krauterbox
Iskusan
- Poruka
- 5.492
Tebi dojadila?Досадила ми је ова дискусија и нма м времена да све одоговарам, Ипка нешто ћу коментарисати.
Ma da je samo jedan pravio sranja ona tvoja tvrdnja, o nespojivosti pravoslavnog obrazovanja i mržnje, pada u vodu.Па неки јесу.. шта то има самном? Ти си ако се не варам неки комуниста? Шта су комунисти радили.
I nisam komunista nego ljevičar
Kada kasnije?Ма то је већ касније кад су многу јевреји били међу најбогатијим људима у Русији.
Odakle uzimaš te podatke?
Popis koji ti ja navodim je prvi i jedini opšti popis u carskoj Rusiji
Daj bolan cp6aj nemoj pričati o onome što ne znaš. Pohljebkin u svojoj više nego famoznoj knjizi pod nazivom "Istorija vodke" piše o svemu tome.Оно што сам рекао је истина, почели су са тим. Почели су са ситном производњом алкохола, да би постали власници фабрика.
Kada su se Jevreji bavili time u granicama naseljenosti (je l' uopšte znaš šta je to?) potrošnja alkohola po glavi stanovnika je bila 5 l, kada je njima to zabranjeno skočila je za 5g. na 9 l. a za vrijeme SSSR-a je bila 19 l na prostoru cijele države.
Vjerovatno su i tada Jevreji držali fabrike!!
A kako se drugačije postaje bankar?Почели су као шверцери да би постали трговци. Почели су као зеленаши да би постали банкари.
'Ajd' nađi istoriju porodica Astor ili Morgan pa ćeš da vidiš.
A nego kako?И то све кад су постали, да тако кажем равноправни, а равноправност су постизали подмићивањем.
Moji roditelji su dozvolu da izađu iz ratnog Sarajeva dobili na isti način (i tako su postali ravnopravni sa Muslimanima koji su mogli izlaziti kada su htjeli).
A joj ...Осим тога знали је бити случајева да оснују секте. А знаш како је са сектама, из тог круга се не можеш извући, веч само покорно извршаваш наређења главног секташа. У овом случају Јеврејина. Дакле само увуку чиновнике и угледније људе у секту и то је то. Чини ми се да и Солжењицин спомиње такве случајеве.
Znači neki činovnik nazove neku hrišćansku sektu "jevrejskom" i gotovo - to je pogubno djelovanje Jevreja?
A je l' Solženjicin pomenuo da su se te sekte pojavile u najzabitijim djelovima ruralnih rejona gdje ti činovnici o kojima ti pričaš prolaze otprilike jednom u 10 godina.

Ovako nešto čak ni kod Solženjicina nisi mogao pročitati.Док нису постали моћни бизнисмени живјели су на сличан начин као цигани, само са другим занимањима. А они који би били богатији заједно са рабинима су искориштавали друге. То је први период паразитизма. Касније како су се ти богатији више богатили и постајали моћнији тако се мијењала и ситуација са средњим слојевима.
Naravno da nije.Није све баш црно-бијело.
Gdje ... je l' ti to govoriš o Rusiji?Друга фаза је кад паразит заузме главну позицију, постане власник централне банке или диктатор државе и када јединке вируса заузму најважније медијске куће.
A znači Hitler je autoritet?Да се разумијемо, није све онако како ти мислиш да ја мислим. И Солжењицин о томе говори а и Хитлер. Јевреји су често у међусобном сукобу, али увијек побједу над гојом стављају испред личних потреба и често их њихови лидери усмјеравају тамо гдје хоће. А већ сам споменуо да су их малтретирали.
Nisam siguran da ga iSolženjicin tako shvata.
Istinita cp6aj, istinita.Нисам сигуран каква је прича о том грофу,
Naredbu za formiranje te komisije dao je lično car.
I opet ti guliš svoju mantru bez ijedne reference na nešto konkretno, a ja se tu k'o posljednji bekan hvatam na to.али у сваком случају мислим да је то период кад су јевреји били међу богатијим грађанима, бизнисмени. Е сад ипак народ је на њих увијек био љут. Нисам сигуран који је то период (читао сам књигу давно и немам је код себе) али јевреји су у одређеном периоду били искуључиво штеточине, па произвођачи алкохола. Некад "сумњиви" трговци и сл. Некада су већину чинили занатлије, посебно часовничари, дакле било је разних периода. Зато послије читања Солжењицина нисам одмах постао антисемита, посебно послије првог дијела. Доста сам кривио Руску државу са ситуацију, некад су њени потези били штетни за обе стране, некад само за једну. У сваком случају мислим да бих ја био много оштрији према јеврејима, али не у смислу да сад прописујем неке садистичке законе. Јевреји вјероватно неби на себе привукли велику мржњу као данас, али неби ни били толико моћни.
I onda još kažeš da je tebi dojadilo.
E ebiga.Па добро, то је његово лично мишљење, ко зна да ли је од тога има неку корист или је то била реална ситуација. Можда је у питању био погрешан потез Русије, али можда и оправдан. Ако се добро сјећам јевреји су расељавани зато што се не боре за Русију и велика је опасност да преко веза са јеврејима са друге стране оштете Русију.
A tamo sa druge strane postojala je "bojazan" da bi Jevreji sa ruske strane, zajedno sa Jevrejima njihove strane, mogli zajedno da oštete njih.
