Favorizacija

MrNapokon

Supersonik
VIP
Poruka
70.252
Inace ne bih ovde pisao, ali s obzirom da sam spamovan zodijakom gde god se okrenem, jednostavno to shvatam kao jedan propagadni atak, dakle ne kao opciju u smislu biranja da li zelim da se bavim ezoterijom ili ne.
Tako da.. evo teme:

Favorizacija skorpije.
Mozete videti da gotovo u svakom medijskom prilogu o zodijaku uvek se negde provuce skorpija kao najinteligentnija, najpozelnija u krevetu, najjaceg karaktera i td.
Interesantno je kako se zapravo jedna prosta psiha coveka prenosi na simboliku. Naime, favoritizam je od uvek postojao u drustvu. Ko je kralj? Ko je kraljica? Ko je najjaci, najsposobniji, Kleopatra sindromi, Cezar sindromi. To nema nikakve veze sa nekakvom omnipotentnom nevidljivom silom, vec je u pitanju nagon primata.
Time sve ovo pokazuje koliko je zodijak jedna obicna primatska igra. Obojimo slicice i simbolizujmo. To se od uvek radi. Nekad su i bozanstva bila takva. Neke karakteristike, po nekakvoj drustvenoj i bioloskoj hijerarhiji, su bile simbolizovane. Grcka mitologija, egipatska i td...Po ovome verovati u horoskop je isto kao i verovati u Zevsa da zivi na Olimpu i drzi munju u ruci.

Jos jedan dokaz svemu ovome, je ako uzmete statistike, pa cak i samo na svom licnom iskustvu posmatrate, ko su vodece licnosti, u bilo cemu, videcete da nema nikakve veze sa Zodijakom. Meni je danas uvredljivo kada me neko pita koji sam znak u horoskopu. Jer me ta osoba procenjuje na osnovu jedne predodredjene simbolike nekakvih nacrtanih formi licnosti.

PS. Verujem da ce se javiti ljudi koji ce staviti imperativ na to da se pravi razlika izmedju horoskopa koji pisu u rubrici za zabavu i nekakvoh pseudo strucnjaka za horoskop koji se studiozno bave time. Ja sam prakticar. Ako postoji nekakva precizna studija, gde su ti ljudi? Zasto onda oni ne vode ovo drustvo svojim dokazanim znanjem o sudbini i predodredjenostima ili cime vec?

Vodece licnosti?
Sta me zanimaju vodece licnosti. Te vodece licnosti su imale i imace uvek neku ulogu. Samo malu ulogu. Da stanu i da se predstave. I to je to.
Ne znam kakva favorizacija skorpije kad ih svi hejtuju a one uzivaju.
Ovo nije egzakno i dokazivo. Zevs mozda stoji na Olimpu ako razumes simboliku.
Mnoge naucno-fantasticne price koje su pisane u proslom veku su predvidele neka naucna dostignuca.
Da l ti mislis da je Nikola Tesla bio praktican i normalan? Da li si ti mogo da razumes sta on prica? Ne verujem, alo koristis struju danas. Dovidjenja, prijatno LoL

I jos jedna stvar.
Nema sanse da ljude to toliko interesuje a da tu nema nicega. Da je to ljudska glupost, slabost i da mozes da ih ubedis u bilo sta. Upravo su takvog misljenja i vodece licnosti i time se bave. Zar ne? Masa je glupa trpaj.
A sto ovo nije uvrsteno u nauku, bilo je, pa sad nije. Pa nezgodno je, gde ces ga...

Mislim da ti ljudi koji te spamuju na osnovu horskopa ti nisu potrebni. :)
Ali ne mora sve preozbiljno da se shvati. Zasto hoces da plasiras svoju predstavu o sebi. Neko vidi tebe drugacije i ne znaci da gresi ili da ti gresis.
Ja sam dobila napad nedavno, ismejavanje i osudu sto sam govorila drugarici o njenoj natalnoj karti i kako ja nju ne vidim, kako sam glupa, kako ona nije cela zapisana u natalu. I ona sad misli da ja njoj nesto kazem da sam ja to videla u natalu, a ja brate, malo sam gledala nisam imala losu nameru, bilo mi zanimljivo da ne buljim vise u svoju.
Mislim Boze me sacuvaj. Daily life je daily life, ne brkam babe i zabe. Alo nesposobnost da nesto skapiras ti ne daje nikakvo pravo da pljujes druge i slicno.
I tako, podsetio si me sad na tu situaciju pa sam reagovala.
Inace pozdrav!

