Fakultet se mora zavrsiti do 2011,

Po novom zakonu,studenti koji su po starom programu moraju zavrsiti fakultet do 2011.:roll:
Sta kazete na ovo?

Po novom studijskom programu se predvidja da studenti po starom sistemu moraju zavrsiti studije za duplo vise godina koliko traje skolovanje,4+4=8god i 5+5=10god,to znaci ako u tom roku nezavrse FAX automatski se ispisuju sa istog,mada koliko se prica moguci su i stroziji kriterijumi sto naravno sve zavisi od fakulteta do fakulteta.Spadam u rang studenata po starom sistemu ali se time bas neopterecujem,imam 3 godine fore mozda me i stignu...:hahaha:

Aman šta je s vama? Kako neko može da vas "automatski ispiše sa fakulteta" :roll: pa nije to literarna sekcija da te izbace zbog lošeg vladanja :confused:
Što ne kapiram ovu paranoju. Tako i kod mene napišu "datum za upis" :lol: pa se budale isparanoišu i poplaćaju kazne za potpise a da uopšte nisu morali tada da se upišu. Njihovo je pravo, nažalost, da se služe takvim slagalicama reči kako bi se paranoični primili i kako bi im uzeli pare/naterali da što pre završe, neka već korist.....

Najgore što mogu da urade, a to zaista mogu, jeste da te nakon predviđenog roka bez pitanja prebace na "novi sistem". Ili da kažem "najnoviji sistem" :roll: pošto sad ovi novi imaju još noviji sistem od starih novih :neutral: a i tada možeš završiti, samo dobijaš tu njihovu diplomu za bože me sačuvaj koji broj godina studiranja, što je onako baš poražavajuće...

Kod mene ta varijanta vazi vec 3, 4 godine, poshto su vishe od 3 puta menjali sisteme studiranja (bolonja, podelili su moj smer na 3 smera itd...). Studenti koji nisu zavrshili odredjene obaveze, "pali" su na nov sistem. Ponishtilo im se 5, 6 ispita, koje su morali da polazu ponovo, a pored toga im je dodato josh 6, 7 ispita kao razlika.
Za one koji su uspeli da dodju do apsolventskog staza, vazi da se posle trece godine apsolventskog placa 30000 din. za svaku godinu do 2011. Posle toga pretpostavljam da ce i oni pasti na nov sistem...

Znaci,ipak nisu "postedeli" studente po starom progamu,kako su inace rekli...Bas bezveze...

Po novom zakonu,studenti koji su po starom programu moraju zavrsiti fakultet do 2011.:roll:
Sta kazete na ovo?

Kako sam sad razumela, moraju da završe do 2011, ali doslovno, tj. ne radi se o školskoj godini, već zaključno sa 2010. Što je već, rekla bh, malo preterano. Ne malo, nego žestoko. Generacija sa kojom sam sada, dakle, ima rok da diplomira 6 godina, a fakultet traje 5 :roll:

Back