Fašistički zakon o imigrantima usvojen u Evropskoj Uniji

ne verujem da će im crnci i arapi doći glave... kao što nije ni razvoj proizvodnih snaga doveo do kraha kapitalizma, tako neće ni rast radne snage. kapital može da amortizuje sve i ubaci u svoju šemu, od krajnje desničarskih kapitalista do anarhista. nestaće kad ga ljudi u potpunosti odbace, zajedno sa svime šta on nosi, od krajnjeg proizvoda do njegove ljudske mentalne strukture, do njemu poželjnih međuljudskih odnosa, ako se to ikad desi.
crnaca ima koliko hoćeš. može da ih bude još toliko, al ništa se neće desiti jer se manijaci kolju među sobom u svojim getoima. što reče Tupak, upali smo u another form of slavory.

dal zapad Evrope može bez jeftine radne snage, ne znam. ali znam da rokfeleri i kapitalisti ne mogu baš tako lako plaćati svoju radnu snagu ispod nivoa, jer su se oni dugo borili preko sindikata i levičarskih partija za taj nivo. neki standard postoji, i ljudi ga brane.

ne verujem da će im crnci i arapi doći glave... kao što nije ni razvoj proizvodnih snaga doveo do kraha kapitalizma, tako neće ni rast radne snage. kapital može da amortizuje sve i ubaci u svoju šemu, od krajnje desničarskih kapitalista do anarhista. nestaće kad ga ljudi u potpunosti odbace, zajedno sa svime šta on nosi, od krajnjeg proizvoda do njegove ljudske mentalne strukture, do njemu poželjnih međuljudskih odnosa, ako se to ikad desi.
crnaca ima koliko hoćeš. može da ih bude još toliko, al ništa se neće desiti jer se manijaci kolju među sobom u svojim getoima. što reče Tupak, upali smo u another form of slavory.

dal zapad Evrope može bez jeftine radne snage, ne znam. ali znam da rokfeleri i kapitalisti ne mogu baš tako lako plaćati svoju radnu snagu ispod nivoa, jer su se oni dugo borili preko sindikata i levičarskih partija za taj nivo. neki standard postoji, i ljudi ga brane.

To ti je shablonsko razmishljanje kapitaliste zasnovano na racionalnom.Bash zbog takvog razmishljanja ce i puci,jer ne vide "bigr pikchr".
A i malo se neke stvari zanemaruju.
Kapitalizam nigde pa ni u Americi kao nekoj vrsti probnog balona nije izbrisao etnichke i verske protivurechnosti,konflikt se samo odlaze na neodredjeno.Jer kapitalizam se zasniva na racionalnoj zelji i choekovom porivu za grabezom a religija i nacija na iracionalnim simbolima pripadnosti i kolektivnog samoodredjenja.I Rim je pokushao svojoj umirucoj civilizaciji da da infuziju neuspeshnom asimilacijom "varvara".Prvo je pokushao da ih asimiluje u svoji kulturno-ekonomski obrazac,onda odustao od kulturne primese zarad ochuvanja sistema kao celine i time izmenio sebe shto je dovelo do pucanja ekonomije a samim tim i chitavog sistema.Ma koliko se trudio u choveku iracionalno na kraju uvek pobedi racionalno.Kada sranje krene ono ce za sobom povuci ekonomske probleme koji opet vuku vecoj netrpeljivosti i novim sukobima i tako u krug.Vera da kapitalizam moze da objedini razlichitost samo na osnovu zelje za sticanjem uz medijsku kontrolu su utopija.To moze da traje neko vreme ali kad tad puca.

@derer: mislim da je smatrati da kapitalizam vlada samo na osnovu ljudske pohlepe, naivno i nedovoljno. sigurno je da je zasnovan na tome, i da se najuži krug ljudi koji ima korist od njega rukovodi time, ali da li vlada baš time? ja bih rekao da vlada širim krugom ljudi putem robe i specifičnim, otuđenim, ljudskim odnosima i komunikacijom koje radikalno-levičarska terminologija zove "spektaklom".
ja iracionalno, u vidu religije i nacije, ne vidim kao prepreku kapitalizmu, mada može biti. a može biti i u funkciji kapitalizma, što nam dokazuje XIX vek "nacionalnog osvešćenja" i jačanja evropskih država. i naravno, enormnog jačanja kapitalizma, uz podršku nauke i istih tih država.

kraj kapitalizmu ću videti tek kad roba prestane dominirati nad čovekom, uz kraj svih odnosa koji tu dominaciju obezbeđuju. taj kraj neće doneti ni komunizam, koji je više puta za.eban od kapitalizma ne tako što je SSSR izgubio hladni rat il Kina pošla putem tržišta, već tako što je i komunizam (državni socijalizam) obezbeđivao ropstvo čoveka zarad države, moći i kapitala u državnom vlasništvu; ni već pomenuti nacionalizam, koji je isto to radio; ne religija, čija praksa danas funkcioniše na isti otuđeni način kao politika i mediji u službi kapitala; pa ni anarhizam, ili ne-državni socijalizam, jer bi većina anarhista uredila život tako da svi ljudi vladaju uslovima sopstvene patnje (robovanje industriji i robi), što je čista utopija, po meni.
kraj može doneti nacionalizam kao što su ga videli američki Indijanci, ili možda Bajron i romantisti(čari, kakogod), koji se nisu borili ni za državu, ni za kapital, niti su bili iskorišćeni od njih; može doneti i religija, ako je vidiš kao budista ili rani hrišćanin; može doneti i socijalizam, ako se boriš za čoveka i slobodu, a ne "posedovanje sredstava za proizvodnju"...

Back