Facebook ugrozava brak!

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Čak 20 odsto razvoda u Americi je prouzrokovano "Fejsbukom", a 80 odsto brakorazvodnih advokata potvrđuju da su prevare posredstvom društvenih grupa sve češće glavni dokaz na sudu. Zato ne čudi što se pojavio sajt posvećen prevarama na "Fejsbuku".

Osnivač FacebookCheating.com kaže da je započeo sa izradom sajta kada ga je bivša supruga prevarila sa muškarcem sa kojim je bila pre njihovog braka, a povezala se sa njim na "Fejsbuku".

Na sajtu ćete pronaći savete kako da "uhvatite" partnera u sajber prevari.

- "Fejsbuk" mi je uništio brak posle 20 godina. Moja žena se povezala sa svojom starom ljubavi, a čak je i nevino felrtovala sa potpunim strancem- napisao je jedna muškarac na još jednom sajtu posvećenom onlajn prevarama marriagehelper.com.

Svedočenja ljudi na ovakvim sajtovima otkrila su kako društvene mreže sve češće pomažu da se stari ljubavnici ponovo povežu.

Povezivanje dvoje ljudi preko društvene grupe počinje platonski a kasnije može da se izrodi i u nešto više. Ipak, bračni terapeuti tvrde da ne možemo kriviti samo "Fejsbuk".

- Pre toga postojao je mejl, a pre mejla telefon. "Fejsbuk" nije problem, već to što u braku nema ljubavi - kaže psihoterapeut Teri Ril.

Čak 20 odsto razvoda u Americi je prouzrokovano "Fejsbukom", a 80 odsto brakorazvodnih advokata potvrđuju da su prevare posredstvom društvenih grupa sve češće glavni dokaz na sudu. Zato ne čudi što se pojavio sajt posvećen prevarama na "Fejsbuku".

Osnivač FacebookCheating.com kaže da je započeo sa izradom sajta kada ga je bivša supruga prevarila sa muškarcem sa kojim je bila pre njihovog braka, a povezala se sa njim na "Fejsbuku".

- "Fejsbuk" mi je uništio brak posle 20 godina. Moja žena se povezala sa svojom starom ljubavi, a čak je i nevino felrtovala sa potpunim strancem- napisao je jedna muškarac na još jednom sajtu posvećenom onlajn prevarama marriagehelper.com.

Svedočenja ljudi na ovakvim sajtovima otkrila su kako društvene mreže sve češće pomažu da se stari ljubavnici ponovo povežu.

Povezivanje dvoje ljudi preko društvene grupe počinje platonski a kasnije može da se izrodi i u nešto više. Ipak, bračni terapeuti tvrde da ne možemo kriviti samo "Fejsbuk".

- Pre toga postojao je mejl, a pre mejla telefon. "Fejsbuk" nije problem, već to što u braku nema ljubavi - kaže psihoterapeut Teri Ril.

Potpuno tacno,samo nije bas da je samo Facebook uzrok tim razvodima i problemima u braku, vec sam internet kao internet,jer postoji nevidjen broj mogucnosti za komunikaciju sa drugim ljudima a samim tim i do mogucnosti da dodje do prevare a samim tim i razvodom braka...

