Fallout

aprilitd

Početnik
Poruka
46
"Svijet je ovaj tiran tiraninu, a kamoli dusi blagorodnoj"

Kako filozofi koji 'stoje na brdu', gledaju na sistem koji je truo do temelja. Kako reagujete na forsiranje psihopatologizacije maltene svuda. medije i drustvo korumpirane do srzi. Parazite koji ce da crknu zajedno sa domacinima. Kako se prilagodjavate, opstajete?
Kako ne zaglavite u nihilizam?
Ako iko vise i posecuje ovaj podforum

Kako filozofi koji 'stoje na brdu', gledaju na sistem koji je truo do temelja. Kako reagujete na forsiranje psihopatologizacije maltene svuda. medije i drustvo korumpirane do srzi. Parazite koji ce da crknu zajedno sa domacinima. Kako se prilagodjavate, opstajete?
Gledam da sa svetom nemam ništa. Likvidiram kupoprodaju temeljnije nego ikad, i malo šta me zanima vezano za svet za konzumiranje, bilo da je reč o politici, zabavi, muzici, odevanju, ishrani, hobijima i svemu ostalom. Meni je dr Miroljub Petrović bio pravi lični doktor i minimalno me zanima kakav je privatno čovek dok mi se njegova sveukupna priča redovno mota po glavi. Moguće je da sam slušala i druge sa sličnim rezonom, ali sam njegovu priču najbolje razumela.
Ne prihvatam uzurpiranje sa TV-a i ostalih medijuma za recepciju informacija. Većina stvari spolja me se minimalno tiče.
Nisam stavila am na glavu, ali sam već neko vreme u takvom režimu da me prosto ne zanimaju mnoge stvari koje su za veliki broj ljudi aktuelne i krucijalne.
Volim svoj život u neobaveštenosti i neupućenosti.
Interesuje me moja grupa ljudi, i to grupa ljudi koje sam selektovala iz grupe Bogom danih da budu vezani za mene. Nije me više sramota i ne ustežem se da bih izjasnila svoju nezainteresovanost, a pritom nisam depresivna niti poremećena.
Blaženo neznanje mi je dragocenost koju ne plaćam novcem, ali sam morala na teži i zaobilazni način da dođem do nje.
Večeras sam sedela sa porodicom, a u pozadini je zvrndala televizija. Ne mogu se oteti utisku da kad god sam pogledala u ekran, činilo mi se da lovim neku jeftiniju i gadniju verziju The Muppets-a.
Sestričina: "A, tetka, pusti Jungkook-a!"
"Pa, to reci, carice moja!" :zcepanje: :zaljubljena::cmok:
Ne d'o Bog da me uvo zaboli za sve što se radi i dešava na tim raznim i poganim scenama,,,

Gledam da sa svetom nemam ništa. Likvidiram kupoprodaju temeljnije nego ikad, i malo šta me zanima vezano za svet za konzumiranje, bilo da je reč o politici, zabavi, muzici, odevanju, ishrani, hobijima i svemu ostalom. Meni je dr Miroljub Petrović bio pravi lični doktor i minimalno me zanima kakav je privatno čovek dok mi se njegova sveukupna priča redovno mota po glavi. Moguće je da sam slušala i druge sa sličnim rezonom, ali sam njegovu priču najbolje razumela.
Ne prihvatam uzurpiranje sa TV-a i ostalih medijuma za recepciju informacija. Većina stvari spolja me se minimalno tiče.
Nisam stavila am na glavu, ali sam već neko vreme u takvom režimu da me prosto ne zanimaju mnoge stvari koje su za veliki broj ljudi aktuelne i krucijalne.
Interesuje me moja grupa ljudi, i to grupa ljudi koje sam selektovala iz grupe Bogom danih da budu vezani za mene. Nije me više sramota i ne ustežem se da bih izjasnila svoju nezainteresovanost, a pritom nisam depresivna niti poremećena.
Blaženo neznanje mi je dragocenost koju ne plaćam novcem, ali sam morala na teži i zaobilazni način da dođem do nje.
Večeras sam sedela sa porodicom, a u pozadini je zvrndala televizija. Ne mogu se oteti utisku da kad god sam pogledala u ekran, činilo mi se da lovim neku jeftiniju i gadniju verziju The Muppets-a.
Ne d'o Bog da me uvo zaboli za sve što se radi i dešava na tim raznim i poganim scenama,,,
Jeste,drugarice Ruzo,dobro ste to primetili.Miroljub Petrovic,privatno je mozda najgori covek,u najvecem broju izjava se ne slazem sa njim ,ali on je malo razmrdao ucmalo ionako obezduhovljeno stado,znaci on vernike nikako nije mogao da pokvari,jer su vec iskvareni do srzi.Medjutim,dao je ljudima malo slobode da razmisljaju,koju nasi duhovni oci nisu umeli da nam prenesu(meni licno nije trebao Miroljub,ali vecini da)sta se sa njima desava,ne znam,ali nije ni bitno,jer on je odigrao svoju najvazniju ulogu,ovo ostalo neka mu se sudi i duhovno i svetovno.
Sto se tice pitanja,treba se duhovno uzdihnuti do nivoa gde vas ni valjanje u blatu nece ukaljati

