Fajtanje

Ja najvise od svega mrzim svadje. Ok, dese se raspravke i to najcesce sa tatom ili muzem, ali to je zato sto ponekad kao da pricamo razlicitim jezicima. Desilo mi se par puta da iz besa bacam po sobi sve sto mi padne pod ruku, a muz me samo gleda i kaze kako sam slatka kada se naljutim :evil: i ja tad jos vise pobesnim
Dok sam bila u srednjoj skoli tako sam se potukla sa jednom drugaricom, onako zenski, cupanje i ujedanje...sada mi je smesno kada se setim toga, ali tada bas i nije bilo.

storm cloud:
Свађам се искључиво са ближњима и понекад планем ако сам у неком реду, а неко хоће да се убаци, а ја баш надрндана. Али тада све остане на једној реченици, са све персирањем.

Са мамом и татом око кућних послова, око моје лењости, али најчешће око неких глупости.

Са братом око још глупљих ствари, ко ће да седне за комп, ко ће да усисава или да баци ђубре итд. или се просто издеремо једно на друго уместо поздрава, пошто обоје имамо тежу нарав.

Са момцима се нисам свађала, имала сам ту срећу да су увек ћутке отрпели моје изливе беса, па ме је брзо пролазила воља да се свађам сама са собом.

Јако лако планем, боље рећи експлодирам, али у стању сам да заборавим чим се окренем. Исто тако лако и праштам, свима и све. једноставно заборавим да сам била бесна и повређена.

Не бацам ствари, нити се разрачунавам физички, могла бих некога само из шале да звекнем, али то би било као да сам га помазила. Углавном почнем да се дерем, а у тежим стадијумима да сикћем и онда обично кажем нешто ужасно заједљиво што ми не би пало на памет да нисам у афекту. Значи, док се дерем, добро је. Кад кажем нешто тихо, е то је већ отров. Свађам се и кад знам да нисам у праву, користим логичке цаке да збуним противника. Моја мора бити последња у свађи, иако знам да грешим и чак сам спремна да то исправим.

Са ауторитетима на послу и сл. се никада не свађам, нити подижем тон. Кад ме на послу изнервирају, отрпим, а иживљавам се код куће. :lol: :roll:

Са друштвом се углавном не свађам, понекад подигнем тон, али само ако сам јако изнервирана, рецимо кад ме испале за летовање или тако нешто.
Zju zju zju....
A ja na onoj temi rekao da nisi za izbegavanje...
Ne da si za izbegavanje... nego bi te i sa ulice trebalo skloniti... sigurnosti radi...
Sta te silne djete i pilule za mrsavljenje ucine od devojke.... ccccc... samo da se covek prekrsti kad vidi nesto ovakvo...

ma ja sam imala obicaj da mlatnem stariju sestru jer je nesnosno i nerazumno stvorenje... a onda ona pozove mamu... aman, curo , ja sam mladja od tebe, ne ti od mene!
anyway, sada kada se umesaju roditelji vise nije fora... onako se bar u'vatimo za kosu, noktima, pesnicama, ...kad ponestane snage uhvatis se preteci za njen omiljeni parfem i tol'ko...

Hm, jako sam nezgodna kad bas pobesnim...ali se to ipak jaaako retko desava. Kao kod pravog horoskopskog bika. Ali kad se desi...to je vrlo destruktivan bes.
Kao klinka sam se tukla sa decacima kao pravi decak..pesnice su radile samo tako. Doduse i druzila sam se samo sa decacima pa je taj stil tuce proistekao verovatno zbog toga. Jednom me jedna klinkica izazvala, otisla je kuci uplakana sa pocepanom kosuljom i sva prljava...sad mi zao kad se setim. Zadnja tuca mi se desila u srednjoj skoli..lik mi opsovao kevu..nije ni okom trepnuo kad je dobio udarac, jedva su nas razdvojili. Previse sam hrabra, isla sam u nesto ne plaseci se posledica i da li cu izvuci deblji kraj.

U zadnje vreme se bas nevidjeno retko svadjam. Sa kevom jednom na godinu verovatno...zato sto se nikad nije mesala u moje stvari. Sa deckom..e to je vec nesto drugo...mada to i ne mogu da nazovem svadjama, vise su prepirke u pitanju, skoro pa smirene, niko ne podize glas i nekako uspemo da se na kraju dogovorimo. Volim argumentovane svadje, bez vike, dreke i pritiska na mene.

Zadnja svadja sa demolisanjem stvari a i skoro pa tucom kao posledicom mi se desila davne 2003 godine sa tadasnjim deckom. Htela sam da odem, on me nije pustio...pokusavao je da me zadrzi na silu...well...to nije bila bas dobra ideja....
Previse sam temperamentna osoba...ponekad je to dobro..ponekad bas i nije.

mala_nish:
ma ja sam imala obicaj da mlatnem stariju sestru jer je nesnosno i nerazumno stvorenje... a onda ona pozove mamu... aman, curo , ja sam mladja od tebe, ne ti od mene!
anyway, sada kada se umesaju roditelji vise nije fora... onako se bar u'vatimo za kosu, noktima, pesnicama, ...kad ponestane snage uhvatis se preteci za njen omiljeni parfem i tol'ko...

:lol: :lol: :lol:

ovo mi je poznato...

Petar_Pan:
Zju zju zju....
A ja na onoj temi rekao da nisi za izbegavanje...
Ne da si za izbegavanje... nego bi te i sa ulice trebalo skloniti... sigurnosti radi...
Sta te silne djete i pilule za mrsavljenje ucine od devojke.... ccccc... samo da se covek prekrsti kad vidi nesto ovakvo...

