Фактор плус: СНС на 60 одсто; Ђорђе Вукадиновић: Немају ни 45, а бројке за Београд су још много ниже

Čini mi se da je on u penziji.
jaooo...

a jel si ti slušao Američke Generale u penziji?

tako lepo pričaju o svemu

za radnog veka im naravno na pamet nije padalo... jesu ludi al nisu budale...

znači Boro oči moje, ode ti laufer, da ja tebi objasnim ekonomiju, ne može tu kula nosiće je skakač...

KOMUNIZAM JE ZAJEDNISTVO. Ravnopravna raspodela ti je danas u kapitalizmu veca nego u socijalizmu/komunizmu, oni ljudi plate one koji znaju i mogu, tamo su sad problem multinacionalne komapanije ali to je sad vec politika a ne ekonomija. Jer ravnopravna raspodela ne znaci RAVNOMERNA raspodela.

Ravnopravna raspodela znaci svakom prema zasluzi - znaci NE SVAKOM JEDNAKO. Stavise ako bude ravnopravna raspodela tesko li ga obicnim radnicima, u inostranstvu su odnosi plata recimo radnika i inzenjera 1:2.5/3.

Ravnomerna raspodela, iliti uravnilovka, znaci SVAKOM JEDNAKO radio-ne radio, i koji god posao da radio - dobijas isto. Naravno da to nije RAVNOPRAVNO tj. nije fer iliti u redu.

Ja uvek ovde volim da se nasalim sa zenskinjem - da li svi zasluzujemo manekenku? Pa NE, i niko se oko toga ne uzbudjuje. A njih #@$% samo mali broj likova. A mi ostali? Pa - parola snalazi se. Je li to fer? Kako se uzme, zar ne. Niko ti ne brani da osvojis manekenku, e sad sto ne ide to je druga stvar.

Isto je i sa platama.

Ali poenta nije cak u raspodeli nego DA ONO STO IMAS ZARADIS. Sto se mene licno tice imaj milione ti licno, bas ti Stojkov Menidjeru, ali zaradi ih, i uz to plati sve sto treba da se plati po zakonu (jer ja placam) - i vozi Misko!

Ja sam na drugim temama iznosio svoje nezadovoljstvo trenutnim nacinom obracuna plata i naplatom raznih doprinosa i poreza, necu sad ponovo o tome, ali dok se ne promene pravila ja placam papreno za mnogo vas koji imate manje plate pa time i manje izdvajate za drzavu.
Ukratko - ja se zalazem da svaki gradjanin placa ISTI IZNOS za zdravstvenu zastitu i za trosak drzave (sto je porez zapravo) ako se to odbija od plate, jer sada je obracun po procentu od zarade, pa one sa vecom platom i lecenje i drzava kostaju vise od onih sa manjom platom, sto ne smatram da je fer jer ja nisam ukrao tu platu, vec sam zavrsio skole a i imam nesto u glavi pa imam i vecu platu (i vecu odgovornost, pri tom). Ali nemam problem da ko zaradi vise od mene i ima vise od mene.

DAJ BOZE DA JA BUDEM, ovakav kakav sam, NAJSIROMASNIJI COVEK U SRBIJI - pa mi bi bili ne Svajcarska, nego nam ni Norveska ne bi bila ravna. Nemam ja problem sa tim. Imam problem sa ZAKONIMA I PRAVILIMA i postovanjem istih, jer JA JESAM OD REDA pa ocekujem i od drugih isto, ali kod drugih mahom haos.
O raspodeli se može uticati tek nakon osvajanja vlasti ili bar sposobnosti uticanja na nju.

Pre toga, nema mnogo svrhe sem da se navede kao jedan od proklamovanih ciljeva.

Suština u početnoj fazi je u metodologiji uspostavljanja.

O raspodeli se može uticati tek nakon osvajanja vlasti ili bar sposobnosti uticanja na nju.

Pre toga, nema mnogo svrhe sem da se navede kao jedan od proklamovanih ciljeva.

Suština u početnoj fazi je u metodologiji uspostavljanja.
Suština je da ne odgovara narodnom mentalitetu

Seljačko pravo ni Lenjin nije rešio

Naravno da može samo nije našao način da zainteresuje ljude.

