ok je da joj obecas sve i svasta dok je ne nategnes e onda okreces list i pocinje strasno maltretiranje:hahaha:.Dakle il ce da se pokori i prihvati cinjenicu da je nategnuta il ce da posandrca i okaci se na tavan ( bez sunki):hahaha:

Moze da prodje samo kod neiskusne devojcice, nikako kod zene. :)
Muskarci su maltretirani mnogo vise od zena, samo sto zene to rade na mnogo suptilniji nacin.

- - - - - - - - - -

Samo propast. To se vidi po broju solo žena, po broju korisnica antidepresiva, po broju mačaka po glavi ženskih stanovnika, po demografiji zemalja inficiranih kvazi feminizmom i emancipacijom.

Emacipacija žena je sjajan primer kako jedna odlična ideja može da se zloupotrebi, izvitoperi i na kraju odvede u totalno suprotnom smeru od planiranog.

U ideji dobra ali u realizaciji katastrofalna, fali joj prirodnost i uvažavanje realnosti. Muškarci i žene jesu jednaki ali ne isti. Razlika je ogromna ali fejk "emancipatorke" nisu ispoštovale prirodu i eto problema.

Istina.

Emancipacija žene se odavno desila.... danas se pod feminizmom i odlično što si upotrebio dodatak kvazi jer to je najbolji opis, podrazumeva pokret nedojebanih mrzitelja svega muškog i on se ne bori za ravnopravnost žena naprotiv....čisto da razdvojimo pojmove.

Slažem se i sa ovim boldovanim....apsolutno....ali ono sa čim se nikako ne slažem je da je tvoje viđenje da je emancipacija bila katastrofalna i protivprirodna. Ženski promiskuitet(a čini mi se da to najviše provejava i smeta u ovoj temi) kao i muški nije neprirodna pojava jer ljudi nikako nisu prirodno određeni da budu monogamna bića,monogamija je nametnuta religijskim i kulturnim faktorima koji su dominirali istorijom u većem delu sveta a njihovo današnje delimično(ovo je jako bitna razlika*) odbacivanje opet slabo do nikako nema direktne veze sa pričom o emancipaciji. Današnji m-ž odnosi su posledica mnogo faktora ali individualizam i komformizam modernog čoveka su daleko bitniji u toj priči od prava žena da dobiju priliku da budu ravnopravne u nekim oblastima života a to je bila suština emancipacije a ne pravo da isprobaju 20+ đuvegija u životu ako im se hoće a to je opet uglavnom posledica ovoga gore navedenog ne same emancipacije :D .

Mislim da je ženska emancipacija u dobroj meri oslobodila muškarca i skinula mu breme exkluzivnog hranitelja i izdržavaoca porodice koja je besmislena u uslovima modernog života u današnjem svetu,barem u neislamskom delu sveta. I smatram je pozitivnom.

Iskreno jbm. ti ja svet gde ja radim kao konj i plaćam sve račune a ona gleda turske serije kad odvede dete u vrtić i smandrlja klopu sa pola sata "a la J.Oliver" ;) A tako bi otprilike izgledala "tradicionalna" porodica u modernim uslovima.

Pa da kazem svima, posto nije autor teme krivac za stanje...

ZAKASNILI STE.
Danasnji mladi muskarci su vise zene sa kitom, nego sto su muskarci....
To se narocito vidi kad su velike utakmice, a ko hoce moze i svaki dan da uoci to.

- - - - - - - - - -

Pa da kazem svima, posto nije autor teme krivac za stanje...

ZAKASNILI STE.
Danasnji mladi muskarci su vise zene sa kitom, nego sto su muskarci....
To se narocito vidi kad su velike utakmice, a ko hoce moze i svaki dan da uoci to.

Evo jedan dobar komentar. Tema i jeste nastala na osnovu mog dugogodisnjeg iskustva u radu sa bracnim parovima.
Doslo je vreme kada zena zeli da bude jednaka sa muskarcem, a zaboravlja na razliku koju je sama priroda jasno podvukla.

Zato sam i spomenuo pokret ali koji je jos na nivou ideja, gde se muskarci bune protiv ovakvog poretka kao potpuno neprirodnog.

Zene su se potpuno pogubile, ali i muskarci.

Ne postoji spontanost u odnosima, vec sve moranda bude predvidjeno i stavljeno u neke sablone.