Koji ba jevrejski lideri?Види сад, ја се као националиста слажем, асимилација није добра. Држава је испрва мислила да ће тако ријешити проблем али само је створила још један. И о томе је писао А.С. Ово је још једна примјер како је Руско царство било неспособно да се носи са јеврејским питањем. Јеврејски лидери су планирано наносили штету, а народ свјесно-својим понашањем или чак несвјесно учествовао у разградњи.
Pa nisu jevrejski lideri donosili odluke u ime carske vlade.
Da, da ... zamisli ti to da ima ljudi koji prvo provedu po par godina u arhivima, pa se tek onda nakon toga usude da nešto napišu.Ма види ти то.
Stvarno si nevjerovatan coach je fakat u pravu.Абрамов? Хм, знамиљиво.....Јеврејско презиме бре, а и име. Наравно не значи да јесте, али дајем 99% шанси да јесте, на основу имена и презимена. И требао бих вјеровати томе.
Evo ti frajeru 99% si u krivu
Словарь Русских фамилий
Абрамов
АБРАМЕНКО АБРАМКИН АБРАМОВ АБРАМОВИЧ АБРАМЦЕВ АБРАШИН АВРАМОВ АВРАМЕНКО АВРАМЧИК АВРАШИН АВРААМОВ АВРАСИН АВРАШКОВ АБРАМЧУК АБРАМЫЧЕВ АБРАШКИН АБРАМЧУК АБРАМЫЧЕВ АБРАШКИН
Абрам, Абрамка, Абрамец - народная и уменшительные форма крестильного библейского имени Авраам - отец народов (др. евр.) (Э) От них и образовались разнообразные фамилии Абрамкин, Абрамцев и др. Есть и украинские фамилии от этого же имени - Абраменко, Авраменко , Аврамчик.
Абрамов Михаил Петрович (1681—1752) — первый директор Петербургской типографии в 1711—27гг., дьяк Оружейной палаты. Абрамов — автор многих проектов реформ: введения цензуры, бумажных денег, создания хлебных запасов и др. В 1732г. пострижен в монахи; был в ссылке, в заключении.
http://mirslovarei.com/content_fam/Abramov-20.html
Абрамов
АБРАМЕНКО АБРАМКИН АБРАМОВ АБРАМОВИЧ АБРАМЦЕВ АБРАШИН АВРАМОВ АВРАМЕНКО АВРАМЧИК АВРАШИН АВРААМОВ АВРАСИН АВРАШКОВ АБРАМЧУК АБРАМЫЧЕВ АБРАШКИН АБРАМЧУК АБРАМЫЧЕВ АБРАШКИН
Абрам, Абрамка, Абрамец - народная и уменшительные форма крестильного библейского имени Авраам - отец народов (др. евр.) (Э) От них и образовались разнообразные фамилии Абрамкин, Абрамцев и др. Есть и украинские фамилии от этого же имени - Абраменко, Авраменко , Аврамчик.
Абрамов Михаил Петрович (1681—1752) — первый директор Петербургской типографии в 1711—27гг., дьяк Оружейной палаты. Абрамов — автор многих проектов реформ: введения цензуры, бумажных денег, создания хлебных запасов и др. В 1732г. пострижен в монахи; был в ссылке, в заключении.
http://mirslovarei.com/content_fam/Abramov-20.html
Jesu, a je l' znaš koliko je porodica otišlo u te nove gubernije?Да ли је Руска држава поклонила јеврејима јако добре парцеле у ново освојеним губернијама?
Kao prvo nisu svi uradili to na šta ti ciljaš, a kao drugo, oni što su to uradili, je l' znaš zašto su to uradili?И шта су јевреји урадили, са стоком и алаткама коју су добили? Шта су урадили са земљом.
E baš me interesuje tvoje obrazloženje zašto nisu zemljoradnički narod?Истина они нису земљораднички народ ( и то је још једна проблем, зато и имају поремећене моралне вриједности, ако хоћеш образложићу), али да су у тако велико број напустили имања, а ту су им били и сељаци вољни да помогну и да их нешто науче. Не они једноставно не желе да се баве часним занимањем и физичким радом.
Ebeš propagandu, mene interesuju šećerane, odnosno Brodski, kao najveći proizvođač šećera.Да од Солжењицина и из других извора. Не знам на којој страни али период је од, можда 1980-1917. Не могу ти дати прецизније информације. Али ако су читао тај дио, спомињу се јеврејске шећеране, затим пропаганда у новинама прокомунистичка, затим лоша државна анти-комунистичка пропаганда. Лоша пропаганда ван Русије, и сл.
Da obavezno ... pogotovo ako im je cilj bio (kako ti to kažeš) da unište tu državu i tu vlast.Па зар неби сви богати јевреји требали тако да раде како би сачували своје богатство. Па можда и не ако постоји неко изнад њих. И не будите смијешни јевреји итекако знају да се организују кад имају потребе за тим, а то је најчешће кад им неко стоји на путу.
Odakle?Одакле ти ови подаци, бијели су били антисемитски настројени. Било би разумно да су се јевреји зезнули, тј. да су им исправа помагали (ако је тачно да јесу) па да су касније видјели да нису у праву. Да претпоставим да је то тачно, колики број јевреја је то учинио?
Pa naveo sam ti brate autore.
Radi se o knjigama koje Solženjicin nije (iz nekog razloga) htio da koristi.