od mene zavisi
Zainteresovan član
- Poruka
- 163
I OPET JE MOJ ODGOVOR ISTI FASISTICKE STRANKE SU DSS,SRS I SPS
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Duh Sekire:Занимљиво је ко даје себи за право да прича ко су фашисти. Ирејсрхед који је на аватар ставио естонску заставу пар дана пошто су избили нереди који су за повод имали уклањање споменика борцима палим у антифашистичкој борби.
Ако тај прогон антифашиста није био мотивација Ирејсрхеду, нека изволи рећи шта јесте![]()
![]()
The Estonia flag was officially adopted on May 8, 1990.
dot
The color blue represents loyalty, and the country's beautiful blue skies, seas and lakes; black is symbolic of past oppression and the fertile soil, and white represents virtue, winter snows, and Estonia's long struggle for freedom and independence.
А пошто Ирејсрхед даје себи за право да тера из ове земље оне који воле културу и залажу се за блиске везе са једном пријатељском земљом - даћу себи за право да га "пошаљем" у Естонију. Иди тамо Ирејсрхед, руши споменике борцима палим против нацизма и уживај. Оствари се тамо пошто у Србији не можеш да се оствариш... Док не ослободимо Естонију ;-)
Онда ћемо те из Бајконура лансирати на Марс![]()
![]()
PAWLLE:
I ko se po tebi u Srbiji najviše uklapa u to što si naveo? Ko na na pdf zagovara nasilje prema političkim protivnicima, teror ...?misoni:Ево дефиниције за све кавазилиберале,кад лупају,да лупају како треба...
Fašizam je državno uređenje ekstremne desnice koje radikalno ograničava ljudska prava radi veće stabilnosti i bržeg napretka. Fašizam je antiliberalni, antidemokratski, antikomunistički i antisocijalistički pokret. Naziv potiče od lat. reči fascio – svežanj pruća sa sekirom u sredini, simbol centralističke vlasti u Rimskom carstvu. Fašizam je generički pojam koji označava ideologije, političke pokrete i organizacije kao i vladavinske pokrete koji su po svojoj funkciji, te metodama političkog delovanja srodni italijanskom fašizmu. Posebno se koristi kao sinonim sa izrazom nacional-socijalizam (nacizam).
U nauci fašizam nije jednoznačno određen. Posebno istoričari naglašavaju razlike između pokreta u pojedinim državama i pojedinim vladajućim fašističkim porecima, osporavaju analitičku ispravnost pojma fašizam. Fašizam, nasuprot liberalističkom individualizmu i socijalističkom internacionalizmu, zagovara uspostavljanje zajednice kao uslova i oblika prevladavanja krize.
Zajednica je jedinstvena, organski raščlanjena država (italijanski fašizam) ili jedinstvo garantovano krvlju i zemljom (nemački fašizam). Jedinstvo zajednice je uslov socijalnog, političkog i ekonomskog preporoda. Borba je prirodni način opstanka čoveka. Jedinstvo nacije se uspostavlja krvnom čistotom iste. Sve razlike (kulturne, verske, političke i sl.) treba ukinuti jer one dovode u pitanje temelje zajedništva. Teror je legitimno sredstvo za uspostavljanje ujednačavanja.
Da li je to možda i zato što je previše očigledno ko najviše odgovara opisu?Bogart:@misoni
Све је то у реду око дефиниције фашизма, али код нас изгледа вреде неке друге дефиниције. У Србији ти је фашиста онај ко заузима другачији политички став од тебе.
Ja zapravo, uopšte to nisam napisao, ali pošto je definiciju izneo Misoni, a ne ja, a i ti prepoznao, meni ne ostaje ništa drugo nego da se složim s vama.rikir:Kako ti je SRS fasisticka, a LDP nije??????
Znači, tebi je žao što po tvom mišljenju ovde nema fašista? C,c,c...Ljuba UF:У Србији још увек не постоји ниједна фашистичка партија! Зато смо ту где смо!Уопште не постоји ни једна десничарска партија! Мада ће се по неким најавама ускоро формирати од неких патротских организација!
Жао ми је што заиста не постоји и што много људи на фашисте гледа као на зликовце а не знају ни програм фашистички!nesha taxista:Znači, tebi je žao što po tvom mišljenju ovde nema fašista? C,c,c...
Da te utešim, ipak ih ima, malko se bolje osvrni oko sebe, reći će ti se samo, promašiti ne možeš.
Bogart:@misoni
Све је то у реду око дефиниције фашизма, али код нас изгледа вреде неке друге дефиниције. У Србији ти је фашиста онај ко заузима другачији политички став од тебе.
СРС: ЛДП су фашисти, ДС и Г17+ су усташе
ДС и Г17+: СРС су фашисти
ЛДП: СРС, СПС, ДСС су фашисти
ДСС: ЛДП и ЛСВ су фашисти
СПС: ДС и ЛДП су фашисти
СПО: СПС и СРС су фашисти
Дакле, или су све политичке странке у Србији фашисти, или то није ниједна. Све је то од идеологије СКОЈ-а; "Шта је то, децо, за вас фашизам?" "Фашизам, то је када нас бомбардују и када су против партизана." "Фашизам, то је кад не волиш Тита." "Фашизам, то је кад убијаш народ и кад си против да сви будемо једнаки."
Не знам да ли је овако детињаст и растегљив појам фашизма карактеристика само српске политичке сцене, или постоји још нека забит у свету где постоји слична појава. Још само да неко и комунисте прогласи за фашисте, због природе вршења власти КПЈ и начина организовања политичког живота, борбе против политичких противника и поштовања људских слобода.
rikir:Koliko znam, LDP i drustvo oko njega, Canak, je struja koja zeli eliminisati odredjene politicare iz politike, ne osudjuju zlocine, diskriminisu cijeli narod, njegovu kulturu....djela koja su radila fasisitcke vlasti Nekadasnje Njemacke...sta bi tek radili da dodju na vlast