Farbanje kose

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.825
:)

Moja mama ima 76 godina i svako malo odlazi kod frizera na farbanja , dugo godina je bila crnka ali ima jedno 10 godina prešla je na boju meda
Za nju je nezamislivo da prestane sa farbanjem

Sad ja upadam u tu priču koja se više ne farba. Smeta mi sto svako malo moraš frizeru i sto je jači argumenat, guras hemiju na kosu koja se posle luci kroz organizam

Mama je onako blago nervira jer njoj smeta moja seda kosa

“Bože pa stvarno kako možeš” sve do “izgleda katastrofa” preko „pa nisi još stara „

Kad ste prestali sa farbanjem kose i kako je to prihvatila okolina ?

P.s mogu komotno i muškarci ucestovati posto sam primetila da je i njih sve više koji se farbaju

Moja mama ima 76 godina i svako malo odlazi kod frizera na farbanja , dugo godina je bila crnka ali ima jedno 10 godina prešla je na boju meda

Sad ja upadam u tu priču koja se više ne farba. Smeta mi sto svako malo moraš frizeru i sto je jači argumenat, guras hemiju na kosu koja se posle luci kroz organizam

“Bože pa stvarno kako možeš” sve do “izgleda katastrofa” preko „pa nisi još stara „

P.s mogu komotno i muškarci ucestovati posto sam primetila da je i njih sve više koji se farbaju
Ja se divim ženama koje furaju sede bez ikakvih kompleksa. Čitam da je trend u evropi, pogotovo u Skandinaviji. Žene se sve više opredeljuju za prirodan izgled (bez šminke, bez farbe, bez brijača :) Ne mogu da zamislim sebe neofarbanu, a nemam sede...respect!

Ja se divim ženama koje furaju sede bez ikakvih kompleksa. Čitam da je trend u evropi, pogotovo u Skandinaviji. Žene se sve više opredeljuju za prirodan izgled (bez šminke, bez farbe, bez brijača :) Ne mogu da zamislim sebe neofarbanu, a nemam sede...respect!
Ja se divim samo onima koje se ne farbaju, to baš rispekt.
Dlakavim ne, naprotiv to mi je skroz nenormalno. A ovim bez šminke nema šta da se divim jer se ni ja nikad ne šminkam

Ne razumijem zašto si prestala farbati kosu? Meni to djeluje neuredno na ženi, još ako nije sve jednake boje. Lijena li si ići frizeru? Ne mora se kosa bojiti hemikalijama, postoje i boje bez amonijaka. Za trudnice biraš i mirna. Ima i kana. Ja još ne farbam kosu, svoju kosu svakih par godina poklanjam za djecu oboljelu od raka, prave im perke od poklonjene kose i to je razlog što još ne farbam, ali mislim da ću početi ubrzo, jer vidim svaki dan novu bijelu :P

Ne razumijem zašto si prestala farbati kosu? Meni to djeluje neuredno na ženi, još ako nije sve jednake boje. Lijena li si ići frizeru? Ne mora se kosa bojiti hemikalijama, postoje i boje bez amonijaka. Za trudnice biraš i mirna. Ima i kana. Ja još ne farbam kosu, svoju kosu svakih par godina poklanjam za djecu oboljelu od raka, prave im perke od poklonjene kose i to je razlog što još ne farbam, ali mislim da ću početi ubrzo, jer vidim svaki dan novu bijelu :P

Nisam lijepa niti neuredna ;)

Ne volim više da se farbam i gotovo

Šta hvali kad se prošaran ? Bas ništa to je normalan proces

Niti smikam a ni obrve ne cupam

Primetila sam da moram da se farbam na 15 dana.I sad sam je pustila da izraste.Nisam se farbala sigurno 2 meseca.Bila sam neka tamna cokolada. I sledece nedelje idem da se farbam u nesto svetlije.Imam 51.Nesmeta mi sto sam ovako sarena.Ljudi navikli.Stavim crveni ruz i niko nevidi sedu kosu

Počela sam se farbati s 25 jer sam onda počela da sedim. Kod mene je to genetski, svi mi u porodici rano počinju da sede.

Posle operacije prošle godine sam bila u fazonu: nikad se više neću farbat, samo uništavam kosu itd. Međutim, posle jedno šest-sedam meseci je izgledalo jako ružno, prvenstveno zato što ne sedim svugde podjednako, tako da sam bila sva šarena. Međutim, ono što mi se najmanje sviđalo, bilo je što mi kosa izgleda prljavo, kao da je nisam mesec dana prala. Onda sam se opet počela farbati, s ciljem da idem na što belje, kako bih se (ako Bog da) jednom izjednačila s najvećim delom kose (koji će do onda, nadam se, i sam već posedeti). Meni nije problem da budem seda - mislim, bio mi je problem kad sam imala 25, ali odavno više ne - smeta mi što kad pustim kosu da raste kako hoće, izgleda užasno neuredno i prljavo.

Počela sam se farbati s 25 jer sam onda počela da sedim. Kod mene je to genetski, svi mi u porodici rano počinju da sede.

