Faks

white_warg

Iskusan
Poruka
5.889
Drugarica je upala na filozofiju na faksu. Ali hoće da studira psihologiju.
I ja joj lepo kažem, možeš da se prebaciš u drugoj godini na psihologiju. Daš razliku predmeta i to je to.
Ona meni kaže ne može da se prebacuje na psihologiju sa ostalih predmeta.
Ja ne razumem kako to ne može ali dobro.
I ona sad razmišlja da li da studira filozofiju ili da pauzira godinu i sledeće godine se prijavi za psihologiju.

Ja ne znam koji savet da joj dam. Nisam do sad čula da prebacivanja nema. Malo mi je to čudno ali rekla je da je zvala faks i da su joj to rekli.

Šta vi mislite?

I ja joj lepo kažem, možeš da se prebaciš u drugoj godini na psihologiju. Daš razliku predmeta i to je to.
I ona sad razmišlja da li da studira filozofiju ili da pauzira godinu i sledeće godine se prijavi za psihologiju.

Ja ne znam koji savet da joj dam. Nisam do sad čula da prebacivanja nema. Malo mi je to čudno ali rekla je da je zvala faks i da su joj to rekli.

Šta vi mislite?
U filozofiji imaš svega po malo. Ono što je nezgodno na Filozofskom, bar je bilo u moje vreme, jeste štreberski odnos prema literaturi iz koje će učiti. Ne znam što joj je motiv da upiše psihologiju, da li radi posla ili sebe lično

Šta vi mislite?
Koliko ja znam trebalo bi da može da se prepiše na psihologiju kad da uslov za drugu godinu. Priznaće joj se šta se može od ispita što im je zajedničko, što nije propašće (zalud polagala) a biće tu i razlike ispita koje bi morala da položi za psihologiju. No opet, bilo bi najbolje da se ona raspita u studentskoj službi fakulteta, to je najpouzdanije.

A ona čeka da vidi da li će biti na budžetu. Znači možda će biti na budžetu na filozofiji.
Sad ne znam šta da joj kažem.
Мој савет би био да,ако упадне на буџет,крене на филозофију и пребаци се следеће године,а ако не буде на буџету,да одустане и спрема психологију за следећу годину.

Koliko ja znam trebalo bi da može da se prepiše na psihologiju kad da uslov za drugu godinu. Priznaće joj se šta se može od ispita što im je zajedničko, što nije propašće (zalud polagala) a biće tu i razlike ispita koje bi morala da položi za psihologiju. No opet, bilo bi najbolje da se ona raspita u studentskoj službi fakulteta, to je najpouzdanije.
Nema prebacivanja sa filozofije na psihologiju na drugoj godini.
Pitala je na faksu. Tako su joj rekli

Мој савет би био да,ако упадне на буџет,крене на филозофију и пребаци се следеће године,а ако не буде на буџету,да одустане и спрема психологију за следећу годину.
Ne može da se prebaci nema prebacivanja na psihologiju sa ostalih predmeta.

Najveći problem je što ona ne može da se prebaci. I zbog toga razmišlja da li da pauzira godinu.
Ali opet budžet bi joj bio super na filozofiji.
Aliii nema posla sa filozofijom.

Najveći problem je što ona ne može da se prebaci. I zbog toga razmišlja da li da pauzira godinu.
Ali opet budžet bi joj bio super na filozofiji.
Aliii nema posla sa filozofijom.
Nisam to znala. Meni opet žao pauziranja godina,pogotovu što je na psihologiji u velikom gradu uvijek navala i pitanje za upis i naredne godine.
Sad ja neznam koji sve gradovi imaju psihologiju,ali možda u nekom manjem u državi ili regiji gdje nisu popunili broj bi mogla sa tim položenim prijemnim da se upiše? Pa tu da završi prvu godinu a potom se prebaci. Ovo nabacujem samo kao ideju,po meni vrijedilo bi se raspitati.

Šta vi mislite?

Ja sam izgubio celu godinu sa gradjevinom pa je opet završio na kraju.
Prva godina i završna su najteže na svakom fakultetu, tada se najviše razmišlja o odustajanju.

Neka se respita i na drugim državnim univerzitetima oko prijema, mesta na budžetu ali i oko smestaja.

Nisam to znala. Meni opet žao pauziranja godina,pogotovu što je na psihologiji u velikom gradu uvijek navala i pitanje za upis i naredne godine.
Sad ja neznam koji sve gradovi imaju psihologiju,ali možda u nekom manjem u državi ili regiji gdje nisu popunili broj bi mogla sa tim položenim prijemnim da se upiše? Pa tu da završi prvu godinu a potom se prebaci. Ovo nabacujem samo kao ideju,po meni vrijedilo bi se raspitati.
Reći ću joj da se raspita
I meni je bezveze da pauzira, šta će cura raditi celu godinu onda?

Ne znam samo sam joj rekla da posla ima više sa psihologijom nego sa filozofijom
Istina, mada relativno (što se uči na filozofiji, Epiktet i ekipa...:mrgreen:). Ja sam svojevremeno želeo upisati psihologiju na zagrebačkom sveučilištu ali primali su vrlo malo studenata na smer, da li dvadeset ili trideset. Znao sam da sam dobar, ali ipak ne toliko dobar pa sam onda bio u rebusu što drugo da upišem pa sam se opredelio za pravo (i dobro se namučio da završim, mada su devedesete generalno bile teške godine za bilo šta). Kasnije, kad sam se malo bolje upoznao sa filozofijom, bilo mi je žao što nisam upisao nju, bez obzira na problemoko pronalaženja posla.

Ako se opredeli za filozofiju, moraće verovatno veći deo života sama sebi biti poslodavac, što opet, ako ima malo komunikacijskih sposobnosti, nije to tako loše. Šteta joj je da propusti godinu u nadi da će sledeće godine biti bolje.

315979871_5076117972487609_6920847381071169443_n.jpg

znam ali ona je mlada, tek joj je 19
Dobro, neću sad da razglabam o tome kako ljudi rade sa 18 jer je to nebitna priča za ovu temu, a svaka osoba je jedinstven slučaj, pa sigurno i tvoja drugarica. Jeste da bi bilo loše da propusti, ali ako zaista ne postoji mogućnost da bude na budžetu, mislim da nije ok izlagati se tim troškovima kad može sačekati. Biće samo spremnija nego ranije.

Back