- - - - - - - - - -

A sta fali farmi? :D
Pa mi kulturni ljudi mozemo najnormalnije da se pomirimo s tim sto nisu svi tako divni kao mi. Da ljudi gledaju farmu. Taj rijaliti šou je fenomen sasvim ocekivan. S razvojem te grane tehnologije i svega, kulture, promenjena svest o religiji. I neka.
Mislim licno mi je zanimljiviji happy, Milomir Maric. Nastanak te televizije preko rijalitija i sam rijaliti.
Volela bih i ja da zivim u boljoj zemlji.
Ali doci ce sve na svoje.

Kultura znaci unapredjivanje. Farma i sl nije kultura. To se zove sund.
Kao sto ti imas pravo da ides okolo i procenjujes ljude na osnovu natalne karte, ja imam pravo da to mene vredja.
Nacin na koji ljudi komuniciraju i sagledavaju jedni druge jeste stvar kulture.
Kada bi smo svi poceli da pricamo kao oni sa farme, to bi bila degradacija drustva. Na zalost vec i jeste. Dakle svi u glas, ko je glasniji taj je u pravu, ko je agresivniji, uvredljiviji i degutantniji taj je popularniji i tako dalje. To je mentalitet farme. Zato je farma losa stvar. Degradira ljudsko ponasanje. Degradira kulturu. Ne moze bas svuda da se primenjuje to takozvano pravo, zvano:" Moze biti ne mora, svako ima pravo kako hoce." Da je tako imala bi ubice koje bi trazile za pravo da ubijaju. Proricice bi kliktale dugmice u nuklearnim postrojenjima. Dakle negde cenzura mora da postoji. Isto tako smatram da horoskop,kao dokazana pseudo nauka degradira odnose medju ljudima i zato je treba na neki nacin cenzurisati.

Samo pitanje ko je taj koji odredjuje cenzuru? :D

- - - - - - - - - -

I koliko je kompetentan. Meni licno je najzalnije sto je knjizevnost otisla u *****. Sto ove jebacice pisu knjige. Jer knjiga je knjiga i moze mladog coveka da navede da misli da radi nesto dobro ako cita knjigu, tu knjigu. A ne radi nista dobro! :(

Alo znas kako mene je ta drugarica degradirala jer joj je palo na pamet da natalna karta i moja svest o tome bilo kako utice na moje ponasanje prema njoj. I da to sto ja kazem ima ikakve veze sa moj svescu o horoskopu. Znaci ja s njom ne mogu ni da pricam. :D Ne tripuj decko! Nedovoljno znas o ovome pa tako kazes.
A za farmu... Nice je reko: Nihilizam ce sam sebe unistiti. Mozda je u pravu.

Ne favorizuje niko Skorpije, to se samo radi u tzv. novinskoj astrologiji dok u pravoj astrologiji toga nema . U isti kos bi mogla da se strpa i Vodolija, ali opet to je problem takvog pristupa astrologiji, ali ne i samih znakova.

Ma budale klasicne. Fenomen je zanimljiv! Razumes?
Ja mladja kad sam bila sam osudjivala. Vise ne!
Nisu budale, to su umetnici života, to su poznavaoci esencije egzistencije. Jeste, neki od njih iza sebe imaju završene samo osnovne škole, prosti su, primitivni, ali su izuzetno promućurni i oštroumni. Gledo sam svojim očima kako je jedan čovek sa nižim stepenom obrazovanja u polemici sa akademskim gradjaninom, fakultetliju i ''intelektualca'' demolirao da ovaj više nikada nije smeo da se (po)javi. Suština je u tome da neko može imati stotine diploma, a biti životno neuk i prirodno... tupav i ograničen, a neko sa osnovnom školom da ima kefalo Tesle.

E pa ne slazem se.
Stihovi.
"I saw some peolple starving. There was murder, there was rape. Their villiges were burning. They were trying to escape. I coudln't meet their glances, I WAS STARING AT MY SHOES. It was acid, it was tragic, it was almost like the blues."
Lako je tebi, narocito meni: kuca, skolovani roditelji, vaspitanje, hleba i s leba, ljubav. Neko to nije imao. Lako je meni da pravim izbore u zivotu, formiram svoje misljenje i sl. A ti likovi iz parova konkretno dolaze iz raznih, odvratnih zivotnih situacija i evo vam gledajte. Pa kad se ukljuce ljudi... Ja ne verujem koliko nasilja ima i slicnih stvari.
Alo to je odskakanje od teme.
Morala sam da kazem.

