Faze nakon raskida...

Orhidej03

Početnik
Poruka
20
Prošli su 4 meseca od kad je devojka sa kojom bivah 3 godine skoro, me ostavila.
E sad, meni je to bila i prva ljubav, sad ću vam opisati faze kroz koje sam do tad prošao, ali imam jedan strah, pa mi treba pomoć.
Faze:
1. Tuga i plakanje - Prvo prođete kroz to, da će te jedno dve-tri nedelje dosta plakati, non stop misliti o toj osobi, kako da je vratite, da li je greška u vama.
2. Preispitivanje sebe - To nastupa nakon jedno mesec ipo od raskida uglavnom. Krenete preispitivati sebe, da li ste grešili i gde. Idalje ste tužni, ali krećete malo raditi fizičke aktivnosti radi zaborava koliko je to moguće i dizanja samopouzdanja, jednostavno sami će te osetiti potrebu ili ćete gledati neke motivacione klipove ili čitati neke knjige, radi unošenja nečeg novog, ali ćete idalje dosta razmišljati o prošlosti.
3. Prihvatanje da je kraj, ali idalje je veoma dostupna tuga, ali ne razmišljate po ceo dan o toj osobi.
4. Pomislite povremeno na tu osobu, malo tuge, ali već ste se ohladili i vraćate se na svoj stari život pre veze.
E sad, ja sam stigao do 4. Faze, ali postoji problem i ne znam je l' to normalno ili sam samo ja. Naime, ja znam da je još rano da bih sad započinjao neku drugu vezu, nisam se dovoljno oporavio. Ali nekako ne vidim ni jednu devojku da mi se može svideti, čak kad se i desi da mi se malo svidi to traje 2 dana i izgubim potpunu zainteresovanost. Nisam siguran, da li je to trenutno stanje jer se nisam dovoljno oporavio ili nisam naišao jednostavno na dovoljno privlačnu osobu ili je to neki poremećaj da više nemam sposobnost da se zaljubim, ako je neko imao sličan slučaj, moliću da mi se obrati, da li je to neka prolazna faza ili ?

Vidi sine decko si na mestu,sto ne prosetas malo i sednes s nekim starijim popricas,danas su ribe ogrubele a muski omeksali i to je problem,tako si i ti gresio sto si takav bio prema njoj,mora da se zna ko vozi traktor ko otvara kapiju,mora dosta vremena da prodje da se mozes opustiti na sigurnom da riba ne zloupotrebi tvoju dobrotu,radi na sebi istripuj se na teretanu i sport,napravi zver od sebe i sa vecim samopouzdanjem ce doci iskustvo kako se zene tretiraju,i klinke

Vidi sine decko si na mestu,sto ne prosetas malo i sednes s nekim starijim popricas,danas su ribe ogrubele a muski omeksali i to je problem,tako si i ti gresio sto si takav bio prema njoj,mora da se zna ko vozi traktor ko otvara kapiju,mora dosta vremena da prodje da se mozes opustiti na sigurnom da riba ne zloupotrebi tvoju dobrotu,radi na sebi istripuj se na teretanu i sport,napravi zver od sebe i sa vecim samopouzdanjem ce doci iskustvo kako se zene tretiraju,i klinke
Nemam koga, imam roditelje i sestru, pričao sam dosta sa njima, ali nije to to.
Nisam ja bio mekan, nisam "papučar" kako se već zove, bio sam dominantan u vezi, ali nisam ni u tome preterivao. Ja obožavam gledati sport, ali trenirati za ozbiljno, to nije za mene. Ali dobar savet za ljude koji vole teretane itd.

Tako sam i ja mislio bilderana necu da izgledam napumpano ali nije tako,radom na sebi raste samopouzdanje kakvo god da je,sedi u parku pored nekog penzosa ,nepoznatog samca saznaces sigurno nesto,procitaj znakovi pored puta i samo napred gledaj,videces posle par riba ova ce ti biti smesna,kad te vidi naprednog bice joj krivo zato ne smes pasti i ostati na istom,samo napredak fizicki gura mentalni,ajde odma 30 sklekova

Ja sam kao prvo maloletnik, kao drugo nisam se nikad napio niti bih, ne vidim smisao u tome.
onda si nerd
ali to je okej
izbor svakako
pa obzirom da si maloletnik
tu ne mogu da ti pomognem posto bi ti pomoc u tom slucaju bila odmaganje
i trebas kad si mali da malo patis
da bi naucio posle toga da vise cenis neke stvari
i da ne pravis kompromis sa nekim drugim stvarima

onda si nerd
ali to je okej
izbor svakako
pa obzirom da si maloletnik
tu ne mogu da ti pomognem posto bi ti pomoc u tom slucaju bila odmaganje
i trebas kad si mali da malo patis
da bi naucio posle toga da vise cenis neke stvari
i da ne pravis kompromis sa nekim drugim stvarima
Nisam štreber, pratim sport, strastveni Delija, panker... Samo ne volim pijanstvo.
U redu, ako je dobro da se pati, hvala.

