Fatalna privlacnost

Mislim da misterije ipak ima, jer od desetina, hiljada ili milion drugih tebe, ne bukvalno tebe nego bilo koga kome se to desi je jedan fascinirao kao niko nikad pre a možda i posle. A to se dešava i kad nema prilike da osetimo hemiju u fizičkom smislu, tj. prisustvu drugog bića. : )))
Voleo bih da tu misteriju objasne naučnici, jer ona prevazilazi feromone i raznorazne hemijske procese, čini mi se.
Možda sam u zabludi, ne znam ali voleo bih da o tome doznam detaljnije.

zamisli da je situacija obrnuta. ne znam...ali zamisli da si ti izvor nečije burne emotivne reakcije koja traje ... nastale istim mističnim procesom, bez dodira, mirisa i hemije..šta bi rekao, pomislio...?
da li bi na trenutak osetio nelagodu? ili bi bio oduševljen? znatiželjan, uplašen, ravnodušan, užasnut..?
pomislila sam na nelagodu. da, bilo bi mi neprijatno da je neko toliko opsednut sa mnom. i sigurno bih pomislila da me je taj neko izmislio i izmaštao i da je oko mene izgradio mit i obavio me oreolom svetlosti koja realno svetli samo u njegovim očima, a onda bih osetila strah jer bi mi valjalo većinu tih pripisanih mi osobina nekako dokazati, opravdati..prikazati se mom obožavatelju baš u tom, njegovom željenom obliku...a onda bih uplašena i nesigurna iskonstruisala beg..smislila bih nekoliko banalnih razloga, samo da se sklonim, da ne boli ni njega ali ni mene.
znači, moguće je da bih uradila isto...jer neshvatljivo mi je da neko ima više vere u mene od mene same, jer mi je čudno i nepojmljivo da neko moje mane pretvara u vrline, jer ne mogu da prihvatim mogućnost da na ovom svetu ima neko ko bi me toliko zavoleo a da iza toga ne leži neka zamka, interes, opasnost...
e to je meni objasnilo, delimično,celu stvar. ali ne kako je počelo (to ostavljam nauci, kao i ti : ))) nego zašto je završilo..

Poslednja izmena:
zamisli da je situacija obrnuta. ne znam...ali zamisli da si ti izvor nečije burne emotivne reakcije koja traje ... nastale istim mističnim procesom, bez dodira, mirisa i hemije..šta bi rekao, pomislio...?
da li bi na trenutak osetio nelagodu? ili bi bio oduševljen? znatiželjan, uplašen, ravnodušan, užasnut..?
pomislila sam na nelagodu. da, bilo bi mi neprijatno da je neko toliko opsednut sa mnom. i sigurno bih pomislila da me je taj neko izmislio i izmaštao i da je oko mene izgradio mit i obavio me oreolom svetlosti koja realno svetli samo u njegovim očima, a onda bih osetila strah jer bi mi valjalo većinu tih pripisanih mi osobina nekako dokazati, opravdati..prikazati se mom obožavatelju baš u tom, njegovom željenom obliku...a onda bih uplašena i nesigurna iskonstruisala beg..smislila bih nekoliko banalnih razloga, samo da se sklonim, da ne boli ni njega ali ni mene.
znači, moguće je da bih uradila isto...jer neshvatljivo mi je da neko ima više vere u mene od mene same, jer mi je čudno i nepojmljivo da neko moje mane pretvara u vrline, jer ne mogu da prihvatim mogućnost da na ovom svetu ima neko ko bi me toliko zavoleo a da iza toga ne leži neka zamka, interes, opasnost...
e to je meni objasnilo, delimično,celu stvar. ali ne kako je počelo (to ostavljam nauci, kao i ti : ))) nego zašto je završilo..
Razumem o čemu pišeš, takvi strahovi su izvesni kad postoji takva fascinacija. I kad je obostrana postojaće strah na obe strane.
Naravno, mudri ljudi znaju da neke delove sebe samih ne možemo da iskažemo uvek kroz svakodnevnicu lako, i tako i posmatraju predmet svoje fascinacije, ne očekuju da ga obavija neprekidno neki mistični oreol, ali su istovremeno svesni te neke posebnosti koja u nekome postoji i vole ga takvog i posebnog i običnog sa svim manama, vole i one koje i ne znaju još, unapred ih prihvataju. Ono drugo šta osećaju da dobijaju sa njim je tako jako da su spremni da neke nebuloze lagano progutaju, ma sa srećom pravom i da pitaju jel ih ima još?
Opet ne razmišljaju svi tako, nisu ni svi tako mudri emocionalno, z:)
Imaš i puno glupana, pametnih a glupih, razumeš, i oni će izabrati racionalno, kao kad kreneš u kupovinu i napraviš spisak potrepština.
Oni će ti reći da niste dobra kombinacija jer unapred znaju sve i ako zapravo ne znaju kako bi ste funkcionisali jer niste ni pokušali ili će se držati svoje ustajale rutine jer je tako lakše.
Ipak pored svih tih mogućnosti postoji i ona da se neko zezao, ubijao vreme i manipulisao. Mislim da ovo drugo više boli i da je bolje smatrati nekog finim kome ybga um odnosi prevagu nad srcem nego ga smatrati bednom pokvarenštinom.
Kako proceniti tu razliku?