10_8_3.gif

E, ovaj Pera mi izgleda kao lik koji se sa svima svađa, pa se posle pravi da se ništa nije dogodilo (u r.l.) :lol:
Hej, ne svađam se, samo kažem :mrgreen:
Prestala sam da se svađam, svi su mi nekako postali dosadni i predvidivi...
Još se svađam ovde po Forumu, ali to kad neko mnogo smara, ili me izaziva.
Ranije sam se stalno svađala sa bratom. To je čovek koji je tehniku "ko će prvi da pukne" doveo do savršenstva... Pa, učila sam od najboljih, sad me više ništa ne nervira... Ili, barem, shvatim na vreme o čemu se radi.

Lexa:
E, ovaj Pera mi izgleda kao lik koji se sa svima svađa, pa se posle pravi da se ništa nije dogodilo (u r.l.) :lol:
Hej, ne svađam se, samo kažem :mrgreen:
Prestala sam da se svađam, svi su mi nekako postali dosadni i predvidivi...
Još se svađam ovde po Forumu, ali to kad neko mnogo smara, ili me izaziva.
Ranije sam se stalno svađala sa bratom. To je čovek koji je tehniku "ko će prvi da pukne" doveo do savršenstva... Pa, učila sam od najboljih, sad me više ništa ne nervira... Ili, barem, shvatim na vreme o čemu se radi.
Hmmmmm ... :roll:

storm cloud:
Свађам се искључиво са ближњима и понекад планем ако сам у неком реду, а неко хоће да се убаци, а ја баш надрндана. Али тада све остане на једној реченици, са све персирањем.

Cа братом око још глупљих ствари, ко ће да седне за комп, ко ће да усисава или да баци ђубре итд. или се просто издеремо једно на друго уместо поздрава, пошто обоје имамо тежу нарав.

.
Jaко лако планем, боље рећи експлодирам, али у стању сам да заборавим чим се окренем. Исто тако лако и праштам, свима и све. једноставно заборавим да сам била бесна и повређена.

Не бацам ствари, нити се разрачунавам физички, могла бих некога само из шале да звекнем, али то би било као да сам га помазила. Углавном почнем да се дерем, а у тежим стадијумима да сикћем и онда обично кажем нешто ужасно заједљиво што ми не би пало на памет да нисам у афекту. Значи, док се дерем, добро је. Кад кажем нешто тихо, е то је већ отров. Свађам се и кад знам да нисам у праву, користим логичке цаке да збуним противника. Моја мора бити последња у свађи, иако знам да грешим и чак сам спремна да то исправим.

Са ауторитетима на послу и сл. се никада не свађам, нити подижем тон. Кад ме на послу изнервирају, отрпим, а иживљавам се код куће. :lol: :roll:

Са друштвом се углавном не свађам, понекад подигнем тон, али само ако сам јако изнервирана, рецимо кад ме испале за летовање или тако нешто.

JBT PA TI SI -JA!!! :shock: :lol: :lol:

Na prvom mestu je muz. Svadjamo se redovno, jako glasno, oko svega, najcesce sitnice, sto si ovo stavio tu u frizideru, a ne ovde. Opet si kupio knjige?! Kako mozes da ostavis ne namesten krevet?! Hocemo u K......., necemo. Ti si namcor. Nigde neces. .....itd.itd. Sve moze da bude povod za svadju.
Nekad sam se svadjala i s mamom i bratom, ali otkad ne zivimo zajedno, to se jako retko desava. Sad se obozavamo.
Ponekad se posvadjam i sa muzevljevom familijom, ali to je ono kratkorocno(uzdrzano), razlike u misljenju, i nacinu iskazivanja istog.
Sa nepoznatim ljudima se ne svadjam. Poznanici i prijatelji takodje spadaju tu. Ili se lepo objasnimo, ako je moguce, ili vise ne komuniciramo.
Kad sam bila manja desilo se par puta da se i pobijem u skoli.
A kako reagujem i kako se ponasam u svadji?! Burno. Galamim, a ponekad u nedostatku razumevanja od strane onog drugog, ili nedostatku argumenata, dodje mi i da upotrebim silu.
A vrlo cesto kad sam ljuta, umem da cutim i da se durim, danima. E to najvise nervira mog dragog.

pa.....nikad do sada nisam uspela da izbrojim do 10..na tri vec planem...Ali svadje su zanimljive...ne one duboke, vec svadje oko sitnica..tada mi je jezik brzi od pameti ali se posle kajem. Sada vezbam samokontrolu ali nije lako.....

storm cloud:
Пст, неће те Пера више волети, кад чује!
Ako tebe ne volim, iz ocevidnih razloga... gore pomenutih... to ne znaci da mi se neko drugi ne svidja...

Mada meni ponekad bude krivo kad neko drugi voli nekog drugog a ne mene... Prosta licna sujeta... sta cu... :roll: Ali ja sam musko i zato mi se sve prasta i zato mi je sve dozvoljeno... :roll: Mada moram da pazim na moj renome... :roll:

U zadnje vreme se jako cudno ponasam za jednu miroljubivu osobu, pocela sam da se svadjam sa salterskim radnicima i njihovim nadredjenima u velikim kolicinama. Sa referentom i poreskom, sa njenom sefovicom , sa salterusom u socijalnom, sa njenom sefovicom i njenom koleginicom, sa sefom u posti....
Ko zna gde ce se to sve zavrsiti, ne smem ni da pomislim.
Rekla bih da mi je prag tolerancije stravicno opao.

Back