Фед куп - Евроафричка зона

Poruka
20.104
Фед куп селекција Србије учествује на такмичењу друге групе Евроафричке зоне у Луксембургу.
Србија се налази у Групи А, у којој ће јој противници бити Шведска и домаћин Луксембург.

* Репрезентацију Србије представљају:
Нина Стојановић, Александра Крунић, Олга Даниловић, Фатма Идризовић. Селектор наше женске репрезентације је Татјана Јечменица Јевтић.

9414387505e3bd625d8db3509686456_w640.jpg

Foto: TSS

Радујем се што смо поново заједно, што сам са неким девојкама које дуго нисам видела. Увек ми је задовољство да играм за Србију. Са нама је и Фатма, за коју ће ово бити велико искуство. Атмосфера је сјајна, навикавамо се на подлогу. Александра и ја смо играле против најбољих играчица Луксембурга и Шведске, које добро познајемо, истакла је Нина Стојановић.

Подлога је спора и мислим да нам више одговара. За репрезентацију играмо са много жара и надамо се да ћемо бити успешне. Атмосфера је добра, имамо времена да се спремимо. Знамо да неће бити лако са домаћом селекцијом, али верујем у тријумф. Ако изборимо плеј-оф неће бити нимало лако са Пољском или Словенијом, нагласила је Александра Крунић.

Први меч, који се одиграо данас, са почетком у 16 часова, је наша Олга Даниловић прославила, јер је победила представницу домаћина (Луксембург) Лауру Кореиу, 2:0 (6:1, 6:2).

sp-olga-epa_620x0_620x0.jpg

У петак од 14 часова наш тим се састаје са репрезентацијом Шведске.
Уколико забележи победе наш тим очекује борба са победником Групе Б, у којој се налазе Пољска, Турска, Словенија.

Није ми јасно зашто медији у Србији, нарочито они електронски на неки начин "бојкотују" овај ЖЕНСКИ турнир??!
Тенис ми је један од најомиљенијих спортова и од како знам за себе, пратим мечеве, НАРОЧИТО наших тенисера и тенисерки, поготово када играју за репрезентацију Србије. И све то време, приметила сам да се више пажње поклаља нашим мушким представницима овог лепог спорта:(. Ево очигледног примера.
Да бих отворила ову тему, добро сам се помучила, јер је било врло мало информација о овом Купу. Чак није било ни директног преноса, ЈЕР НИСУ КАМЕРЕ покривале терен, на ком је турнир игран. И ово није први пут. И раније се то дешавало. Само сам "гледала" меч, пратећи РЕЗУЛТАТЕ.

А ове девојке, заједно са њиховим тренером и сви ми који волимо овај спорт и ЖЕЛИМО ДА ПОДРЖИМО нашу репрезентацију, смо ипак ЗАСЛУЖИЛИ да се о овоме мало више ВИДИ и чује.

sp-teniserke_620x0.jpg

Фед куп репрезентација Србије фото: ТСС
ИДЕМОооооооооооооо у победе!!! Честитка за нашу Олгу!!! Надамо се и даљим успесима осталих тенисерки. СРЕЋНО!!!

Poslednja izmena od moderatora:
Фед куп селекција Србије учествује на такмичењу друге групе Евроафричке зоне у Луксембургу.
Србија се налази у Групи А, у којој ће јој противници бити Шведска и домаћин Луксембург.

* Репрезентацију Србије представљају:
Нина Стојановић, Александра Крунић, Олга Даниловић, Фатма Идризовић. Селектор наше женске репрезентације је Татјана Јечменица Јевтић.

9414387505e3bd625d8db3509686456_w640.jpg

Foto: TSS

Први меч, који се одиграо данас, са почетком у 16 часова, је наша Олга Даниловић прославила, јер је победила представницу домаћина (Луксембург) Лауру Кореиу, 2:0 (6:1, 6:2).

sp-olga-epa_620x0_620x0.jpg

У петак од 14 часова наш тим се састаје са репрезентацијом Шведске.
Уколико забележи победе наш тим очекује борба са победником Групе Б, у којој се налазе Пољска, Турска, Словенија.

Није ми јасно зашто медији у Србији, нарочито они електронски на неки начин "бојкотују" овај ЖЕНСКИ турнир??!
Тенис ми је један од најомиљенијих спортова и од како знам за себе, пратим мечеве, НАРОЧИТО наших тенисера и тенисерки, поготово када играју за репрезентацију Србије. И све то време, приметила сам да се више пажње поклаља нашим мушким представницима овог лепог спорта:(. Ево очигледног примера.
Да бих отворила ову тему, добро сам се помучила, јер је било врло мало информација о овом Купу. Чак није било ни директног преноса, ЈЕР НИСУ КАМЕРЕ покривале терен, на ком је турнир игран. И ово није први пут. И раније се то дешавало. Само сам "гледала" меч, пратећи РЕЗУЛТАТЕ.