A to je najjeftiniji metod da se sistem povezanih crevca potpuno ušokira.

Ali mora da se radi.

Pa covek nece stranku, a onda kako ces nego preko medija. I nece u vlast, sto izgleda mnogima ne ide u glavu nikako. Tu im je dao jak fels, ne mogu ljudi da uhvate sta hoce. A on lepo kaze sta predlaze, i da nece nista.

Sa druge strane mozda si u pravu, ako se vec javno bavi mora da se nadje nacin da se to materijalizuje. I tu je sad Dragas u zacaranom krugu kako delovati politicki bez stranke i politickih ambicija.

Ja generalno imam stav da nas patriotski blok MORA da se udruzi, jer stvarno slusamo od svih istu pricu - PA ONDA SE UJEDINITE, ne shvatam sta to moze da ih spreci osim licnih sujeta i/ili interesa. Neki hoce vlast, neki nece - ali bitno je da srusimo ove bandite, i to STO PRE, i da se onda Srbija vrati u normalno stanje pa da se i biraju politicke opcije na normalan nacin (koji god da odaberemo).

U tom smislu vidim nacin da se nesto materijalizuje.

I nece bojim se nista ici izborima i mirno, a vidim svi beze od realne i potrebne opcije. Doduse ovi hapse patriote cim pomisle nesto, pa razumem ljude, radi im se bukvalno o glavi. Ali ta opcija mora da se planira jer bojim se da jos malo pa nece imati sta i ko da se spasava.

Onolika Rusija, Kina, Indija, Azija...

ne bi da "čačkaju mečku" iako imaju čime

a ovde balkanska gologuzija umišlja i na umišljajima daje sebi pravo za svašta

a ni svoju zgradu ne umeju da urede sazivom skupštine stanara

Sam si me pozvao da ti odgovorim jer sam upravo mislio da ti dam primer sa skupstinom stanara - kad ti potezes bas to! Znaci Bog rekao da moram to da ti pojasnim. Inace politicka teorija ti nesto ne ide, vidim ja. Nisam ni ja strucan, ali ipak neke stvari kapiram bolje ocigledno. Ono sto mi ne ide, priznajem, je nacin razmisljanja naroda (mase) - ja uvek podjem od sebe pa se tu zeznem, vrlo malo ljudi razmislja kao ja (nazalost, veruj mi).

Elem, prvo Dragas ne radi u drzavnim ni javnim institucijama. Ne znam ga licno, ali toliko znam. I nije ni u kakvoj vlasti. Sve je to sam lepo ispricao, tako i znam da nista od njega nisi slusao. A najtoplije ti savetujem, naravno ako nisi bot. Inace ovaj Miso je SNS botina, i vidi kako te lepo savetuje sve vreme protiv Dragasa, i to samo da poslusas sta covek prica, ne da glasas za njega. Ja bih na tvom mestu stavio malo prst na celo pa razmislio sta cu...

Druge zemlje imaju isti problem kao i Srbija, POTPUNO ISTI, a on se zove PREDSTAVNICKA (parlamentarna) DEMOKRATIJA, gde je sustina problema da ZAKONE DONOSE I BIRAJU IZVRSNU VLAST (Vladu) POSLANICI = PREPRODAVCI = ZELENASI. Necu dalje, nadam se da ti je jasno, ako nije - gledaj i slusaj Dragasa, mada i drugi o tom delu problema pricaju.

Ono sto nas razlikuje od ostalih zemalja je NIVO URUSENOSTI ZAKONA I CELOG SISTEMA/DRZAVE, plus smo u centru specijalnog rata koji se protiv nas vodi da se narod i drzava bukvalno uniste, i jako im dobro ide, moram da ti kazem. Zato sto smo DOTAKLI DNO, figurativno receno, i javila se potreba/svest da se SISTEM MENJA IZ KORENA.
Osim toga, SVET SE PROMENIO, EU vise nije sto je bila i kakva je bila, USA se promenila vidimo u sta (americki izbori 2020? = smehotresna olimpijada kradje) pa se i u tom smislu javila potreba da se sistem menja. A i mediji (youtube) je tome doprineo, jer sada mnogi ljudi mogu da iskazu svoje ideje i kritike vlasti i sistema.
Kod drugih drzava nije jos doslo do toliko uzasne situacije kao kod nas - pa mi smo na nivou ekonomija africkih drzava, nas sad i azijske drzave siju.

