feminizacija pravosuda .

ravana2

Domaćin
Banovan
Poruka
4.865
evo reci cu vam primjer za svoju struku pravo . na fakultetu je bilo puno vise zena nego muskih ali ako se pogledaju suci ili odvjetnici vecinom su to muskarci . gdje nestaju sve te zene ?

slicno je i u zdravstvu sa time sto su se tamo zene izborile za svij polozaj iako nisam bas cuo za zenskog kirurga .

Tema je pravosudje, i možda ih je manje u advokatskim redovima, mada i tu ih ima bar 30 i kusur procenata, a što se sudija i ostalog osoblja u Sudu tiče neuporedivo ih je više nego muskaraca.

Ženama niko ne brani da specijaliziraju hirurgiju :aha: ... stvar ličnog izbora ili bi i to trebalo po nekom ključu da bude :roll:

pa navedi mi jednog zenskog kirurga ...

- - - - - - - - - -

tu se radi o politickoj korektnosti a ne o proporcionalnom stanju u sudstvu .

Ne razumem se ja u te "političke korektnosti" ... šta ima nekorektno prema ženama u tome što ih ima više na sudijskim pozicijama nego muškaraca ... Vi feministikinje stvrano ne znate šta bi ste sa sobom pa izmišljate probleme i tamo gde ih nema ...

evo reci cu vam primjer za svoju struku pravo . na fakultetu je bilo puno vise zena nego muskih ali ako se pogledaju suci ili odvjetnici vecinom su to muskarci . gdje nestaju sve te zene ?

slicno je i u zdravstvu sa time sto su se tamo zene izborile za svij polozaj iako nisam bas cuo za zenskog kirurga .

Veliko slovo, tacka, zarez, razmaci....sve ti to fali pored ociglednog neznanja o sopstvenoj temi.

Iza sedam gora, sedam mora, na kraju sveta živi strašna aždaja.
Probudi se ona jednog jutra, pogleda oko sebe i pomisli "U peršun, gde ja živim"

Vise zena upisuju fakultete, ali ih muskarci vise ZAVRSAVAJU..

Mnoge zene se upisuna fakultete samo da bi se BOLJE UDALE.

i portir isto tako. DONJEO, PONJEO, IZNJEO, a umislio da je kombinacija nikole tesle, vuka karadzica, platona i arhimeda. u najmanju ruku. :)))

Ko vam je bre taj portir?
Ja sam zena ko sa Marsa pala ne mogu da ispratim te nove nikove, likove i frikove.
Kad god dodjem ti imas novog za mucenje, prosli put je bio neki drugi, sigurna sam da za portira do sad cula nisam.

Ovde treba uvesti jednu temu za padobrance kao sto sam ja....kad DOJDU da mogu da prate :cool:

A reci nam, s obzirom da si pravnik, a uz to još i muškarac (vau)...... jesi li ti sudac ili makar odvjetnik?

Back