Fibi3
Iskusan
- Poruka
- 5.873
Koji je najjednostavniji nacin skidanje stare boje sa vrata pre farbanja? Nemam one spravice za skidanje farbe a da rucno smirglam, za to nemam snage.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Префарбао сам металну столарију, улазну капију завршном уљаном фарбом. Међутим рекли су ми да постоји варијанта да се та завршна фарба премаже неким средством од којег ће капија имати сјај. Знате ли шта је то?
Јел неко већ имао искуства са тим. Јел то није лоше? Буни ме што сам прочитао да се то наноси на основну фарбу. А ја имам нову завршну.uljani lak, msm kad je vec boja na uljnoj bazi.
Јел неко већ имао искуства са тим. Јел то није лоше? Буни ме што сам прочитао да се то наноси на основну фарбу. А ја имам нову завршну.
Постоји поред пиштоља за скидање фарбе још један начин који прилично олакшава а то је хемијским путем, помоћу такозване "скид фарбе". То је хемијска супстанца која се наноси премазивањем на постојећу фарбу и која делује на растварање фарбе чиме се омогућава њено лако скидање. При томе морате обратити пажњу да је у питању агресиван хемијски производ и да се ово мора радити у добро проветреној просторији или на отвореном.Koji je najjednostavniji nacin skidanje stare boje sa vrata pre farbanja? Nemam one spravice za skidanje farbe a da rucno smirglam, za to nemam snage.
Постоји поред пиштоља за скидање фарбе још један начин који прилично олакшава а то је хемијским путем, помоћу такозване "скид фарбе". То је хемијска супстанца која се наноси премазивањем на постојећу фарбу и која делује на растварање фарбе чиме се омогућава њено лако скидање. При томе морате обратити пажњу да је у питању агресиван хемијски производ и да се ово мора радити у добро проветреној просторији или на отвореном.
Овај начин је изузетно згодан уколико на самом дрвеном предмету имате пуно углова, тешко приступачних површина и сл.
Imam na plafonu lamperiju, i trebalo bi da je premazem sandolinom.
Moje pitanje je da li je opasno spavati u prostoriji gde je ceo plafon sveze premazan sandolinom?
I ako jeste, koliko treba vremena da prodje pre nego sto prostorija bude bezbedna za spavanje?
a jel baš mora sandolin?Imam na plafonu lamperiju, i trebalo bi da je premazem sandolinom.
Moje pitanje je da li je opasno spavati u prostoriji gde je ceo plafon sveze premazan sandolinom?
I ako jeste, koliko treba vremena da prodje pre nego sto prostorija bude bezbedna za spavanje?
a jel baš mora sandolin?
ako ne mora, uzmi lak na vodenoj bazi koji je namenjen za unutršnju upotrebu
Pa trebalo bi, stara je kuca, zbog zastite od buba. A lak nema tu funkciju, koliko ja znam. Mozda i gresim.
Nemam nikakvu nameru da je mazem radi lepseg izgleda sobe, pogotovo zato sto radim sve sama.
I izbacivanje stvari i smirglanje i krecenje i farbanje prozora i ciscenje i vracanje stvari. Sreca pa nije veliki prostor.
Садолин штити дрво од пропадања тиме што се упија прилично дубоко и што површински слој оставља "масним". Тако је дрво штићено и некада прерађеним уљем, поготово од влаге. Међутим, бубе немају тих проблема јер се бубе не хране дрветом већ га користе само за склониште. Заштита садолином је заштита која се наноси на ново дрво како би било заштићено, између осталог и од инсеката који се хране дрветом.
Ако ти имаш проблем са бубама, боља варијанта је лак јер ће затворити мање спојеве дрвета. Пре тога може да се одради премазивање "жижол" - ом као делимична заштита дрвета да га не грицкају инсекти даље. Додуше, и "жижол" има непријатан мирис (на петролеј) али брже испари и није толико штетан.