Znaci pali smo najnize, zato je kod nas sad zrelo da se menja.

DA STVARI FUNKCIONISU NE BI SE NI SETILI DA IH MENJAMO - tako to obicno biva.

I sad, kad vec treba da menjamo, A TREBA jer ovo ne valja, onda se sad smislja sta da uvedemo a da bude bolje + da se ovo vise ne vrati. Pa Nogo predlaze izjavu, Dragas direktnu demokratiju, mnoge stranke promenu izbornog sistema da se bira poslanik po imenu a ne stranacke liste (zaboravio sam kako se zove taj sistem), mnogi traze da se ociste izborni spiskovi, ja predlazem da beli listici dobiju svoje "poslanike" a to su prazna mesta u parlamentu (ako ostavimo parlamentarnu demokratiju i ne uvedemo Direktnu demokratiju), zatim predlazem javnost glasanja - da svako moze da vidi na internetu za koga sam glasao na kojim izborima, ali da isto tako snosim deo odgovornosti (materijalnu, pa i krivicnu = zatvor) ako moji izabranici krse zakon, izborna obecanja ili drzavne i nacionalne interese, itd.

Ako obratis paznju videces da se i u USA prave izmene, ceo svet kuva jer je doslo takvo vreme, banditi otkrili karte i sve rade prakticno javno pa se i narod osvestio i trazi nacin da se zastiti i preorganizuje.

Eto tako ja vidim situaciju u belom svetu, i otkud bas mi hocemo da menjamo sistem. NECEMO SAMO MI, ali kod nas je toliko lose da MORAMO ili cemo nestati.

A sto se tice primera i skupstine stanara, evo ti primer direktna demokratija protiv parlamentarne (poslanicke) demokratije.

Direktna demokratija na primeru skupstine stanara ti je najprostija - svi stanari dodju na skupstinu, predlazu, diskutuju i glasaju. Tako je i predvidjeno da se radi, samo obicno na skupstinu dodje 10-15 ljudi, a ostali zahebavaju. Ali to se da resiti obavezom - na primer, odlucujemo hocemo li da uvedemo interfon i kameru. Predsednik okaci obavestenje o sastanku i dnevni red, dodje ko hoce, prodiskutuju, glasaju, odluce. Ako odluce da uvedu uvodi se svima i svi ima da plate PREKO INFOSTANA (ili tako nekako) i gotova stvar. Pa ti nemoj da dodjes da diskutujes i glasas, ALI IMA DA PLATIS i sto si hteo i sto nisi hteo. Pa ce svi da pocnu da dolaze.

Parlamentarna demokratija na primeru skupstine stanara ti je da se bira predsednik, blagajnik i sekretar (ili kako kod, ali par njih) koji cine onda upravu zgrade. To su ti nasi POSLANICI iz Skupstine, Kebare i sl. I onda ONI ODLUCUJU O SVEMU, ili u svakom slucaju o vecini stvari, i ostatku stanara prenose ili gotove stvari ili pripremljeno sta i kako da urade, a pri tome su oni placeni za to sto rade (radili to dobro ili lose). Pa onda saznas posle godinu dana da ono kad ste krecili - e pa bas krecio nekako zet od predsednika, a ono kad ste menjali vrata to radio brat od blagajnice itd. A placas naravno i ti i svi ostali.

Ovo ti je uproscen primer sta je jedno a sta drugo na primeru zgrade, sto je svima lako da shvate jer svi imamo bas te probleme.
I sto rece jedan moj kolega sa posla "pristao sam da budem predsednik kad sam video sa kojim budalama zivim u zgradi, i da ako hocu da se nesto uradi moram sam, pa onda bar da budem i formalno za to nadlezan".

Javnost informacija i masovnost ucesnika u odlucivanju je kljuc uspeha, a na tome se zasniva direktna demokratija.
Tajnost informacija i povlasceni mali broj ljudi koji odlucuje o svemu je kljuc muvancije i svih mogucih spletki i problema, a to ti je poslanicka demokratija.

