Fejzbukašice

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.291
Imam u okruženju, pa i na poslu, osobe kojima FB profil liči na neko sredstvo lične promiocije gde se redovno kače neke slike u neprirodnim i izveštačenim pozama, koje izgleda služe kao sredstvo za prikupljanje pažnje. Šta mislite o tom modus operandiju....kakve su to osobe po vašem mišljenju?

pozerke.jpg

Poslednja izmena:
Nije mi jasna necija potreba da ga svi vide,poznati njemu/njoj,oni koje ne zna i da svoje slike stavlja na net gde svako moze da ih iskoristi kako mu se cefne.

Nije mi jasno kako ne shvataju da vrlo lako mogu da postanu zrtve zloupotrebe.

Polu-gole fotke kad stave a onda kukaju kako im stizu poruke od napaljenih manijaka.

Nemam nista protiv toga samo ne razumem odakle im neopreznost i kako se ne plase zloupotrebe koje na netu i te kako moze da bude jer niko u Srbiji za to ne odgovara.

Poslednja izmena:
Kakve su to osobe?? Pa iskompleksirane. A najjace su glupace koje se guze na slikama polugole a u drustvu prosipaju pricu kako su one dame I imaju stila. A inteligencija na nivou broja cipela koje nose. nisu samo zene takve. To ti je ona fora, napaljeni likovi stanu na ulici pored necijeg dzipa sire se I slikaju se. Ko da je njihov, al sutra.

- - - - - - - - - -

E da. Uz to sve, idu lajkovi dodatih prijatelja sa kojima se ne poznaju, nikad se nece poznavati I cak ni poruku ne razmene. I onda kad se na sliku baci 362 lajka, e onda se oseca kao full riba.

Kakve su to osobe?? Pa iskompleksirane. A najjace su glupace koje se guze na slikama polugole a u drustvu prosipaju pricu kako su one dame I imaju stila. A inteligencija na nivou broja cipela koje nose. nisu samo zene takve. To ti je ona fora, napaljeni likovi stanu na ulici pored necijeg dzipa sire se I slikaju se. Ko da je njihov, al sutra.

- - - - - - - - - -

E da. Uz to sve, idu lajkovi dodatih prijatelja sa kojima se ne poznaju, nikad se nece poznavati I cak ni poruku ne razmene. I onda kad se na sliku baci 362 lajka, e onda se oseca kao full riba.

bravo, iscrpan odgovor...slažem se u potpunosti...i posle takve očekuju da ih tretirate kao normalno ljudsko biće

Manjka samopouzdanja, trazi se malo potvrde drustva.

"Jao lepa si, prelepa!"

Hrani ego to kada se cuje od zena, a i lajkovi od muskaraca dizu samopouzdanje.

Ista stvar i sa bilderima koji izbacuju slike iz teretane ili pored besnih kola ili sa nekim oruzjem, lajk, malo se digne samopouzdanje, a jos ako je i zensko, ihaj.

Ne znam... ako su tinejdzeri u pitanju - to rade po inerciji- jer je to moda medju njima ^^

Ako su starije devojke- preko 20- mozda to rade vrlo svesno - da bi se bolje prodale :mrgreen: - grade svoj imidz, i poslovni i privatni

Sta ces....

Ne smetaju mi pozeri sa fejsa nikako^^

Jednu devojku sam zanla samo sa fejsa, i onda sam je videla uzivo i shvatila da ima 20kg vise nego na slikama sa fejsa :zcepanje:

To je jedino malo preterao - ali, ako se ona tako bolje prodaje - meni nesmeta :mrgreen:

Ne vidim razliku u ličnoj promociji u RL i FB.
A šta ko voli i zašto je totalno nebitno.
Neko voli izveštačene poze, neko voli da bude nadžak deda, neko da se bavi tuđim životima, a dokle god ima publike, biće i super starova.

ovo je iskarikirano
svako doba ima svoj vid ``socijalne promocije``
ne vidim sta je lose u fb
na to gledam na isti nacin kao kad na rodjendanu, zurkama, poslovnim koktelima, letovanju upoznas razlicite osobe pa sa njima nastavis da odrzavas kontakt na nivou poznanstva, malo intenzivnijeg druzenja ili dubljeg prijateljstva
imam profil i ne vidim nista lose u tome
i nikad nisam imala ni jedan problem zbog toga
imala sam samo start od nekog tjlandjanina koji je opsednut lateksom, dok mi je na profilu bila fotka iz bazena sa kapom za plivanje na glavi :lol: al se to ne racuna
kao sto ljude mozes da distanciras u rl sa kojima ne zelis da imas bliskiji kontakt, tako mozes i na fb

Imam u okruženju, pa i na poslu, osobe kojima FB profil liči na neko sredstvo lične promiocije gde se redovno kače neke slike u neprirodnim i izveštačenim pozama, koje izgleda služe kao sredstvo za prikupljanje pažnje. Šta mislite o tom modus operandiju....kakve su to osobe po vašem mišljenju?