Mogao bi malo da prosiris vidike iz sociologije, seksologije, psihologije, pre nego sto otvaras ovakvu temu.
Ja stvarno nisam protiv tebe licno, jer imas mere, nisi kao ovi ludaci neobrazovani na forumu.
Ali i dalje stoji da mislim da o ovoj temi nemas blage veze, a prilicno licis na modernog muskarca, tj vise muzjak nego muskarac...bas onako kako sam opisao novu generaciju , zene sa kitom.

Jedini motiv koji imas je da povecas prolaznost svojih licnih interesa, a to i nije bas dobar motiv jer je lobiranje a ne altruizam kako se trudis da ga predstavis.
Ljudi ti pokazuju da nisi dorastao, samo ti ne objasnjavaju, a ja bih mogao, ali mislim da ne vredi truda.
Misljenja sam da treba dobrih 4 godine i vise da u tebi zri posmatranje drustva da bi bio pocetnik za ovu temu...dovoljno siroko da vidis da bi bio nesto vise od spadala...

Nisu svi tu samo da potapaju druge, ali i ta animalna karakteristika dovoljno govori o stanju.Cek , pa i kod tebe se to jako vidi.

S obzirom koliko su žene danas poštovane, koliko se lako udaju i koliko je malo solo ženskih - nisu mogle gore sebe da shebu.
Nekad su muškarci ginuli na dvobojima da bi dobili ruku ( čitaj - vaginu ) neke ženske a danas se i cvećare zatvaraju..
Nije li to odlicno zapravo.
Feministkinje su jake bla bla bla

Znaci vala ih promeniti sto vise i nema brige o njima.
A i trud koji ulazes je postao manji.

- - - - - - - - - -

Uporedi kako su ti deda ili pradeda živeli i zapitaj se da li bi ti mogao tako. I eto ti odgovor da li su promene u m-ž odnosima bile pozitivne.
.
Drugacija vremena drugacija i pravila.

fan sam ljudskih sloboda i jednakih prava za sve, mada mi ponekad deluje privlačno i ono robovlasničko društvo. obučem se, odem na tržnicu kao sad na kupindo, i pazarim neku devojku za par dukata ili koza od glavešine njene porodice koji zadovoljno trlja ruke.
eto koliko je nakad bilo lako da se nađe devojka.
ali onda se zapitam, da li bi ona bila srećna sa mnom? možda. kad sve uporedi sa diktaturom koju je imala kod oca.

Teza da je muskarcima feminizam pomogao u smislu da nam je aminovao promiskuitetno ponasanje je sasvim tacna. On nam ide na ruku jer nema vise moralnih obaveza i drustvenih ocekivanja koji nas koce.

ma daj, pa promiskuitet je postojao i u vreme naših predaka, samo se to mnogo suptilnije radilo, nije bilo guranja psta u oko.
moralnu obavezu imaš prvenstveno prema sebi, nešto što je usađeno vaspitanje i karakterom... pravi muškarac (mašta to značilo) neće dozvoliti da žena zavisi od njega, ne treba mu prikolica koju će vući ceo život... dok sa druge strane poseduje duboko ukorenjenu potrebu da na svaki mogući način zaštiti i brine o svojoj poredici.

tradicionalista sam i poštujem m/ž odnos u kome se zna čija je zadnja, ma kako glupo ovo zvučalo, ali ne bih mogla da živim sa nekim ako sam jača i dominiram na bilo koji način... sa druge strane sam extrem što se tiče nezavisnosti, bila sa i pre braka, u i braku i posle... prosto sebi ne mogu da dozvolim ni luxuz ni slabost da od nekoga zavisim. rođena sam da se borim i ako nemam motiva za borbu bolje me eutanaziraj... nebitno koliko to znam da umori povremeno.
gade mi se, i često nailazim na takve muškarce koji svojim stavom, ili poslovnim položajem na onaj najperfidniji način pokušavaju da izmanipulišu... nadam se da to nema veze sa emancipacijom, stoke je uvek bilo i biće. tako ponekad mrzim što sam žensko, zašto nisam debela ili glupa i u tom nekom trenutku zavidim feministikinjama...
i otkud toliko starleta... nisu one krive, dali ste im vetar u jeddra, njihovo je samo da poseduju vizuelno. sa mozgom smo odavno svi otišli u q.

Back