Farbanje odece

Da li neko zna da mi preporuci radnju za farbanje vunenih dzempera? Pitao sam u obicnoj radnji za hemijsko pranje, ali kazu da ne boje vunu.

Zašto ne ofarbaš sam - staviš džemper u mašinu za veš (samo ako ima onaj program za pranje vune!) a umesto praška za veš staviš nekoliko kesica farbe?
(Ako ovo budeš radio, pazi da posle farbanja dobro očistiš mašinu, najbolje je oprati nešto tamno, što ne može da se ofarba, jer uvek ostane malo boje, čak i posle ispiranja.)

Zašto ne ofarbaš sam - staviš džemper u mašinu za veš (samo ako ima onaj program za pranje vune!) a umesto praška za veš staviš nekoliko kesica farbe?
(Ako ovo budeš radio, pazi da posle farbanja dobro očistiš mašinu, najbolje je oprati nešto tamno, što ne može da se ofarba, jer uvek ostane malo boje, čak i posle ispiranja.)

Ofarbati gotov odevni predmet u kućnim uslovima nije nimalo jednostavno, mislim da je ipak bolje stvar prepustiti profesionalcima.Može da se dogodi da džemper ne primi boju ravnomerno, da na mestima gde je u mašini bio preklopljen ostanu blede linije, boja će verovatno da se ispira jako brzo i neravnomerno i još mnogo toga...Retko koja radnja za hemijsko čišćenje boji odeću, a naročito vunu, nedavno sam se i ja raspitivala da mi oboje džemper od neke mešavine sa vunom, ali nisam uspela da pronađem takvu radnju.

Ofarbati gotov odevni predmet u kućnim uslovima nije nimalo jednostavno, mislim da je ipak bolje stvar prepustiti profesionalcima.Može da se dogodi da džemper ne primi boju ravnomerno, da na mestima gde je u mašini bio preklopljen ostanu blede linije, boja će verovatno da se ispira jako brzo i neravnomerno i još mnogo toga...Retko koja radnja za hemijsko čišćenje boji odeću, a naročito vunu, nedavno sam se i ja raspitivala da mi oboje džemper od neke mešavine sa vunom, ali nisam uspela da pronađem takvu radnju.

Nikada nisam farbala džemper, činjenica. Ali jesam farbala razne platnene/pamučne stvari, i mašina vrlo dobro obavlja posao (što se tiče ravnomernosti, i dugotrajnosti boje).
Ali u pravu si, može da nastane neka komplikacija - ja sam to radila samo sa stvarima do kojih mi nije bilo posebno stalo.

Ali meni treba da se izgubi:besna:

Možeš da pokušaš da ih potopiš u rastvor sirćeta i vode, kao što te je posavetovala smokvicica, sirće će fiksirati boju malo, ali ti neće trajno rešiti problem, pošto taj materijal nije u fabrici u procesu dorade završno obrađen.Imala sam sličan problem sa farmerkama, bile su neke teget boje i uvek su pomalo puštale boju i prilikom pranja i kad ih nosim, ako npr. imam na sebi neki svetliji veš.

E to ti kazem i na telu ostaje crna boja..bas ono ne mogu ih nositi bacene pare..razmisljam da ih ofarbam u crno dal bi resio problem

Nisam sigurna da će i to rešiti problem, jer će da ide boja preko boje, pitanje je da li će to da se primi.Pokušaj u nekoj radnji za hemijsko čišćenje, odnesi pantalone da ih pogledaju, da vide koji je materijal, pa možda nešto i uspeju da urade.

Back