feksibilnost

bezibre!

Poznat
Banovan
Poruka
8.923
da li se osećate loše kad ste sa nekim u lošim odnosima? makar koliko bliskim? da volite da ste sa svima kvit i u miru ili stvari raspravljate beskompromisno i kad se s nekim zamerite nema mirenja i štaviše nema griže savesti?

da li se osećate loše kad ste sa nekim u lošim odnosima? makar koliko bliskim? da volite da ste sa svima kvit i u miru ili stvari raspravljate beskompromisno i kad se s nekim zamerite nema mirenja i štaviše nema griže savesti?

ranije nisam, ali sad pazim mnogo da se nikome ne zamerim, i da samo pricam stvari koje nikoga nece pogoditi u zavisnosti od drustva.

Ranije sam se osecala lose, grizla me je savest, bas mi je bilo neprijatno. Nebitno mi je bilo to koliko sam bliska sa tom osobom, bilo je dovoljno samo to sto je poznajem i nisam u dobrim odnosima sa njom. Vremenom se to promenilo, i drago mi je sto je tako. Sto bi se reklo "ravno mi je do Kosova". Shvatila sam da od nerviranja i negativnih osecanja nema nicega, osim pogorsavanja stanja. A, i nesto ne ulazim u konflikte, iskuliram ili kazem sta mislim bez nekog planiranja ulaska u svadju. Mada, primetila sam da, cak i kada se posvadjam sa nekom bliskijom osobom, ne osecam nikako opterecenje.

Raspravljam do besvesti, ako sam u pravu... ako je neko blizak, radije menjam temu. Nisam flexibilna ič... i ne znam čemu to služi.

raspraviti se beskompromisno nije samo po sebi nesto lose. naprotiv.
neko te gazi, a ti cutis i mrzis ga u sebi? misim, super
pa mu super zavuces u potaji, ali javno mu se nisi zamerio..
problemi se moraju resavati, i dobro je ako to moze bez grubih reci i uvreda. zato ih treba resavati na vreme, pre nego sto se skupi mnogo negativne energije. al nismo uvek tako pametni, hrabri ili kontrolisani, ***.
da, imam grizu savesti kad nekog uvredim, cak i kad sam u pravu..
posle se izvinjavam:))
ne volim nejasne odnose.

Sto se mene tice veoma sam fleksibilan.Cak mozda i previse ali radim na tome da to smanjim.Volim kad sam sa svima koje znam u koliko je to moguce dobrim odnosima.Ipak moram primetiti nesto drugo a to je da u zadnje vreme sve vise ljudi nema ni F od fleksibilnosti.Zvucacu kao penzioner ali pre (u moje vreme kako oni kazu..hehe) nije bilo bas tako.Ljudi su znali da nadju kompromis,da se sporazumeju a danas svako tera svoje pa gde puklo da puklo.Mislim da ljudima treba malo vise grize savesti za svoje postupke i u odnosu sa drugim ljudima..ali naravno u normalnoj dozi,ne neka patoloska griza savest koja bi od njih napravila osobe bez identiteta koje grize savest zbog najmanje sitnice.

Back