I nekako svi branite ovo drugo. Ne razumem.

Ja se slazem sa tobom da nam drzava funkcionise kako treba nista od ovog ne bi bilo potrebno.

Ali, posto smo videli kako CEO SISTEM MOZE DA OTKAZE, a ja sam to gledao i 90-tih, a gledam i sad, a tokom 2000-tih (do 2012.) je sistem degenerisan raznoraznim EU-rupskim zakonima, tako da su mehanizmi Nogove izjave, ovoga sto ja predlazem i slicnih stvari zapravo zastita nas gradjana od samovolje politicara.

Najbolji sistem bi zapravo bio DIREKTNA DEMOKRATIJA, ono sto predlaze Branko Dragas, tu se direktno bira izvrsna vlast a sam narod je zakonodavna vlast, i nema uopste skupstine tj. poslanika (tj. POSREDNIKA iliti PREPRODAVCA narodnih glasova koji njima trguju u sopstvenom interesu a 4 godine su "vlasnici" tih nasih glasova) vec narod moze da menja ministra ili predsednika na inicijativu recimo tebe i mene, pa ako se razvije tema i argumentima ubedi javnost da treba da se menja neko ide se na glasanje i cao drustvo - ako ne valja leti, biramo drugog i idemo dalje. A ne ovo, 4 godine nas zahebavaju i onda eventualno odu sa vlasti - i to im je kao kazna.
Ali dobro, prvo moramo ove da skinemo pa da se dogovaramo kako cemo dalje. Ali izborni sistem i nacin kontrolisanja i menjanja cinovnika u upravi, U KOJE SPADAJU I PREMIJER I MINISTRI, mora da se prepravi da se ovakve stvari ne bi vise nikad ponovile (tipa da nam bude premijer Brn-a-bitch za koju niko ziv nije nikad glasao, da Comicka bude ministar a ne moze da skupi 500 glasova na izborima, Vulina i Keramicara necu ni da pominjem, pa razne Kebare itd itd).

Ali morate narode - ne pisem tebi licno - da malo mislite o tome kako bi trebao da izgleda politicki sistem, ne moze to da se svede na "skinite Vucica i stavite Noga", ne radi to tako, niti je samo Vucic problem niti Nogo sam (uzeo sam Noga za primer jer covek hoce da bude ministar pravde, lepo je to rekao) moze da promeni pravosudje. Treba nam da menjamo ceo sistem, u smislu organizacije kako stvari funkcionisu, a to mora da se osmisli. Zato mislite o tome pa da cujemo ideje.
Ja prenosim neke od tudjih ideja, a neke su i moje. Znaci zavisi, oko ovoga uzmem tudje, za ovo mislim da je bolje moje, pa da vidimo sta je najbolje - zajedno smo pametniji.

Ajd' uzdravlje i da menjamo ove sto pre, satrace nas skroz.

Problem sa direktnom demokratijom su mašine Dominion.
Nije ni današnji sistem vladavine loše zamišljen, nego se zakoni ne primenjuju, a pojedini ljudi (poput Vučića) krše i zakone i Ustav i nikog za to nije briga.
Kada bi svi organi vlasti radili svoj posao, ne bi sada bili ovde gde jesmo.

Pa bi Vučić bio priveden u zatvor, zbog mešanja u pravni postupak.
Pa bi mladjahno dete-Danilo bilo privedeno zbog veze sa (po izjavama vlasti) najgorim kriminalcima današnjice.

Po meni, ovde red može da napravi samo Prosvetljeni diktator.

Ja generalno imam stav da nas patriotski blok MORA da se udruzi, jer stvarno slusamo od svih istu pricu - PA ONDA SE UJEDINITE, ne shvatam sta to moze da ih spreci osim licnih sujeta i/ili interesa. Neki hoce vlast, neki nece - ali bitno je da srusimo ove bandite, i to STO PRE, i da se onda Srbija vrati u normalno stanje pa da se i biraju politicke opcije na normalan nacin (koji god da odaberemo).
.

Samo što je problem, što su svi oni predsednici kojekakvih pokreta (od dva-tri člana) i svaki bi hteo da on bude glavni.
"Ja imam najbolje ideje, sledite mene".
Mislim da tu nema hleba.

