felne gume leto zima

eto šta si uradio ureče nam lepo vreme, ovakvom svojom izjavom si naljutio zimu i umesto još malo da nas prištedi
zimskih guma i lanaca vidi šta se desilo preko noći. Jutros sam se vraćao kući iz grada oko 7 sati i neverovatno
koliko je snega bilo po kolovozu, naše putare opet iznenadio sneg u decembru. Inače što se tiče guma 175-70-13
od juče ujutru su poskupele wintera neverovatnih 1000 din SAVA nešto oko 300 din itd. Ko mi je kriv čekam zadnji
momenat za nove gume. Inače do ove zime sam vozio winteru M+S i zimi i leti i bio sam prezadovoljan, interesuju
me iskustva sa zimskim gumama SAVA ... pozdrav

eto šta si uradio ureče nam lepo vreme, ovakvom svojom izjavom si naljutio zimu i umesto još malo da nas prištedi
zimskih guma i lanaca vidi šta se desilo preko noći. Jutros sam se vraćao kući iz grada oko 7 sati i neverovatno
koliko je snega bilo po kolovozu, naše putare opet iznenadio sneg u decembru. Inače što se tiče guma 175-70-13
od juče ujutru su poskupele wintera neverovatnih 1000 din SAVA nešto oko 300 din itd. Ko mi je kriv čekam zadnji
momenat za nove gume. Inače do ove zime sam vozio winteru M+S i zimi i leti i bio sam prezadovoljan, interesuju
me iskustva sa zimskim gumama SAVA ... pozdrav
A koliko su bile pre poskupljenja?!
http://www.internet-prodaja-guma.com/auto-gume/fulda-175-70-r13-kristall-montero-3-82t-m-s/522322/

http://www.internet-prodaja-guma.com/auto-gume/sava-175-70-r13-eskimo-s3-82t-ms/527311/

http://www.planetaguma.com/auto-gume-akcija

Jeftinije od ovog nema.Koja god da je, Sava, Tigar ili neka treca bolja je od letnje..

Poslednja izmena:
Tacno tako naglo su poskupele . Mada i mi sto kazu imamo obicaje da trcimo da kupujemo kad dodje do snega . I kod nas u Vranju si imo gume za 4200 pa nagore a sad ima za 5400 kod jednog i nigde vise . Sto je tragicno i polovne koje si iimo za 20-ak eura su sada 30 pa debelo razmisljam da auto prespava sneg . Sta da mu radim kad stoka nije normalna . Naravno prodali smo Tigar pa mogu da nas jasu i da ih bole dupe za to sto su poskupele 1000 din . Kad im prepametni ministar za saobracaj posto je sredio sve puteve tj iznapravio sve puteve po Srbiji pa nije red da ih mi gazimo neadekvatnim gumama pa uveo covek sve 4 zimske gume . Ipak smo mi neko koji ce biti deo yevrope za 1000 godina ali nema veze mi cemo da postujemo njihove propise makar nikad ne usli u EU. Ne razumem ali ne razumem sto uvode te usrane propise i pune dzepove Mishelinu nadam se da ce im Francuska zahvaliti i dati im datum za pregovore .

Pazarila sam nove Pirelli Snowcontrol i vozim ih sa alu felnama.

Imala sam poteskoce prilikom nabavke guma zbog specificne dimenzije (195/45 R16),
rekose mi znalci da na moj automobil ne moze drugacija guma osim navedene, niskoprofilne, zbog opreme auta, sirine celjusti felne... da ne duzim, nisam poznavalac.

Rekose mi da sam se usrecila.

Ponudili su mi Miselin, Kontinental i Pireli kao jedine proizvodjace koji imaju potrebnu dimenziju.

I jos mi rekose da necu moci staviti celicne felne, da automobil moze funkcionisati samo sa onim sto je na njemu. :neutral:

Set letnjih guma je na sigurnom, u garazi, cekaju prolece. :)

Celicne felne jos uvek nemam, planirala sam ih nabaviti za sledecu zimu, medjutim, znatno su me pokolebali.

Moracu potraziti jos necije misljenje.

sigurno vozi nekog francuza, oni ne mogu da imaju drugacije dimenzije od propisanih rikne im mjenjach :)))

Vozim nemca. :)

Zaista mi rekose ljudi u Trikomu (verovatno novosadjani znaju) da ne mogu postaviti na auto drugacije od propisanog.

Pominjali su snagu (1900 kubika), opremu (Avantgarde) ... i jos niz sitnica za koje sam laik.

Medjutim, ako je @Ivan u pravu, radujem se. :)

Osetim nepravilnosti puta sa ovim niskoprofilnim gumama. Mozda bi bilo zahvalnije da ima drugacije.

Ali moram priznati da izgleda prilicno atraktivno sa njima. :)

Pazarila sam nove Pirelli Snowcontrol i vozim ih sa alu felnama.

Imala sam poteskoce prilikom nabavke guma zbog specificne dimenzije (195/45 R16),
rekose mi znalci da na moj automobil ne moze drugacija guma osim navedene, niskoprofilne, zbog opreme auta, sirine celjusti felne... da ne duzim, nisam poznavalac.

Rekose mi da sam se usrecila.

Ponudili su mi Miselin, Kontinental i Pireli kao jedine proizvodjace koji imaju potrebnu dimenziju.

I jos mi rekose da necu moci staviti celicne felne, da automobil moze funkcionisati samo sa onim sto je na njemu. :neutral:

Set letnjih guma je na sigurnom, u garazi, cekaju prolece. :)

Celicne felne jos uvek nemam, planirala sam ih nabaviti za sledecu zimu, medjutim, znatno su me pokolebali.

Moracu potraziti jos necije misljenje.

http://www.internet-prodaja-guma.co...s[6][]=zimska&price_min=2000&price_max=30000+

ranije sam sve gurao na jedne felne i zimske i letnje gume, bolja opcija je imati duple felne/gume kombinacija , lakse za montazu i stedis pare ne moras svaki put kad menjas ponovo da balansiras tockove. I guma duze traje.

Back