I koliko je kompetentan. Meni licno je najzalnije sto je knjizevnost otisla u *****. Sto ove jebacice pisu knjige. Jer knjiga je knjiga i moze mladog coveka da navede da misli da radi nesto dobro ako cita knjigu, tu knjigu. A ne radi nista dobro! :(

Ovo si u pravu, mada uvek je postojao kič u književnosti (i u svemu ostalom) samo nije stavljan u prvi plan i nije se pokušavao
prodati kao umetnost, nije zauzimao istaknuto mesto u knjižari.
Na sreću ima i dalje dobrih pisaca, samo što ne dolaze u prvi plan, nažalost. Ali ipak pronađu put do onih do kojih treba.:)

Moja inteligencija meni ne dozvoljava da manje inteligentnog coveka maltretiram, ucutkavam i obespravljujem. Da ga vredjam, da ga se gnusam i slicno =
Moja fizicka snaga meni ne dozvoljava da bijem slabije.
Strogo sam ovog misljenja.

- - - - - - - - - -

Nisu budale, to su umetnici života, to su poznavaoci esencije egzistencije. Jeste, neki od njih iza sebe imaju završene samo osnovne škole, prosti su, primitivni, ali su izuzetno promućurni i oštroumni. Gledo sam svojim očima kako je jedan čovek sa nižim stepenom obrazovanja u polemici sa akademskim gradjaninom, fakultetliju i ''intelektualca'' demolirao da ovaj više nikada nije smeo da se (po)javi. Suština je u tome da neko može imati stotine diploma, a biti životno neuk i prirodno... tupav i ograničen, a neko sa osnovnom školom da ima kefalo Tesle.

Jeste i Tito je bio bravar! :D

Ovo si u pravu, mada uvek je postojao kič u književnosti (i u svemu ostalom) samo nije stavljan u prvi plan i nije se pokušavao
prodati kao umetnost, nije zauzimao istaknuto mesto u knjižari.
Na sreću ima i dalje dobrih pisaca, samo što ne dolaze u prvi plan, nažalost. Ali ipak pronađu put do onih do kojih treba.:)

Mnogo mi se sviđa kako si rekao ovo: iz uvoda U knjigu... U! Bas lepo!
Sve ima dve strane. Umetnici kao sto su Majakovski, Branko Miljkovic, Tin Ujevic, Dis, Hemingvej.... Čitaš, čitaš pa padneš u depresiju. I oni su bili depresivni. Crnjanski, brate... Deperesija je bolest.
I šta sad ja da mislim o svemu tome. Kako da stanem na tu stranu.
Ali volim knjizevnost i zao mi je sto je bacena u drugi plan. I to je tacno: svako nadje svoju publiku. Natrposecna inteligencija je svega 2%. Ali ovi drugi imaju pravo da zive. To je tako zbog demokratije. Svako ima prava da pise :(

Šta, lako je meni? :lol: :mrgreen:

Otkud znaš kakav mi je bio i kakav mi je sada život?

A ti likovi iz parova konkretno dolaze iz raznih, odvratnih zivotnih situacija i evo vam gledajte. Pa kad se ukljuce ljudi... Ja ne verujem koliko nasilja ima i slicnih stvari.
To što je neko došao ''iz raznih, odvratnih zivotnih situacija'' ne znači da oni koji su rodjeni ''u svili i kadifi'' su predodredjeni da čine najhumanija dela, da budu filantropi, maltene sveci koji hodaju. Daleko bilo - najveći akti gnusnosti, mizantropije, surovosti (što prema ljudskom rodu, što prema životinjama) su upravo došli od ''edukovanih'' ljudi, ljudi sa ''pedigreom'', ljudi koji su odrasli u atmosferi ispunjenoj ''ljubavlju, razumevanjem''.

Nasilje, svadje ''uživo'' i uopšte koncept rijaliti programa nije ''originalni produkt'' ovog podneblja. Došao je sa Zapada. Pogledaj ovaj intervju:

i čućeš šta o rijaliti programima ima da kaže čovek koji je bio na Zapadu i koji je video u kojoj ''formi su metastazirali'' njihovi programi.

U Parovima npr. ima specijalna emisija u kojoj se ''postroje'' gosti koji kao neki geopolitičari koji analiziraju i procenjuju poteze velikih sila, evaluiraju i analiziraju poteze igrača iz vile Parova. Pa onda procenjuju kuda će ih njihove ''taktike, strategije'' odvesti, šta se može očekivati od njih, ko će biti pobednik. To često ume da bude duhovito, da ti vidiš ljude koji u tom studiju analiziraju učesnike tog programa koji su plaćeni da zbog gledanosti, prave haos. Neki od gostiju su zanimljivi zbog svojih profesionalnih afiniteta, npr. česti gost tih emisija je uvaženi astrolog Dule Veličković. Koncepcija tog rijalitija je daleko urnebesnija od koncepcije Zadruge koja se fokusira na ljubavni trougao neke tri.... individue.

Moja inteligencija meni ne dozvoljava da manje inteligentnog coveka maltretiram, ucutkavam i obespravljujem. Da ga vredjam, da ga se gnusam i slicno =
Moja fizicka snaga meni ne dozvoljava da bijem slabije.
Strogo sam ovog misljenja.
Ti tako ne razmišljaš, ali razmišljaju mnogi drugi. Pa se mešaju, pa kritikuju, pa hoće da preduzimaju radikalne mere...
Koncept emitovanja rijalitija je jednak konceptu emitovanja filmova i serija. I jedno i drugo je prepuno nasilnog sadržaja.
Ali na čoveku je da u svom umu proceni da li i u kojoj meri će emitovani sadržaj na njega da utiče, da li će dozvoliti da se pretvori u nekog od junaka navedenih Parova, ili Zadruge, ili pak da umisli da je npr. Punisher, ili junak manga crtaća, ili Hanibal Lektor, pa da onda napravi neko nepromišljeno delo i da zbog toga kasnije zaglavi ili u zatvoru ili ludnici.

Jeste i Tito je bio bravar! :D
Hoćeš da kažeš da neko od učesnika ili učesnica Parova ima falsifikovanu biografiju? :mrgreen:

Ni svila i kadifa nije dobar preduslov. Zbog toga stvarno razvijene zemlje poput Norveške kad se jedan grad razvije po ugledu na njega se razvijaju i drugi gradovi tako da ni jedan grad ne strci. Kod nas je centralizacija, pa ce Beograd sad zaboga da uzme mom Nisu aerodrom. Šmrc :( To nije dobar koncept.
Deca bogataša idu u neku stranputicu. Nije pravilo ali dešava se.
Teško mi je samo da poverujem da kad ima ljubavi formira se loš čovek. Naravno da zavisi od individue kako će da podnese neku lošu životnu situaciju, ali ne možeš da kažeš da ne utiče naš život na nas i da ako smo trpeli batine i ne znamo za drugo da nećemo i mi sutra postati agresivni.
Naravno da se s obrazovanjem i napretkom te vrste nasilje nije iskorenilo već postalo prefidno.
Ali kad je neko gladan i kada ga kući niko ne čeka da ima veće šanse da se izopači i bude spreman na sve.
Razumem koncept rijaliti programa i svakako znam da dolazi sa zapada, to je irelevantno odakle je. U domacem rijalitiju vidis situaciju u svojoj zemlji, zato sam to sto sam rekla, rekla.

Mnogo mi se sviđa kako si rekao ovo: iz uvoda U knjigu... U! Bas lepo!
Sve ima dve strane. Umetnici kao sto su Majakovski, Branko Miljkovic, Tin Ujevic, Dis, Hemingvej.... Čitaš, čitaš pa padneš u depresiju. I oni su bili depresivni. Crnjanski, brate... Deperesija je bolest.
I šta sad ja da mislim o svemu tome. Kako da stanem na tu stranu.
Ali volim knjizevnost i zao mi je sto je bacena u drugi plan. I to je tacno: svako nadje svoju publiku. Natrposecna inteligencija je svega 2%. Ali ovi drugi imaju pravo da zive. To je tako zbog demokratije. Svako ima prava da pise :(

Vidiš većina autora koje ja volim su vrlo mračni, pesimistični, depresivni... Iako sam i ja sam uvek bio pesimističan i melanholičan, ipak nikada nisam imao problema
sa depresijom, što ne znači da neću imati.:(
I što se mene tiče neka svako čita šta želi (mada malo njih uopšte i čita bilo šta), mada mi je glupo kada vidim kakva se dela favorizuju, i nameću kao neka
vrednost.