Problem sa direktnom demokratijom su mašine Dominion.
Nije ni današnji sistem vladavine loše zamišljen, nego se zakoni ne primenjuju, a pojedini ljudi (poput Vučića) krše i zakone i Ustav i nikog za to nije briga.
Kada bi svi organi vlasti radili svoj posao, ne bi sada bili ovde gde jesmo.

Pa bi Vučić bio priveden u zatvor, zbog mešanja u pravni postupak.
Pa bi mladjahno dete-Danilo bilo privedeno zbog veze sa (po izjavama vlasti) najgorim kriminalcima današnjice.

Po meni, ovde red može da napravi samo Prosvetljeni diktator.

Mislim da je to los nacin (diktator). Treba narod da konacno shvati da od njega zavisi, mislim od svakog od nas. I zato mislim da je mnogo bolje da se uvede javno glasanje i da se uvede odgovornost GLASACA za greske njegovog izabranika. Pa ce svako od nas sa tri oka da prati sta radi "njegov" jer ce znati da kad zglajzne IMA I ON DA PLATI ZA GREHE TOG IZABRANIKA.

A sto se tice zakona slazem se, ali posto vidimo da to moze i da ne radi, ja bih - ponavljam - ipak da se sistem uredi tako da ovo ne moze da se ponovi.

Inace generalni problem parlamentarne (predstavnicke) demokratije je to sto se poslanicima (posrednicima = preprodavcima) daje mandat na 4 godine bez principijelne mogucnosti da se smene i ranije, plus imaju nekakve imunitete, plus nemaju zapravo nikakvu odgovornost osim tzv. politicke a to je smena, sto je zapravo smesno.

Dodatno je problem ovaj sistem gde se bira lista/stranka, a ne pojedinac, pa se tu uz samog preprodavca pojavljuje i "stranacka mafija" koja trazi svoje. I onda imamo ovo sto imamo - nevidjenu izdaju i kradju.

Meni samo ipak nije jasan narod, da toliko ne vide sta se desava i da toliko ne shvataju da propadaju i da je njihov bedni mali posao apsolutno nebitan kada nam uniste i raskuce celu drzavu, ukljucujuci vazduh, vodu i zemlju.

Samo što je problem, što su svi oni predsednici kojekakvih pokreta (od dva-tri člana) i svaki bi hteo da on bude glavni.
"Ja imam najbolje ideje, sledite mene".
Mislim da tu nema hleba.

Slazem se, ali se slazem i da treba da se vrednuju ideje nezavisno od licnosti koja ih predlaze.

Recimo vidim da se sad mnogi pozivaju na Nogovu izjavu i nude da potpisu nesto tog tipa (mozda cu da promasim ali mislim da je to pominjao Borko Stefanovic, Bosko Obradovic, mislim i Djilas...).

Nikog od pomenutih ja nesto ne cenim politicki, cak mi ni ideja izjave - mada mi ne smeta, zasto bi - nije resenje, jer izjavu mora da "aktivira" pravosudje, a vidimo kako ono moze i da potpuno ne funkcionise ili funkcionise krajnje nakaradno, ali mi se svidja da su uzeli koncept nekog drugog koji je ocigledno ostavio na njih utisak, ili misle da ce bolje proci kod ljudi - nebitno. O tome ja pricam.

A moje resenje sam pomenuo vec - direktna demokratija. Onda izjava moze, ali uopste nije potrebna jer narod bira i menja KOGA HOCE I KAD HOCE, a predvidja se i da kandidat podnese svoj program sa vremenskim odrednicama i ciljevima, tako da moze da se "hvata" za ono sto nije uradio ili je uradio ali ne kako je rekao.