Nijedna društvena mreža niti bilo šta drugo može ugroziti vezu, brak ako ima ljubavi i poverenja u vezi medju dvoje ljudi koji dele i dobro i zlo. Zaista tako mislim. Ako neko hoće da vara ne treba njemu niti Fejsbuk, niti mejl niti telefon, taj ili ta ce vec naci sebi "zanimaciju". Ljudi kada zele i hoce da varaju, kada ih nešto nagoni na to, naci ce nacina i nebitno je sredstvo preko kojeg ce varati, jer prevara je prevara bilo preko mejla bilo da kazem uzivo, zar ne? :( Ja sam neko ko je imao nalog na Fejsbuku, neko sam ko ima sada ovde nalog na Krsti, neko sam ko ima mejl i naravno telefon. Odavno vec nemam Fejsbuk nalog, jer sam shvatila da ne zelim takve ljude i prijatelje sa kojima sam u komšiluku pa taj neko nema vremena za mene da od srednje skole popijemo kaficu kao dve drugarice nego da pišemo preko Fejsbuka?! Šta to meni treba u životu? Ja sam odani prijatelj i ne volim kada se ljudi izmotavaju i prave budalu od mene. Nekadasnji momak je imao moj broj, šifru mog mejla, šifru naloga i na Krsti i na Fejsbuku, mogao je do mile volje da gleda sta ga zanima, jer nisam niti varala niti radila ista nedolično, jer ako ne varate i ne radite ista loše nema cega da se bojite. Svakakako da me nikada nije ni proveravao jer je znao da sam odana kao pas, jer ja kada ne verujem , ne verujem, a kada volim volim do besvesti i niko em drugi ne interesuje. To sam znala ja a znao je i on. Tako da su terapeuti sto se mene tiče u pravu, jer ako nema ljubavi i poverenja, taj neko ce lagati i varati, sta god vec i ako je vec to negde i naumio ma sta god radili, ne mozete ga zaustaviti u toj nameri a sredstvo preko kojeg vara da kazem je tu anjmanje irelevantno, nazalost. :(

Potpuno tacno,samo nije bas da je samo Facebook uzrok tim razvodima i problemima u braku, vec sam internet kao internet,jer postoji nevidjen broj mogucnosti za komunikaciju sa drugim ljudima a samim tim i do mogucnosti da dodje do prevare a samim tim i razvodom braka...

Ne slažem se. Šta sada to onda znači, da ako imašnekoga pored sebe a odeš u grad, ima toliko ljudi da samim tim je veca mogućnost da nadješ nekoga novog? Ne, ne ide to tako.Jer ako nekoga voliš, veruješ mu, u srcu ti je, onda taman da prodje milion ljudi pored tebe , ti vidiš samo onu koju voliš i niko drugi te ne zanima, zar ne? Ali to su ljudi i ziva vrsta na planeti, rodjeni smo sve da upropastimo a priroda to skupo nam sve vraca da kazem. I Internet je izmišljen da pomogne komunikaciju, da se sto vise ljudi edukuje ali zasta su ga ljudi upotrebili? Više u neke loše svrhe, nego u neke lepe stvari.

Ne slažem se. Šta sada to onda znači, da ako imašnekoga pored sebe a odeš u grad, ima toliko ljudi da samim tim je veca mogućnost da nadješ nekoga novog? Ne, ne ide to tako.Jer ako nekoga voliš, veruješ mu, u srcu ti je, onda taman da prodje milion ljudi pored tebe , ti vidiš samo onu koju voliš i niko drugi te ne zanima, zar ne? Ali to su ljudi i ziva vrsta na planeti, rodjeni smo sve da upropastimo a priroda to skupo nam sve vraca da kazem. I Internet je izmišljen da pomogne komunikaciju, da se sto vise ljudi edukuje ali zasta su ga ljudi upotrebili? Više u neke loše svrhe, nego u neke lepe stvari.

U gradu manje prilaze i zna se zasto prilaze..tad odbijanje nije problem..a na netu se ne startuje vec pocne neobavezna prica iz dosade i znatizelje..i onda sve vise bez kraja se nalaze zajednicke teme i interesovanja do upoznavanja

U gradu manje prilaze i zna se zasto prilaze..tad odbijanje nije problem..a na netu se ne startuje vec pocne neobavezna prica iz dosade i znatizelje..i onda sve vise bez kraja se nalaze zajednicke teme i interesovanja do upoznavanja

Ma hajde, Dzordzi...Ne slazem se ni najmanje. Ako ti nekome jasno staviš do znanja da ste samo prijatelji kao i u realnom zivotu, o kakvim ti onda pricama pricas bez kraja i pocetka sa nekim u komunikaciji? pa i u realnom zivotu, jasno staviš do znanja koga zelis za prijatelja a ko ti je drag na neki drugaciji nacin, zar ne? U svemu je vazno u zivotu imati jasan stav. Po meni tu nema nikakve dileme, jasno staviš do znanja sta hoces ili neces i nema problema.Ko to en shvata, njegov problem. A ljudima slabog karaktera za prevare je sve izgovor, zar ne? Tako da bi mogli razglabati do sutra o tome, jer ti takvi koji varaju imaju toliki dijapazon izgovora, da Bog sačuva i idu do onih najbanalnijih da ti se smuči život. Jedno je sigurno , ko hoce da vara naci ce nacin. Ko nece da vara, taj ostaje takav odan , ma sta god da se desi i to je po meni istina. :)