Tako sam i ja mislio bilderana necu da izgledam napumpano ali nije tako,radom na sebi raste samopouzdanje kakvo god da je,sedi u parku pored nekog penzosa ,nepoznatog samca saznaces sigurno nesto,procitaj znakovi pored puta i samo napred gledaj,videces posle par riba ova ce ti biti smesna,kad te vidi naprednog bice joj krivo zato ne smes pasti i ostati na istom,samo napredak fizicki gura mentalni,ajde odma 30 sklekova
U redu, idemo na još jedan sklek, hvala, ako tako funkcioniše.

to su faze odrastanja odnosno sazrevanja
ne mozes da budes psihicki stabilan
i emocionalno razvijen dovoljno
odnosno emotivno stabilan
ako ne otpatis malo u mladjanim danima

ako nema toga onda ces porasti u gowno bez empatije i emocija a to nije dobro
naci pati malo nemoj puno i opet ces se zaljubiti loooudooo

go for it bueboooo

Prošli su 4 meseca od kad je devojka sa kojom bivah 3 godine skoro, me ostavila.
E sad, meni je to bila i prva ljubav, sad ću vam opisati faze kroz koje sam do tad prošao, ali imam jedan strah, pa mi treba pomoć.
Faze:
1. Tuga i plakanje - Prvo prođete kroz to, da će te jedno dve-tri nedelje dosta plakati, non stop misliti o toj osobi, kako da je vratite, da li je greška u vama.
2. Preispitivanje sebe - To nastupa nakon jedno mesec ipo od raskida uglavnom. Krenete preispitivati sebe, da li ste grešili i gde. Idalje ste tužni, ali krećete malo raditi fizičke aktivnosti radi zaborava koliko je to moguće i dizanja samopouzdanja, jednostavno sami će te osetiti potrebu ili ćete gledati neke motivacione klipove ili čitati neke knjige, radi unošenja nečeg novog, ali ćete idalje dosta razmišljati o prošlosti.
3. Prihvatanje da je kraj, ali idalje je veoma dostupna tuga, ali ne razmišljate po ceo dan o toj osobi.
4. Pomislite povremeno na tu osobu, malo tuge, ali već ste se ohladili i vraćate se na svoj stari život pre veze.
E sad, ja sam stigao do 4. Faze, ali postoji problem i ne znam je l' to normalno ili sam samo ja. Naime, ja znam da je još rano da bih sad započinjao neku drugu vezu, nisam se dovoljno oporavio. Ali nekako ne vidim ni jednu devojku da mi se može svideti, čak kad se i desi da mi se malo svidi to traje 2 dana i izgubim potpunu zainteresovanost. Nisam siguran, da li je to trenutno stanje jer se nisam dovoljno oporavio ili nisam naišao jednostavno na dovoljno privlačnu osobu ili je to neki poremećaj da više nemam sposobnost da se zaljubim, ako je neko imao sličan slučaj, moliću da mi se obrati, da li je to neka prolazna faza ili ?
Sve je to normalno i proci ce.
Ne uleci brzopleto u vezu. Vise strpljenja.Prvo dobro upoznaj osobu da vidis da li jeste jedno za drugo.
Ne mora to da bude pitanje necije vrednosti, nego afiniteta, kompatibilnosti.

PS: Dobro pazi od koga trazis savet.

Faze:
Samo polako.Sve je to normalno i prirodno.Verovatno nisi još uvek spreman za novo zaljubljivanje,a možda nisi ni upoznao neku novu sa kojom te varnice prorade...Nemoj da brineš o tome jer to uvek ide spontano i nikad ne znaš unapred kada ćeš upoznati neku u koju ćeš se zaljubiti...To se jednostavno ili desi ili ne i to je to...Ti se upoznaj sa devojkama koje ti deluju zanimljive,druži se pa će se desiti opet pre ili kasnije...

Faze:
Dobro si opisao etape. To što ti se ne dopadaju nove ne znači da je nisi preboleo, nego da si uobrazio da je ona prethodna najbolja i da nema bolje. Ima, naravno. Tako sam i ja odlepio posle prve ljubavi. Srećom što se nije nastavila dalje nakon 2 godine.

Moze li mi neko od vas reci zasto muskarci cim se veza raskine zapracuju i lajkaju redom druge cure,a bivsu su voljeli?
Jedan od mogućih razloga zašto bi muškarci mogli brzo da prebole raskid i počnu da se ponašaju na ovaj način može biti taj što su već počeli da se distanciraju od veze i osećanja prema svojoj bivšoj devojci, ali su to ignorisali ili nisu hteli da priznaju. sebi. Stoga su nakon raskida možda već bili emocionalno odvojeni i spremni za nove veze, dok su se njihovi partneri još borili sa osećanjima.
Drugi razlog može biti osećaj nedostatka samopouzdanja. Nakon raskida, muškarci se mogu osećati nesigurno i pokušati da se vrate na „tržište” kako bi dokazali sebi da su i dalje poželjni. Sviđanjem i flertovanjem sa drugim ženama, povećavaju svoje samopouzdanje i osećaj vrednosti.
Takođe, može biti da muškarci jednostavno pokušavaju da zaborave svoju bivšu i da nastave dalje. Za neke ljude ovo može značiti fokusiranje na druge stvari i ljude, dok za druge može značiti početak novih veza.
Na kraju krajeva, svaka osoba je jedinstvena i postoji mnogo različitih razloga zašto bi se neko mogao ovako ponašati nakon raskida. Najbolji način da saznate šta se dešava u umu vašeg bivšeg je da ih direktno pitate

Back