Znaci sta mi se dopada jako kod koncepta direktne demokratije:

1. Bira se licnost, i za tacno odredjenu konkretnu ulogu (ministar ili premijer, ili predsednik) i kandidat mora da prilozi BIOGRAFIJU sta je i gde radio, i mora da ima bar X godina (po meni minimum 5) rada u toj oblasti za koju se kandiduje
2. Kandidat mora da prilozi i PROGRAM koji ce da sprovodi, sa vremenima i prolaznim ucincima, tako da moze da se prati njegov rad i napredak i da moze da se smeni cim skrene sa puta.
3. Smena moze da se vrsi KAD BILO, na inicijativu gradjana, gde se glasa da li se smenjuje ili ne, i ako se smenjuje bira se novi kandidat po istom principu

Znaci nema vise mandata stranci, nema mandata na 4 godine i svako je smenjiv bukvalno na puckanje prstima (ako se narod sa tim slozi). Time se svi mehanizmi muvacine izbijaju, a stranke postaju potpuno nebitne jer se one ne pojavljuju na izborima, vec pojedinci (koji mogu ali i ne moraju biti clanovi stranaka).

Takodje nestaje koncept LIDERA jer tako nesto nece postojati, vec se biraju pojedinci u TIM (Vladu), a ne bira se jedan lider pa ce on onda sve (da odredi dalje ko ce sta).

Mislim da je to los nacin (diktator). Treba narod da konacno shvati da od njega zavisi, mislim od svakog od nas. I zato mislim da je mnogo bolje da se uvede javno glasanje i da se uvede odgovornost GLASACA za greske njegovog izabranika. Pa ce svako od nas sa tri oka da prati sta radi "njegov" jer ce znati da kad zglajzne IMA I ON DA PLATI ZA GREHE TOG IZABRANIKA.

A sto se tice zakona slazem se, ali posto vidimo da to moze i da ne radi, ja bih - ponavljam - ipak da se sistem uredi tako da ovo ne moze da se ponovi.

Inace generalni problem parlamentarne (predstavnicke) demokratije je to sto se poslanicima (posrednicima = preprodavcima) daje mandat na 4 godine bez principijelne mogucnosti da se smene i ranije, plus imaju nekakve imunitete, plus nemaju zapravo nikakvu odgovornost osim tzv. politicke a to je smena, sto je zapravo smesno.

Dodatno je problem ovaj sistem gde se bira lista/stranka, a ne pojedinac, pa se tu uz samog preprodavca pojavljuje i "stranacka mafija" koja trazi svoje. I onda imamo ovo sto imamo - nevidjenu izdaju i kradju.

Meni samo ipak nije jasan narod, da toliko ne vide sta se desava i da toliko ne shvataju da propadaju i da je njihov bedni mali posao apsolutno nebitan kada nam uniste i raskuce celu drzavu, ukljucujuci vazduh, vodu i zemlju.

Bagra koja danas vlada svetom, imala je odličan sistem.
Tamo gde su rušili postojeće sisteme (zakonite Monarhije), tamo su najpre puštali sa lanca besne pse, koji su pobili sve one, koji su mogli njima da budu opozicija.
Onda su sami pobili svoje besne pse ("revolucija jede svoju decu") i doveli na vlast kilave Radovane i nejake Uroše, koji su im mnogo bolje i poslušnije služili, do dana današnjeg.

Tako sada treba i sa njima i tim njihovim slugama.
Pohapsiti sve bitange iz vlasti, policije, vojske, pravosudja (Udbu kompletnu), ... svih struktura države, a ovu Soroševu bagru išutirati nogom u doope i proterati u London, nek se o njima brinu oni za koje su radili.
To može samo Diktator.

Slazem se, ali se slazem i da treba da se vrednuju ideje nezavisno od licnosti koja ih predlaze.

Recimo vidim da se sad mnogi pozivaju na Nogovu izjavu i nude da potpisu nesto tog tipa (mozda cu da promasim ali mislim da je to pominjao Borko Stefanovic, Bosko Obradovic, mislim i Djilas...).

Nikog od pomenutih ja nesto ne cenim politicki, cak mi ni ideja izjave - mada mi ne smeta, zasto bi - nije resenje, jer izjavu mora da "aktivira" pravosudje, a vidimo kako ono moze i da potpuno ne funkcionise ili funkcionise krajnje nakaradno, ali mi se svidja da su uzeli koncept nekog drugog koji je ocigledno ostavio na njih utisak, ili misle da ce bolje proci kod ljudi - nebitno. O tome ja pricam.

A moje resenje sam pomenuo vec - direktna demokratija. Onda izjava moze, ali uopste nije potrebna jer narod bira i menja KOGA HOCE I KAD HOCE, a predvidja se i da kandidat podnese svoj program sa vremenskim odrednicama i ciljevima, tako da moze da se "hvata" za ono sto nije uradio ili je uradio ali ne kako je rekao.