Kako mi lepo ćaskamo, našli smo zajedničku temu.
:rotf:
:heart:

Poslednja izmena:
Знам да је питање намењено мушкарцима претежно, али за мене су фаталне оне особе
за које нам разум говори да бежимо од њих, а оне имају магнетну привлачност,
па због њих много тога стављамо на коцку, а репутација је само прва ствар коју жртвујемо.
Ризикујемо вредне ствари само да бисмо били у њиховој близини и стално се заклињемо
да ће то бити последњи пут, али то никада не успе.
Мада мислим да постоје и они имуни на овакве особе.

Знам да је питање намењено мушкарцима претежно, али за мене су фаталне оне особе
за које нам разум говори да бежимо од њих, а оне имају магнетну привлачност,
па због њих много тога стављамо на коцку, а репутација је само прва ствар коју жртвујемо.
Ризикујемо вредне ствари само да бисмо били у њиховој близини и стално се заклињемо
да ће то бити последњи пут, али то никада не успе.
Мада мислим да постоје и они имуни на овакве особе.

Fatalne osobe su najpre bezobzirne prema zivotima drugih ljudi.

Na pr. neka zena koja zavede muskarca, iako on ima zenu i maloletnu decu .

I ovaj epitete se negde izvitoperio i ima pozitivan prizvuk.... ne razumem

fatalne osobe ne postoje nigde do u vašim malim bednim mozgićima, što mozgić manji to je tamo neka osoba 'fatalnija'. taj što je fatalan tebi juče je kevto za drugom ko ker, analogno tome ta koja je fatalna nekome meni je sinoć duvala u veceu

itd itd

:hahaha:

- - - - - - - - - -

као Цеца Величковић

Da...

- - - - - - - - - -

Da se moja cerka,napr. ponasa tako - prebila bi je od batina ^^ :P

ehh
jos si ti mlad tenizsa :(

jedna od ženskih što ih karam povremeno pre neko veče na kućnom partiju kod ortaka izlazi pet puta u susednu sobu i razgovara (odjebava) paćenika koji prso u nju i zivka je. malo kasnije mi duvala u klonji. sutradan mi šalje smsove u kojima spektar emocija ide od nazovi ljubavi do popizditisa što neću da je udostojim konkretne veze. ali nema to veze, duvaće ponovo. a njen paćenik će cviliti ponovo. drugarčiću, nemoj da budeš taj paćenik, shvati da ona nije fatalna nego si ti glup. hajde ponavljaj to sebi i valjda će ti biti bolje

i zapamti - svaka fatalna ženska ima svog šamara za kojim tuguje :lol:
što znači da nije fatalna

jedna od ženskih što ih karam povremeno pre neko veče na kućnom partiju kod ortaka izlazi pet puta u susednu sobu i razgovara (odjebava) paćenika koji prso u nju i zivka je. malo kasnije mi duvala u klonji. sutradan mi šalje smsove u kojima spektar emocija ide od nazovi ljubavi do popizditisa što neću da je udostojim konkretne veze. ali nema to veze, duvaće ponovo. a njen paćenik će cviliti ponovo. drugarčiću, nemoj da budeš taj paćenik, shvati da ona nije fatalna nego si ti glup. hajde ponavljaj to sebi i valjda će ti biti bolje

i zapamti - svaka fatalna ženska ima svog šamara za kojim tuguje :lol:
što znači da nije fatalna

pa znam da ima al kakve to veze ima za tog tvog nesretnog drugara :(

ih kolko je ucvelih polovara mi govorilo kako bolju necu naci ,kako cu zaliti, kako necu moci, kako cu propasti..., pa nista.....trla baba lan....
Ta prica koju vrte polovnjace je tragikomicna i najcesce se protura kad pokusavaju da se u ocima muskarca na koga tipuju kao svoju poslednju sansu obruse kao vrane i spopadaju ga i smaraju do besvesti.Upravo se vratih sa svadbenog veselja gde me je citava bulumenta polovnjaca spopadala sa onim trivijalnim pitanjima zasto se kum (to jest ja) jos nije ozenio z:shock:.Oladio sam ih na jedan sa odgovorom da jos nisam nasao lepu situiranu devojku koja ima pristojan miraz, da je mladja od 25 , da je nevina i da je sposobna da me izdrzava.

Back