gost 342514
Aktivan član
- Poruka
- 1.608
Mislim da misterije ipak ima, jer od desetina, hiljada ili milion drugih tebe, ne bukvalno tebe nego bilo koga kome se to desi je jedan fascinirao kao niko nikad pre a možda i posle. A to se dešava i kad nema prilike da osetimo hemiju u fizičkom smislu, tj. prisustvu drugog bića. : )))
Voleo bih da tu misteriju objasne naučnici, jer ona prevazilazi feromone i raznorazne hemijske procese, čini mi se.
Možda sam u zabludi, ne znam ali voleo bih da o tome doznam detaljnije.
zamisli da je situacija obrnuta. ne znam...ali zamisli da si ti izvor nečije burne emotivne reakcije koja traje ... nastale istim mističnim procesom, bez dodira, mirisa i hemije..šta bi rekao, pomislio...?
da li bi na trenutak osetio nelagodu? ili bi bio oduševljen? znatiželjan, uplašen, ravnodušan, užasnut..?
pomislila sam na nelagodu. da, bilo bi mi neprijatno da je neko toliko opsednut sa mnom. i sigurno bih pomislila da me je taj neko izmislio i izmaštao i da je oko mene izgradio mit i obavio me oreolom svetlosti koja realno svetli samo u njegovim očima, a onda bih osetila strah jer bi mi valjalo većinu tih pripisanih mi osobina nekako dokazati, opravdati..prikazati se mom obožavatelju baš u tom, njegovom željenom obliku...a onda bih uplašena i nesigurna iskonstruisala beg..smislila bih nekoliko banalnih razloga, samo da se sklonim, da ne boli ni njega ali ni mene.
znači, moguće je da bih uradila isto...jer neshvatljivo mi je da neko ima više vere u mene od mene same, jer mi je čudno i nepojmljivo da neko moje mane pretvara u vrline, jer ne mogu da prihvatim mogućnost da na ovom svetu ima neko ko bi me toliko zavoleo a da iza toga ne leži neka zamka, interes, opasnost...
e to je meni objasnilo, delimično,celu stvar. ali ne kako je počelo (to ostavljam nauci, kao i ti : ))) nego zašto je završilo..
Poslednja izmena: