Fantastična hibridna stvorenja u uljanim slikama Jona Chinga

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.310
Umetnik Jon Ching uspostavlja ravnotežu između teksture i boje u svojim pedantno detaljnim prelepim slikama u ulju koje čine da fantastična stvorenja – sove sa perjem pečuraka i nejasnih buđi, morski konjići iz kojih niču lisnate grančice i ribe sa prugastim perajima lala – izgledaju prirodno u svom okruženju. Ova nejasna razlika između realističnog i nadrealnog zasićuje Čingovo delo, koje zamišlja magični ekosistem koji vizualizuje simbiotske odnose između flore i faune. „Inspirisan sam pogledima na svet mnogih domorodačkih kultura koje poštuju svet prirode i vide boga u svakom aspektu našeg živog sveta“, kaže on za Colossal.

Jon+Ching+-+Sahasrara+web.jpg

Dok smišlja hibridne forme, umetnik iz Los Anđelesa još uvek ukorenjuje svako umetničko delo u postojećem svetu. Ima istančan smisao za pronalaženje očaravajuće i neobičnog u sopstvenim iskustvima, bilo da je gledao dokumentarce Dejvida Atenboroa ili proveo detinjstvo u Kaneoheu na Havajima. „Moja nadrealnija stvorenja, gde je granica između flore i faune zamagljena, delimično je moj pokušaj da opišem nešto od ove nevidljive magije“, piše on. "Postavljajući ih u realistično okruženje među vrstama koje su nam poznate, zamišljam ih u stvarnom svetu. Možda ćemo ih, ako pogledamo dovoljno blizu ili dovoljno dugo, ugledati i moj rad više neće delovati nadrealno."

Back