Farbanje jaja

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Кад стигнем у току дана пустићу ти како ја фарбам, Птица каснилица ми препоручила, нема лепших јаја него тако.

Можда и знаш, са креп папиром у дреч бојама...

Кад стигнем у току дана пустићу ти како ја фарбам, Птица каснилица ми препоручила, нема лепших јаја него тако.

Можда и знаш, са креп папиром у дреч бојама...

Znam to, krep-papir, sirće, pa u isečenu flašu plastičnu...
Znam i ono sa seckanom lukovinom pa u čarapu i da se kuvaju u plavoj ili zelenoj boji, najlepše...
Znam i ombre jaje...
I dekupaž...

Ali ne znam ovo sa voskom i nisam nikad ono šaranje na pari...

Znam i ono sa seckanom lukovinom pa u čarapu i da se kuvaju u plavoj ili zelenoj boji, najlepše...
Znam i ombre jaje...
I dekupaž...

Ја јесам то шарање на пари, лепо изгледа, али одоздо се види јаје, не прекрије све лепо.

Ja nisam uopšte probala, ali sad si me podsetila za ta krep jaja.
A znam i ona kuvana u crnom vinu, ona su divna, a nema puno posla...

То не знам, први пут чујем.

Причај каква се боја добија и како их фарбаш?

Одох да бришем прозоре даље, па кад се вратим читам.

То не знам, први пут чујем.

Причај каква се боја добија и како их фарбаш?

Одох да бришем прозоре даље, па кад се вратим читам.

Naliješ bleđa ili bela jaja tamnim, crnim vinom da ogreznu, čini mi se da sam stavljala i kašičicu soli prošli put, ostaviš malo da odstoje, desetak minuta, pa na vatru da se kuvaju kad provre oko 5-10 minuta. Onda skloniš, poklopiš, ostaviš više sati ili preko noći da stoje u vinu.

Ovakva je boja na suncu...

Pogledajte prilog 485610

A ovakva u hladu...

Pogledajte prilog 485613

Naliješ bleđa ili bela jaja tamnim, crnim vinom da ogreznu, čini mi se da sam stavljala i kašičicu soli prošli put, ostaviš malo da odstoje, desetak minuta, pa na vatru da se kuvaju kad provre oko 5-10 minuta. Onda skloniš, poklopiš, ostaviš više sati ili preko noći da stoje u vinu.

Ovakva je boja na suncu...

Pogledajte prilog 485610

A ovakva u hladu...

Pogledajte prilog 485613

Превише је то зезања за пар комада, јер ја у свакој боји офарбам по 3-4, остала у креп папиру.

Znam i ombre jaje...
I dekupaž...

Sa voskom je bas tesko raditi...puno truda a posle se nerviras kad ih klinci polupaju bez da im ni na trenutak ne bude zao....:lol:

Превише је то зезања за пар комада, јер ја у свакој боји офарбам по 3-4, остала у креп папиру.

Meni to u vinu brže nego u bojama.
A ta sa krepom me nerviraju kad mi uglavnom budu pink. :zloca:

- - - - - - - - - -

kolke šljife...

:rotf:

- - - - - - - - - -

Sa voskom je bas tesko raditi...puno truda a posle se nerviras kad ih klinci polupaju bez da im ni na trenutak ne bude zao....:lol:

Ma kakvi klinci, ne dam, to je moje. :lol:

Pa kozumiraćeš, još koliko sledeće godine, kad mališa bude znao da se raduje šarenim jajima... :lol:

- - - - - - - - - -

A oprosti. Nisam znala. A podseti me, šta ćeš onda na temi o šaranju uskršnjih jaja? :lol:

pa jedem i ja jaja kao i vi, samo sam zelio da budem dio vase zajednice, smatrao sam da imamo nesto zajednicko pa da se ukljucim u diskusiju :(

- - - - - - - - - -

Pa kozumiraćeš, još koliko sledeće godine, kad mališa bude znao da se raduje šarenim jajima... :lol:

- - - - - - - - - -

A oprosti. Nisam znala. A podseti me, šta ćeš onda na temi o šaranju uskršnjih jaja? :lol:

sto bi se radovao sarenim jajima kad ima punu sobu boljih igracaka???

- - - - - - - - - -

danas sam pojeo tri bjelanca i jedno zumanjce

pa jedem i ja jaja kao i vi, samo sam zelio da budem dio vase zajednice, smatrao sam da imamo nesto zajednicko pa da se ukljucim u diskusiju :(

- - - - - - - - - -

sto bi se radovao sarenim jajima kad ima punu sobu boljih igracaka???

- - - - - - - - - -

danas sam pojeo tri bjelanca i jedno zumanjce

Hajde, bre, što se odmah ljutiš. Sedi sa nama, volimo mi. :mazi:

Deca vole praznike kao Uksrs, Božić, Nove godine, Vrbicu, takve neke gde se nešto novo događa... Ali svakako, ako ne slaviš, i to je u redu.

Meni to u vinu brže nego u bojama.
A ta sa krepom me nerviraju kad mi uglavnom budu pink. :zloca:

- - - - - - - - - -

:rotf:

- - - - - - - - - -

Ma kakvi klinci, ne dam, to je moje. :lol:

Зависи, мени буду баш шарене, али ја стављам тегет, дреч зелену, пинк, љубичасту, жуту и наранџасту.

Можда ставиш превише пинк крепа...

Моје колегинице су одушевљене како мени испадну, али ја сам купила неких 6-7 боја, јаких.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Он је ванземаљац :lol:

Back