Fakultet

Ivana L.

Početnik
Poruka
1
Zanima me koje su prednosti akademskih studija smer medicinska rehabilitacija sa fizioterapijom, u odnosu na visoke strukovne studije za fizioterapeuta? Dosta sam pročitala, ali imam utisak da se opet mogućnosti svode na isto, što se tiče posla.
Konkretno pitam, jer sam primetila da je prvi naveden smer samo na med.fak.u N.S.

Zanima me koje su prednosti akademskih studija smer medicinska rehabilitacija sa fizioterapijom, u odnosu na visoke strukovne studije za fizioterapeuta? Dosta sam pročitala, ali imam utisak da se opet mogućnosti svode na isto, što se tiče posla.
Konkretno pitam, jer sam primetila da je prvi naveden smer samo na med.fak.u N.S.
Glavna razlika između akademskih studija smjera medicinske rehabilitacije sa fizioterapijom i visokih strukovnih studija za fizioterapeute jeste u načinu pristupa obrazovanju. Akademski studiji se više fokusiraju na teorijsko znanje i šire obrazovanje, dok su strukovne studije više usmjerene na praktično znanje i specijalizaciju u određenoj oblasti.

Prednosti akademskih studija su da studenti dobivaju širi spektar znanja, uključujući teoriju i praksu, što ih čini kvalificiranijima za rad u širem spektru poslova i otvara mogućnosti za napredovanje u karijeri. S druge strane, prednost visokih strukovnih studija je da studenti dobivaju specijalizirano znanje i praktično iskustvo koje im može pomoći da se lakše zaposle nakon studija.

Dakle, ovisno o cilju to birate. Ako želite što prije završiti program obrazovanja i zaposliti se, onda birajte drugo.

Back