А ове девојке, заједно са њиховим тренером и сви ми који волимо овај спорт и ЖЕЛИМО ДА ПОДРЖИМО нашу репрезентацију, смо ипак ЗАСЛУЖИЛИ да се о овоме мало више ВИДИ и чује.

sp-teniserke_620x0.jpg

Фед куп репрезентација Србије фото: ТСС
ИДЕМОооооооооооооо у победе!!! Честитка за нашу Олгу!!! Надамо се и даљим успесима осталих тенисерки. СРЕЋНО!!!
Одлична тема. :ok:

Eeee Telekom koji je kupio Kopernikus,Orion i nezna,jis koji provajderi su sada Supernova i nemamo SK-ove i N1.
Imam SK, ne prenose ovo takmičenje. Olga Danilović je davno završila svoj meč (u međuvremenu je i Nina Stojanović porazom završila meč), na njihovom sajtu još nema vijesti o Olginom meču. A obično su ažurni kad naši teniseri i teniserke igraju.

gledao sam danas vise televizija,koje trakom obavestavaju o desavanjima.U redu je prve su vesti o smetovima i zavejanim automobilima,ali o sportu samo pobeda Zvezde i Partizana u kosarc,a o Fed kupu nista.Stvarno sramota.te devojke su zasluzile,ne samo jednom,nego mnogo puta da se ponesto bar javi o njima kako se bore za svoju drzavu.za Olgu sam se i nadao pobedi,mada sam mislio da ce i Nina uspeti.zao mi je sto nije.Nadam se da ce Krunicka u dublu zablistati,kao sto ume.

Stojanović razočarala, Luksemburg izjednačio protiv Srbije

Pobednika između teniserki Srbije i Luksemburga u prvom meču prve grupe evro-afričke zone FED kupa odlučiće dubl.

690925825e3c549ab66a8197423399_w640.JPG

Nakon što je Olga Danilović donela vođstvo Srbiji protiv Laure Koreje 6:1, 6:1, Luksemburžanke su izjednačile trijumfom Eleonore Molinaro nad Ninom Stojanović 6:3, 6:3.

Neočekivano lako je prvi srpski reket izgubio od Molinaro, za 172. pozicije lošije rangirane, i to posle samo 72 minuta igre.

Sledi dubl u kojem se sastaju Stojanović i Aleksandra Krunić protiv Molinaro i Tifani Kornelijus.

Srpski FED kup tim će posle duela sa Luksemburgom igrati protiv Švedske u petak od 14 sati.

https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2020&mm=02&dd=06&nav_id=1651535

Srbija savladala Luksemburg, obezbeđen plej-of

U prvom kolu turnira u Luksemburgu prve Evro-afričke zone Fed kup reprezentacija Srbije savladala je domaćina 2:1 i tako obezbedila plasman u plej-of za odlazak u Svetsku grupu.

Olga.jpg

Prva na teren izašla je Olga Danilović, koja je za tačno sat vremena završila posao protiv Laure Koreje, prepustivši joj samo tri gema. Bilo je 6:1, 6.2. Priliku da već posle dva meča obezbedi pobedu Srbiji imala je Nina Stojanović, ali je 82. igračica sveta pretrpela poraz od 254. na WTA listi Eleonore Molinaro 6:3, 6:3.

Ipak, Stojanovićeva je imala popravni u dublu i uspešno ga položila. U paru sa Aleksandrom Krunić savladala je dubl Kornelijus/Molinaro u dva seta 6:4, 6:2 i tako je Srbija došla do pobede, a sa Švedskom će igrati za prvo mesto u Grupi A2.

http://sportklub.rs/Tenis/Federation-Cup/a322954-Srbija-savladala-Luksemburg-obezbedjen-plej-of.html

Добро је да смо добили дубл.:klap::heart:

Негде сам прочитала да терен, на којем се игра НИЈЕ покривен камерама, па ваљда и због тога није било преноса. Али нема везе, ако је и то у питању, па ваљда је са њима отишао неко из тениске федерације Србије или неки новинар, а да са собом имају неку камеру, фотографски апарат, било шта...а да не говорим МОБИЛНИ телефон. Ови данашњи мобилни могу фантастично да послуже у недостатку преноса. И све са терена смо ми у Србији и шире онда могли да имамо, САМО ДА СУ СЕ "НЕКИ" макар мало потрудили.
Да сам нека од ових тенисерки, након повратка у Србију, заказала бих конференцију за штампу и опичила бих по свима. И по Тениском Савезу и по министарству за спорт и омладину, ма по свима, ко год би ми пао на памет. (И онда би ме истерали из репрезентације:mrgreen:, али баш би ме било брига, ИГРАЛА БИХ онда за неку другу државу)

ШТО СУ ОНЕ МАЊЕ ВАЖНЕ од женске кошаркашке репрезентације, па да ове гледамо вечерас на РТС у директном преносу КАКО ГЛАТКО ГУБЕ, са оном офуцаном "тренерицом":zper:.