Ne favorizuje niko Skorpije, to se samo radi u tzv. novinskoj astrologiji dok u pravoj astrologiji toga nema . U isti kos bi mogla da se strpa i Vodolija, ali opet to je problem takvog pristupa astrologiji, ali ne i samih znakova.
kada osoba skonta da sa njom nesto nije redu na psihickom planu obicno utripuje da je posebna, ma sta to znacilo... ako je u fazonu astrologije i shvati da je skorpija, onda postane svesna najviseg broja net indeksa slicnih ludaka kojih ima na netu i koji takodje smatraju da su posebni.., naravno ima i onih koji to utripuju kao deca i razvijaju u podsvesti patolosko samoljublje samo zato sto su rodjeni uz november rain :lol:

jos kad kazu da su najemotivniji znak a drugim znacima spocitavaju po pravilu bas preteranu emotivnost, e onda razumem tecu milovana koji mi je za takve osobe govorio da su drz daj, drz ne daj :zcepanje:

Teško mi je samo da poverujem da kad ima ljubavi formira se loš čovek.
Pa pitanje je šta je ljubav. Svaki roditelj (nominalno) za svoje dete želi najbolje, želi da svom detetu pruži ljubav. Čak i najgori sadistički roditelji, svoje postupke smatraju opravdanim i smatraju da to što čine prema svojoj deci, čine za njihovo dobro, iz najboljih namera, iz ljubavi. Znaš kako se kaže - put do pakla je popločan dobrim namerama. Preterana strogost i autoritativnost dovodi do robotizacije, ubijanja svega ljudskog u detetu, preterano povladjivanje detetovim hirovima i ''razmazivanje'' dovodi da dete umisli da se sve vrti oko njega. Sutradan to dete koje je jelte imalo ljubavi ''na svakom koraku'' postaje sebično, samoživo, destruktivno biće koje će zarad zadovoljenja svojih interesa biti spremno da ide preko leševa.

Postupci roditelja i proces vaspitavanja se savršeno može videti u natalu.
Ja sam imao prilike da vidim natale što odredjenih (poznatih) bogataša, što odredjenih ljudi koje poznajem, a koji važe za dobrostojeće, za pripadnike jelte ''visokog sloja'' ili elite. Ono što je zajedničko za sve njih jeste da su imali i imaju perfektne natale, natale koji pršte od trigona, natale koji nemaju nijedan loš aspekt, loše pozicionirane planete.

Ali, kao što u svakom zlu ima nečeg dobrog, tako i suprotno, u svakom dobru vreba zlo (Jin-Jang).
Trigoni su pozicije koje ne teraju na borbu (kao kvadrati, opozicije, ili konjukcije u slučaju malefika), to su pozicije koje ulenje individuu. Kada neko ima sve na dohvat ruke, on ne mora ni za šta da se bori, a ako mu nešto zatreba, bez ikakvih problema će to dobiti (bilo upotrebom dozvoljenih, bilo upotrebom, nemoralnih, zabranjenih sredstava).

Naravno da se s obrazovanjem i napretkom te vrste nasilje nije iskorenilo već postalo prefidno.
S tim je nasilje i gore zato što je perfidno. Zato što je podignuto na viši nivo, zato što intelekt daje jaču komponentu.

Ali kad je neko gladan i kada ga kući niko ne čeka da ima veće šanse da se izopači i bude spreman na sve.
Gladnog muka tera na akte nasilja, tog sitog i bogatog - dosada i traganje za nečim što još nije iskusio/probao. Bogatašu nikad neće biti dovoljno što ima novca koliko ima u svom sefu ili na bankarskom nalogu, on će hteti još, ako je probao heroin, hteće da ide na sledeći korak, da npr. proba LSD, ako je iskusio neko bizarno seksualno iskustvo želeće da predje na viši nivo, da se upusti u još bizarniji seksualni poduhvat. A zašto će sve to želeti i zašto će to realizovati? Pa zato što ima sredstvo koje će omogućiti realizaciju njegovih želja - novac i zato što kao majmun želi da proba sve.

Back