Znaci sta mi se dopada jako kod koncepta direktne demokratije:

1. Bira se licnost, i za tacno odredjenu konkretnu ulogu (ministar ili premijer, ili predsednik) i kandidat mora da prilozi BIOGRAFIJU sta je i gde radio, i mora da ima bar X godina (po meni minimum 5) rada u toj oblasti za koju se kandiduje
2. Kandidat mora da prilozi i PROGRAM koji ce da sprovodi, sa vremenima i prolaznim ucincima, tako da moze da se prati njegov rad i napredak i da moze da se smeni cim skrene sa puta.
3. Smena moze da se vrsi KAD BILO, na inicijativu gradjana, gde se glasa da li se smenjuje ili ne, i ako se smenjuje bira se novi kandidat po istom principu

Znaci nema vise mandata stranci, nema mandata na 4 godine i svako je smenjiv bukvalno na puckanje prstima (ako se narod sa tim slozi). Time se svi mehanizmi muvacine izbijaju, a stranke postaju potpuno nebitne jer se one ne pojavljuju na izborima, vec pojedinci (koji mogu ali i ne moraju biti clanovi stranaka).

Takodje nestaje koncept LIDERA jer tako nesto nece postojati, vec se biraju pojedinci u TIM (Vladu), a ne bira se jedan lider pa ce on onda sve (da odredi dalje ko ce sta).

Kako znati šta je ko radio?
Ko će nas objektivno izvestiti o tome?
Mediji?

Bagra koja danas vlada svetom, imala je odličan sistem.
Tamo gde su rušili postojeće sisteme (zakonite Monarhije), tamo su najpre puštali sa lanca besne pse, koji su pobili sve one, koji su mogli njima da budu opozicija.
Onda su sami pobili svoje besne pse ("revolucija jede svoju decu") i doveli na vlast kilave Radovane i nejake Uroše, koji su im mnogo bolje i poslušnije služili, do dana današnjeg.

Tako sada treba i sa njima i tim njihovim slugama.
Pohapsiti sve bitange iz vlasti, policije, vojske, pravosudja (Udbu kompletnu), ... svih struktura države, a ovu Soroševu bagru išutirati nogom u doope i proterati u London, nek se o njima brinu oni za koje su radili.
To može samo Diktator.

Nacelno se sve slazem, samo ovo za Diktatora mi bas ne pije vodu. Problem ti je takozvani (u tehnici) Single Point of Failure, tj. jedna slaba tacka usled koje sistem moze da "padne", a to je bas taj tvoj Diktator. Jer ako njega ubiju, ili ucene, ili potplate, dobijas Vucica 2.

Zato ja ipak preferiram da narod bira.

Znas kad bi poceo bilo koji rat kada bi NAROD glasao da ON SAM (narod) treba da ide u taj isti rat? Nikad. (drugo je kad te neko napadne, tu izbor bas nesto i nepostoji) U tom smislu ide i moje razmisljanje.

Znas kad bi poceo bilo koji rat kada bi NAROD glasao da ON SAM (narod) treba da ide u taj isti rat? Nikad. (drugo je kad te neko napadne, tu izbor bas nesto i nepostoji) U tom smislu ide i moje razmisljanje.
То би врло лако прошло на референдуму/изборима.30% бирача чине пензионери, још неколико процената људи старости 60-65 година, и то ти је скоро 40%.Довољно да се добију сваки избори.

Они неће ићи у рат, и могу изгласати да други то ураде.

То би врло лако прошло на референдуму/изборима.30% бирача чине пензионери, још неколико процената људи старости 60-65 година, и то ти је скоро 40%.Довољно да се добију сваки избори.

Они неће ићи у рат, и могу изгласати да други то ураде.

Da, ali u mojoj doktrini rata prvo u rat idu bas ti 60+. Kapiras? I ne samo u mojoj doktrini, cuo sam jos ljudi koji kazu isto to.