Ништа нам не преостаје, него да се вратимо у 17 век и да системом "голуба писмоноше" сазнајемо како су наше тенисерке прошле на овом турниру.

Srbija savladala Luksemburg, obezbeđen plej-of

U prvom kolu turnira u Luksemburgu prve Evro-afričke zone Fed kup reprezentacija Srbije savladala je domaćina 2:1 i tako obezbedila plasman u plej-of za odlazak u Svetsku grupu.

Olga.jpg

Prva na teren izašla je Olga Danilović, koja je za tačno sat vremena završila posao protiv Laure Koreje, prepustivši joj samo tri gema. Bilo je 6:1, 6.2. Priliku da već posle dva meča obezbedi pobedu Srbiji imala je Nina Stojanović, ali je 82. igračica sveta pretrpela poraz od 254. na WTA listi Eleonore Molinaro 6:3, 6:3.

Ipak, Stojanovićeva je imala popravni u dublu i uspešno ga položila. U paru sa Aleksandrom Krunić savladala je dubl Kornelijus/Molinaro u dva seta 6:4, 6:2 i tako je Srbija došla do pobede, a sa Švedskom će igrati za prvo mesto u Grupi A2.

http://sportklub.rs/Tenis/Federation-Cup/a322954-Srbija-savladala-Luksemburg-obezbedjen-plej-of.html
Hvala ti puno.Neka im je sa srecom i dalje.

Ко први сазна за резултат или евентуално ако негде има пренос меча са Швеђанкама (петак, у 14 часова) нека нам обавезно овде постави. Надам се да ћемо се сви радовати и заједно честитати девојкама победу.

ИДЕМОООООООООООООооооооооооооооооооо до победе!🎾🏆🇷🇸

Ко први сазна за резултат или евентуално ако негде има пренос меча са Швеђанкама (петак, у 14 часова) нека нам обавезно овде постави. Надам се да ћемо се сви радовати и заједно честитати девојкама победу.

ИДЕМОООООООООООООооооооооооооооооооо до победе!🎾🏆🇷🇸
https://www.rezultati.com/tenis/

Na ovom sajtu možeš pratiti kretanje rezultata iz poena u poen.

Srbija preko Švedske do plej-ofa sa Slovenkama

Ženska FED kup reprezentacija Srbije savladala je u Luksemburgu reprezentaciju Švedsku sa 2:1 i kao prvoplasirana u grupi A izborila lakšeg rivala u sutrašnjem „plej-ofu”, selekciju Slovenije.

Tatjana-Jecmenica

Pobednik tog dvomeča, izboriće plasman u baraž za popunu druge Svetske grupe.

Odlučujući poen u susretu sa Šveđankama, doneo je dubl Krunić/Stojanović, koji je sa ubedljivih 6:2, 6:1 savladao Larson i Lister.

Prethodno je prvi singl meč dobila Aleksandra Krunić (6:2, 3:6, 6:3) protiv Mirjam Bjorklund, 325. na svetu. Nakon toga, Nina Stojanović je lako izgubila od Johane Larson - 1:6, 0:6.

Selekcija Hrvatske, koja je danas poražena od Ukrajine, u plej-ofu će u subotu na megdan favorizovanim Italijankama.

http://sportklub.rs/Tenis/Federation-Cup/a323027-Srbija-preko-Svedske-do-plej-ofa-sa-Slovenkama.html

Srbija preko Švedske do plej-ofa sa Slovenkama

Ženska FED kup reprezentacija Srbije savladala je u Luksemburgu reprezentaciju Švedsku sa 2:1 i kao prvoplasirana u grupi A izborila lakšeg rivala u sutrašnjem „plej-ofu”, selekciju Slovenije.

Tatjana-Jecmenica

Pobednik tog dvomeča, izboriće plasman u baraž za popunu druge Svetske grupe.

Odlučujući poen u susretu sa Šveđankama, doneo je dubl Krunić/Stojanović, koji je sa ubedljivih 6:2, 6:1 savladao Larson i Lister.

Prethodno je prvi singl meč dobila Aleksandra Krunić (6:2, 3:6, 6:3) protiv Mirjam Bjorklund, 325. na svetu. Nakon toga, Nina Stojanović je lako izgubila od Johane Larson - 1:6, 0:6.

Selekcija Hrvatske, koja je danas poražena od Ukrajine, u plej-ofu će u subotu na megdan favorizovanim Italijankama.

http://sportklub.rs/Tenis/Federation-Cup/a323027-Srbija-preko-Svedske-do-plej-ofa-sa-Slovenkama.html

БРАВО!
Идемо даље!!! Надам се да ће следећи пут терен да буде покривен камерама, па да коначно и уживамо у ПОБЕДАМА наших тенисерки:super::heart:

Back