Fakulteti - vasa misljenja

gallophile

Početnik
Poruka
3
Ovako... Završavam drugu godinu srednje ( gimnazija, društveni smer) i apsolutno nemam pojma koji bih fakultet mogla da upišem, a već je vreme da mislim o tome.
Odličan sam đak, nemam problem sa učenjem, imam afiniteta prema mnogim stvarima, ali sam skroz zbunjena.
Od svih fakulteta mislim da bih najradije upisala medicinu, ali nisam baš neki talenat za matematiku i prilično me odbija to što studije traju 6 godina, a posle toga ide stažiranje ( ako sam dovoljno srećna da dobijem tu priliku).
Najbolje mi idu društvene nauke, ali nisam sigurna koji tu fakultet moze da se upiše. Na pamet mi prvo pada FON, pa, ako vam nije problem, napišite nešto i o FON-u, jer sam čula da se tretira kao 'viša skola', ' državni Megatrend' i sl.
:worth:

Ovako... Završavam drugu godinu srednje ( gimnazija, društveni smer) i apsolutno nemam pojma koji bih fakultet mogla da upišem, a već je vreme da mislim o tome.
Odličan sam đak, nemam problem sa učenjem, imam afiniteta prema mnogim stvarima, ali sam skroz zbunjena.
Od svih fakulteta mislim da bih najradije upisala medicinu, ali nisam baš neki talenat za matematiku i prilično me odbija to što studije traju 6 godina, a posle toga ide stažiranje ( ako sam dovoljno srećna da dobijem tu priliku).

Izvini ali kakve veze medicina ima sa matematikom :think:

Najbolje mi idu društvene nauke, ali nisam sigurna koji tu fakultet moze da se upiše. Na pamet mi prvo pada FON, pa, ako vam nije problem, napišite nešto i o FON-u, jer sam čula da se tretira kao 'viša skola', ' državni Megatrend' i sl.
Sedi dete i uči gimnaziju.Ne se zamlaćuješ sad sa time.Biće i više nego dovoljno vremena da razmišljaš o fakultetu.Još najmanje 100 solucija ćeš razmotriti pre nego što upišeš bilo koji fakultet.Tako bar uvek biva sa gimnazijalcima, bez izuzetka.

Sedi dete i uči gimnaziju.Ne se zamlaćuješ sad sa time.Biće i više nego dovoljno vremena da razmišljaš o fakultetu.Još najmanje 100 solucija ćeš razmotriti pre nego što upišeš bilo koji fakultet.Tako bar uvek biva sa gimnazijalcima, bez izuzetka.

Amin!

Samo pazljivo odaberi drustveni ili matematicki smer . Ono opsto i usko specijalizovano izbegavaj osim ako ti se bas ne dopada nesto na njima . A drugo iz gimnazije kad izadjes si Bog . Onaj koji je izasao iz gimnazije i nije upisao faks znaci da je tracio vreme u istoj . Dakle gimnazija pa onda tupi glavom :lol:

Hm, medicina je solidan izbor. Koliko sam ja upucen, nema na medicini matematike. :P

..kad pitaš predškolsko djete koliko je 14+15 i ono ti da tačan odgovor..ne zaboravi da ga pitaš - Kako je došao do tog rezultata ? - ..
..Način razmišljanja je važniji od tačnosti samog rezultata ... to je suština matematike ... i matematike ima mnogo na medicinskom fakultetu ..

Ja ti predlazem pravo ili ekonomiju. Sto se medicine tice - matematika ti apsolutno nije potrebna, ali biologija i hemija da. Samo da dodam - medicina je jako tezak fakultet, sa obimnim i sveobuhvatnim gradivom, dugo traje i zahteva veliki trud. Ako si spremna za to, samo napred! Uostalom, imas jos dve godine vremena...polako, ne zuri, promenices misljenje mnogo puta. Srecno!

Ukoliko bazicne predmete naucis kako treba na prve dve ili tri godine dalje je medicina jako lak fakultet. Medjutim ukoliko ti fiziologija, patofiza, anatomija , histologija i patologija ispare tri meseca po polozenom ispitu ko sto je kod nas najcesce slucaj onda se slazem da ucenje klinickih predmeta bez baze postaje pakao da veci pakao ne moze biti. Ja na zalost primecujem da vecina kolega bilo na stomatologiji bilo na medicini nema ni trunku klinicke logike u svojoj glavi. I svi kukaju kako je zeznuto. Vecina je pozaboravljala debelo bazicne predmete , vecina pokusava da klinicke predmete nabuba bez trunke svatanja i razumevanja i hvala bogu da im je pakleno. Na zalost takav pristup na nasim fakultetima prolazi, sto vise bubanja, sto manje razumevanja i sto manje razvijene klinicke logike ne treba profesorima konkurencija.

Back