Recimo kada se bude islo u oslobadjanje KiM to treba da rade bas ti matorci, ukljucujuci i moje godiste, koji I JESU Z@SR@LI sa tim istim KiM, mada cak ni moje godiste nije odgovorno za to u potpunosti jer se od 1980-tih tamo prave gluposti. Ja mogu da preuzmem odgovornost od 1990. na ovamo.

Znaci mi matori treba da resavamo probleme koje smo mi napravili, a ne klinci koji sa tim nemaju nikakve veze.

Slicno vazi i za rat - hoces rat? Matori u prve redove, pa onda mladji, pa tek onda mladi. Lepo je to neko objasnio, skoro sam gledao video, ali ne mogu da se setim tacno ko, i potpuno se slaze sa mojim misljenjem.

Inace ozbiljno razmisljam da se penzionerima treba ukinuti pravo glasa, po istom principu kao i onima mladjim od 18 godina:

a) ne privredjujete vise
b) niste bas ni u glavi sasvim svoji vise (mladi nedozreli, ovi izlapeli - dodje na isto)

I time se resavaju svi problemi. Jedino kod nas imamo problem sto ako izbacis matore ne znam koliko ostaje uopste SRBA da glasa. Sto je jako opasno.

Победнички маневар је прескочити Бумере и направити дует једне особе из Тихе Генерације и једне из Икс Генерације.

Мој Предлог:

w.jpg
MV5BYTZlZjUzYWUtZDMxOS00ZDM4LTgzMTAtYTZmNmZiOWNiMmJhXkEyXkFqcGdeQXVyNTgzMTg5Ng@@._V1_UY1200_CR989,0,630,1200_AL_.jpg

Мићунови-Тепић 2021!

Востани Сербије! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸☦️☦️☦️☦️

Џаба и Мићун и Мариника.Србија иде у једнопартијски систем, и то је процес који се не може зауставити.Изгледа да је то фаза кроз коју мора проћи Србија, јер је склоност као једноумљу и диктатури дубоко усађена у наш народ.

Џаба и Мићун и Мариника.Србија иде у једнопартијски систем, и то је процес који се не може зауставити.Изгледа да је то фаза кроз коју мора проћи Србија, јер је склоност као једноумљу и диктатури дубоко усађена у наш народ.
Partija u pitanju zvaće se DS.

Победнички маневар је прескочити Бумере и направити дует једне особе из Тихе Генерације и једне из Икс Генерације.

Мој Предлог:

w.jpg
MV5BYTZlZjUzYWUtZDMxOS00ZDM4LTgzMTAtYTZmNmZiOWNiMmJhXkEyXkFqcGdeQXVyNTgzMTg5Ng@@._V1_UY1200_CR989,0,630,1200_AL_.jpg

Мићунови-Тепић 2021!

Востани Сербије! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸☦️☦️☦️☦️

Mićun samo ako će i za opoziciju glasati groblja...

...

Da, ali u mojoj doktrini rata prvo u rat idu bas ti 60+. Kapiras? I ne samo u mojoj doktrini, cuo sam jos ljudi koji kazu isto to.

Recimo kada se bude islo u oslobadjanje KiM to treba da rade bas ti matorci, ukljucujuci i moje godiste, koji I JESU Z@SR@LI sa tim istim KiM, mada cak ni moje godiste nije odgovorno za to u potpunosti jer se od 1980-tih tamo prave gluposti. Ja mogu da preuzmem odgovornost od 1990. na ovamo.

Znaci mi matori treba da resavamo probleme koje smo mi napravili, a ne klinci koji sa tim nemaju nikakve veze.

Slicno vazi i za rat - hoces rat? Matori u prve redove, pa onda mladji, pa tek onda mladi. Lepo je to neko objasnio, skoro sam gledao video, ali ne mogu da se setim tacno ko, i potpuno se slaze sa mojim misljenjem.

Inace ozbiljno razmisljam da se penzionerima treba ukinuti pravo glasa, po istom principu kao i onima mladjim od 18 godina:

a) ne privredjujete vise
b) niste bas ni u glavi sasvim svoji vise (mladi nedozreli, ovi izlapeli - dodje na isto)

I time se resavaju svi problemi. Jedino kod nas imamo problem sto ako izbacis matore ne znam koliko ostaje uopste SRBA da glasa. Sto je jako opasno.
Čoveče, tebe su napunili helijumom.

Back