Fanatici

tebra24

Početnik
Poruka
37
Postoje razne vrste fanatika, ali bi se ja fokusirao na Japance u Drugom svetskom ratu. Čime su oni njima isprali mozak, ili koje to budale moraju biti, kada svojom voljom uskaču u avion pun eksploziva i zabijaju se u neprijatelja. Zašto? :think:

Trebalo bi zaviriti u njihovu kulturu... visevekovnu, i vaspitanje.

Nisam neki expert u tome...

Samo znam da se oni vise osecaju kao deo grupe, i spremni su da se zrtvuju za grupu,naciju
Duh individualizna koji preovladava u Evropi i Americi, nije i u njihovoj tradiciji.

Pa zar nije dužnost svakog ratnika da se bori za svoju zemlju, da izvuče živu glavu i slavi pobedu, a ne da izvršava samoubilačke zadatke.

During pre-World War II and World War II Shōwa Japan, bushido was pressed into use for militarism,[14] to present war as purifying, and death a duty.[15] This was presented as revitalizing traditional values and "transcending the modern."[16] Bushido would provide a spiritual shield to let soldiers fight to the end.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bushido

Boldovano jeste.
Podvuceno ne.

Poslednja izmena:
Postoje razne vrste fanatika, ali bi se ja fokusirao na Japance u Drugom svetskom ratu. Čime su oni njima isprali mozak, ili koje to budale moraju biti, kada svojom voljom uskaču u avion pun eksploziva i zabijaju se u neprijatelja. Zašto? :think:
ili pustite i gledajte kako vam zavlacimo ruke u dzepove a vi nas opet birajte na izborima?

idi malo u japan pa istrazi
a oni nas nekako gotive, ok valjda i sire uticaje na balkanu ali kao da nas mentalitetski gotive iako smo dosta suprotni, oni su prirodno siromasni pa su jako vredni a kod nas obrnuto, ok vredni smo i mi ali ne tako, doduse mozda je tu neprijatelj
srbija :heart:

Ispran mozak za vece ciljeve vodi u fanatizam. Covek koji misli svojom glavom, a nije deo stada verovatno nece upasti u fanaticke vode, ali opet, stado daje osecaj sigurnosti, kad si medj' svojima.
Koliko znam, Japanci drze do casti, i verovatno je bila cast poloziti svoj zivot za cara i pobedu nad neprijateljem.

Back