Jeste,drugarice Ruzo,dobro ste to primetili.Miroljub Petrovic,privatno je mozda najgori covek,u najvecem broju izjava se ne slazem sa njim ,ali on je malo razmrdao ucmalo ionako obezduhovljeno stado,znaci on vernike nikako nije mogao da pokvari,jer su vec iskvareni do srzi.Medjutim,dao je ljudima malo slobode da razmisljaju,koju nasi duhovni oci nisu umeli da nam prenesu(meni licno nije trebao Miroljub,ali vecini da)sta se sa njima desava,ne znam,ali nije ni bitno,jer on je odigrao svoju najvazniju ulogu,ovo ostalo neka mu se sudi i duhovno i svetovno.
Sto se tice pitanja,treba se duhovno uzdihnuti do nivoa gde vas ni valjanje u blatu nece ukaljati
Nigde nisam pomenula dotičnu osobu i molim da ispraviš poruku....

Nemamo isti vizir, ali hvala i dobro.

Мирољуб је overkill.

Teško je, svet je

Teško je, svet je bolestan, ali ima leka.

Poslednja izmena od moderatora:
Teško je, svet je

Teško je, svet je bolestan, ali ima l
Nije uspeo ni Hrist, ni Buda, ni Marx.
Doduse tad ambis u koji srlja covecanstvo nije bio tako jasno vidljiv kao danas.
Mozda AI nesto promeni?
Motam u glavi razne 'utopije', TE i svaki je corsokak
Svi putevi vode u 'Rim', znaci globalizam, ono- 'moze biti samo 'jedan', a taj 'jedan' svakako nece biti 'dusa blagorodna'.
Ljubina planeta visoko osvestenih i posledicno visoko moralnih, to je kao da reku nateras da tece uzvodno. Mozda neki izolovan skup pojedinaca sa perfektnom agendom..
Svasta sam ovde namrsila podstaknuta ovim protestima i ostalim presipanjem iz supljeg u prazno, a temelji truli..
A temelj ljudska priroda. Visokofunkcionalni psihopata kao riba u vodi.
Jos Makijaveli resio..
Ovo ispade kao neki tok misli zbrkanih, a uvek sam nevolela Joyce-a

Nije mi jasno zasto je Ljubin post moderisan?
Covek reklamira visokoosvestenu i visokomoralnu utopiju.
Jbte kako se usudio!
Jos na filozofiju gde bi moderator trebalo da 8x promisli pre nego reaguje.
Zato valjda ovolika posecenost, pored privlacnosti tematike z:mrgreen:

Teško je, svet je bolestan, ali ima leka.
Ovj moj post sa samo ovom jednom rečenicom, moderator je izmenio sa obrazloženjem "Sektašenje". U posti kao lek za spas Čovečanstva, predložio sam jedinstvo sveta, mir, uzajamno pomaganje, ljubav i jedinstveni svetski društveni i ekonomski poredak, sa oravednom podelom rada i rezultata rada. Ovakao poredak bi obavezno podrazumevao Čovečanstvo bez bezvrednih, nekorisnih, a pre svega veoma opasnih i šternih svestskih političkih, nacionalnih, verskih i klasnih podela, koje su tokom istorije do danas bile uzrokom svih mogućih svetskih ratova, ljudskog stradanja, siromaštva i svih mogućih zala. Ove podele će na kraju da nas odvedu u totalnu propast, jer samoubuilačke ratne tehnologije su danas dostigle razvoni nivo da to može samo kednim pritiskom na dugme da se postogne.

A onaj ko je pametan neka sam iz ovoga izvuče uaključak o tome na koji bi jedini mogući drugi način to moglo da se spreći, a da se ne napravi pokret svetskih razmera, koji bi ponovo i na nov način počeo da propagira Hristovu ideju jedinstva sveta, ljubavi i pravednosti, a da taj pokret ne bude ni hrošćanstvo, niti neka nova hrišćanska sekta. Imajući na umu da hriščanstvo ni nakon 2000 godina posleHhrista u tome nije uspelo, prosto iz razloga jer je svu svoju deuštvenu delatnost ograničilo samo na veru u Hrista-Boga, a ne i na stvaranje jedinstvenog svetskog ravnopravnog društvenog i ekonomskog poretka, bez kojeg je propovedanje Hristove zapovesti "ljubi bližnjega kao samoga sebe" potpuno besmisleno, a njeno prakticno izvršenje u uslovim podele sveta po državama, nacijama, verama i klasama, potpuno nemoguće.

Back