Posle operacije prošle godine sam bila u fazonu: nikad se više neću farbat, samo uništavam kosu itd. Međutim, posle jedno šest-sedam meseci je izgledalo jako ružno, prvenstveno zato što ne sedim svugde podjednako, tako da sam bila sva šarena. Međutim, ono što mi se najmanje sviđalo, bilo je što mi kosa izgleda prljavo, kao da je nisam mesec dana prala. Onda sam se opet počela farbati, s ciljem da idem na što belje, kako bih se (ako Bog da) jednom izjednačila s najvećim delom kose (koji će do onda, nadam se, i sam već posedeti). Meni nije problem da budem seda - mislim, bio mi je problem kad sam imala 25, ali odavno više ne - smeta mi što kad pustim kosu da raste kako hoće, izgleda užasno neuredno i prljavo.

Da treba biti strpljiva par mjeseci posle se lepo prošara:)

Da treba biti strpljiva par mjeseci posle se lepo prošara:)
Ja sam čekala, čekaj... Od 2018 do 2021. Ništa se nije prošaralo. Onaj deo koji nije bio sed iz nekog je razloga dobio boju muljave vode iz sudopere, bukvalno. Moja prirodna boja kose, ona koju sam nosila najveći deo života, nije takva. Čekala sam, čekala, ali kako je kosa na tim delovima rasla, rasla je samo te ružne, prljave, masne boje. (Nemam masnu kosu, imam obrnut problem, kosa mi je previše suva.) Meni je to prosto jako ružno izgledalo. Krivo mi je, jer stvarno nisam htela da se farbam ili bili šta drugo s kosom izvodim, ali ovo je brate BAŠ bilo gadno za videti. Kad me čOek počeo zapitkivati jesam oprala kosu (NARAVNO da je bila oprana, ali nije tako izgledala), digla sam ruke i ofarbala se. To mi je bila potvrda da ne umišljam, da i drugi vide isto - mada oni ne znaju razlog već verovatno veruju da sam prljavuša.

Da, farbam se od svoje 27.godine. Tada su sve moje vršnjakinje već dugo bile u svijetu farbi, a ja sam čekala da počnem s tim tek kad sam baš, baš morala. Ni danas ne volim farbanje kose, to mi je dodatna obaveza, da li to radila sama ili kod frizerke, kako god voljela bih da ne moram.
Farbam se u tamno do svijetlo smeđe, od prilike svakih mjesec i pol do dva. Prirodna boja je bila dosta šarena, od crne do tamno smeđih nijansi.
Kad malo pustim da izraste postara mi izgled pa sigurno nekih desetak godina, tako da sad za sad ne želim prestati s farbanjem kose.

A farbam nego sto....moje srebrene su mi tek krenule u 40g,prije nisu moram priznati,sto znaci da ima sto godina od kad sam krenula sa tim,iskreno popizdim jer mi je kosa tamno smeđa,pa se to brzo vidi i ruzno mi je kad svezem kosu pa sa strane se to tako jako,jako vidi....Muka velika,farbam svaki 3 mj,a moram priznati da sam nasla par bilih i na obrvama i na ruci u pm,postat cu sva jos. Bila...

Ovu sam boju kupila sad,,,,bila sam jedno vrime u plavim pramenovima ali to izraste pa jako ruzno izgleda rekao bi da sam ko papagaj sa sto boja.... :zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
20220825_084810.jpg

Iskreno nemam nista protiv farbanja, verovatno i ja kad budem poceo da sedim bi se ili farbao ili brijao glavu (mada srecom evo sad sa 37 godina kosa i brada jos uvek crni kao zift uz mozda par sedih dlacica sa strane koje se ni ne primete, pogotovo jer se sisam do glave i imam bas kratku kosu, u bradi mislim da jos nemam ni jednu jedinu sedu dlaku ali mozda samo jednu jedinu kod zulufa) , nesto ne mogu sebe da zamislim sa sedom kosom, prosto ne ide mi uz mene i moju licnost ali kontam to je sve stvar percepcije i licnog izbora , nekom to mozda smeta nekom ne, neko na to obraca paznju neko neali ok, recimo i meni nekad neke devojke znaju da izgledaju seksi i privlacno sa malo sedih pramenova ili recimo neke zene sa sivom pepeljastom kosom (iako se to danas ne vidja bas tako cesto).

Poslednja izmena:
A farbam nego sto....moje srebrene su mi tek krenule u 40g,prije nisu moram priznati,sto znaci da ima sto godina od kad sam krenula sa tim,iskreno popizdim jer mi je kosa tamno smeđa,pa se to brzo vidi i ruzno mi je kad svezem kosu pa sa strane se to tako jako,jako vidi....Muka velika,farbam svaki 3 mj,a moram priznati da sam nasla par bilih i na obrvama i na ruci u pm,postat cu sva jos. Bila...

Ovu sam boju kupila sad,,,,bila sam jedno vrime u plavim pramenovima ali to izraste pa jako ruzno izgleda rekao bi da sam ko papagaj sa sto boja.... :zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Pogledajte prilog 1210600

Sve se to brzo ispere

🤷🏻‍♀️

Back