pozerke.jpg

kad izađem ovde da prošetam, kad sretnem čopor klinaca oni ništa drugo ne rade osim što se slikaju..."fotkaju"...i šta misliš gde to završava...na fejsu naravno...
ti si sam odgovorio za šta služi, a ja bi samo dodao da se time bave ljudi čiji je život toliko monoton, toliko su sitni i nebitni da ne znaju za drugi način skretanja pažnje na sebe osim tako...
i što je najgore, to nije samo kod dece, nego i kod odraslih...suština je ista...da se promoviše neki kvazi good life, svi srećni, nasmejani, ovono, puni albumi slika sa veselja, svadbi...ustvari nije baš tako...
ništa sad nisam reko al ajde :/

- - - - - - - - - -

a i primetio sam da sve zauzimaju istu pozu kad se slikaju...

ovo je iskarikirano
na to gledam na isti nacin kao kad na rodjendanu, zurkama, poslovnim koktelima, letovanju upoznas razlicite osobe pa sa njima nastavis da odrzavas kontakt na nivou poznanstva, malo intenzivnijeg druzenja ili dubljeg prijateljstva
imala sam samo start od nekog tjlandjanina koji je opsednut lateksom, dok mi je na profilu bila fotka iz bazena sa kapom za plivanje na glavi :lol: al se to ne racuna
kao sto ljude mozes da distanciras u rl sa kojima ne zelis da imas bliskiji kontakt, tako mozes i na fb
poenta je da su ljudi jedino na netu sigurni iza ekrana a prava nesigurnost i manjak samopouzdanja se vidi uzivo,100% tacno

ovo je iskarikirano
tako je sa svime se slazem...
Stvar je u tome kako se koristi fb.
Ja takodje namam problema jer imam na fb samo prijatelje rodjake i poznanike sa kojima zelim ostati u kontaktu.
Takodje razmenjujemo fotografije preko fb a... lakse je nego sa da svima saljem mailove...
takodje nemam puno vremena da pisem rodjacima ovako smo u kontaktu razmenimo par reci pogledamo slike

Nisam imala nikakvih problema jer ga koristim ograniceno..

Svi smo mi bili takvi i prije fb i interneta samo je sada doslo vise do izrazaja tj prenaglasena je i vidljivija nasa glad za paznjom i dopadanjem drugima. Zato mi je to i odbojno jer je tako isforsirano cak nekulturno , i sam sam osjecao takvu potrebu pa sam se ipak trgnuo i izbrisao slike a bio sam u fazonu aha - jos jedan lajk.

Svi smo mi bili takvi i prije fb i interneta samo je sada doslo vise do izrazaja tj prenaglasena je i vidljivija nasa glad za paznjom i dopadanjem drugima. Zato mi je to i odbojno jer je tako isforsirano cak nekulturno , i sam sam osjecao takvu potrebu pa sam se ipak trgnuo i izbrisao slike a bio sam u fazonu aha - jos jedan lajk...

tada se nezadovoljstvo prosečnošću i svesnošću o tome nakupljalo i oslobađalo na drugi način...
danas je lako...skockaš se, nakeziš se i tvoj lajf je good...a ti i dalje znaš kako nije good...
tako da je to samo privid...

Svi smo mi bili takvi i prije fb i interneta samo je sada doslo vise do izrazaja tj prenaglasena je i vidljivija nasa glad za paznjom i dopadanjem drugima. Zato mi je to i odbojno jer je tako isforsirano cak nekulturno , i sam sam osjecao takvu potrebu pa sam se ipak trgnuo i izbrisao slike a bio sam u fazonu aha - jos jedan lajk.
pitanje je ko ti lajkuje i zasto

normalno je ako mi prijatelji lajkuju slike jer me vole

a drugo je ko zeli da skuplja paznju nepoznatih ljudi
a i diskutabilno je to

zasto potencirate to skupljanje paznje

pa ne zele svi ljudi to

- - - - - - - - - -

Imam samo 1 sliku u profilu koju nikad nisam promenila i dvadesetak prijatelja ...sa svima se druzim i u rl.

a ko ima slike na fb se ne druzi u realu :lol:

tada se nezadovoljstvo prosečnošću i svesnošću o tome nakupljalo i oslobađalo na drugi način...
danas je lako...skockaš se, nakeziš se i tvoj lajf je good...a ti i dalje znaš kako nije good...
tako da je to samo privid...

a ko dilajt moze za svoj zivot da kaze da mu je savrsen bez problema i da jede samo kolacice?
nadji mi takvog..ja tvrdim da takav na ovom svetu ne postoji!
svi mi imamo svoje lepe i srecne trenutke i one druge
i svi se trudimo da tih lepih bude sto vise i da budu toliko jaki da bi zasenili one tuzne
ja stvarno u tome niti vidim problem, niti vidim laz i obmanu
samo zelju da ono sto nam je lepo, traje sto duze

pitanje je ko ti lajkuje i zasto

normalno je ako mi prijatelji lajkuju slike jer me vole

a drugo je ko zeli da skuplja paznju nepoznatih ljudi
a i diskutabilno je to

zasto potencirate to skupljanje paznje

pa ne zele svi ljudi to

- - - - - - - - - -

a ko ima slike na fb se ne druzi u realu :lol:

Svi moji prijatelji znaju kako izgledam. pretpostavljam da je to i neophodan preduslov da bi sa nekim bio prijatelj da se prvo upoznate.

Back