Ma hajde, Dzordzi...Ne slazem se ni najmanje. Ako ti nekome jasno staviš do znanja da ste samo prijatelji kao i u realnom zivotu, o kakvim ti onda pricama pricas bez kraja i pocetka sa nekim u komunikaciji? pa i u realnom zivotu, jasno staviš do znanja koga zelis za prijatelja a ko ti je drag na neki drugaciji nacin, zar ne? U svemu je vazno u zivotu imati jasan stav. Po meni tu nema nikakve dileme, jasno staviš do znanja sta hoces ili neces i nema problema.Ko to en shvata, njegov problem. A ljudima slabog karaktera za prevare je sve izgovor, zar ne? Tako da bi mogli razglabati do sutra o tome, jer ti takvi koji varaju imaju toliki dijapazon izgovora, da Bog sačuva i idu do onih najbanalnijih da ti se smuči život. Jedno je sigurno , ko hoce da vara naci ce nacin. Ko nece da vara, taj ostaje takav odan , ma sta god da se desi i to je po meni istina. :)

Pricam o pricama da nikad nisam doso na net da nesto navatam a uvek uleti..10 god nisam muvo ribu u rl..nisam ni ovde samo su uletele;)

Kazes ukoliko postoji ljubav i tako to,da ce brak opstati,u globalu, to je tako kako ti kazes, medjutim....
To preko tih drustvenih mreza krene uvek bezazleno, a kad vrag odnese salu, obicno se zavrsi sa rasturanjem vec postojece veze,jer se komunikacija vrsi daleko od drugih ociju i usiju.
U gradu te svi vide ili ukoliko je manji gradic, vecina poznaje pa je samim tim i teze izvrsiti upoznavanje a samim tim i mogucnost ugrozavanja braka.

Ko nece da vara, taj ostaje takav odan , ma sta god da se desi i to je po meni istina. :)

Previse jednostavno da bi bilo objasnjenje/odgovor.
Imaj uvek na umu da nemamo svi isti karakter, da neko lakse, a neko teze podleze iskusenjima (bila to prevara, bila to droga, bilo to bilo sta drugo). Neko je stabilniji, neko labilniji. To sto je neko labilniji, ne znaci automatski da HOCE da prevari. Ovo sto ti tvrdis bi vazilo u svetu gde bi svi bili isti. U ovom nasem ne vazi nikako. Prevare se desavaju i onima, koji to nisu hteli (naravno uvek imaju neki razlozi, o kojima se posle razglaba - sa naglaskon na "posle")

Previse jednostavno da bi bilo objasnjenje/odgovor.
Imaj uvek na umu da nemamo svi isti karakter, da neko lakse, a neko teze podleze iskusenjima (bila to prevara, bila to droga, bilo to bilo sta drugo). Neko je stabilniji, neko labilniji. To sto je neko labilniji, ne znaci automatski da HOCE da prevari. Ovo sto ti tvrdis bi vazilo u svetu gde bi svi bili isti. U ovom nasem ne vazi nikako. Prevare se desavaju i onima, koji to nisu hteli (naravno uvek imaju neki razlozi, o kojima se posle razglaba - sa naglaskon na "posle")

Nije jednostavno, a kao što vidiš samo si izdvojio jednu rečenicu iz mog opusa objasnjenja pa kalemiš obajsnjenej svoje na osnovu toga, a to nije lepo, ali dobro. :mrgreen: Vadiš moju rečenicu iz konteksta ali ne mari. :) Ko je labilan, podleci ce iskusenju jos samo lakse,ja ne tvrdim da ce varati, ali svakko ce lakse podleci iskusenju nego neko ko je karakter zar ne?A ko je karakter, ko ceni odanost , kome je to vazno u vezi, nece ni pod najtezim okolnostima ako ima neki cilj pred sobom i ako bezrezervno voli nekoga, ja o tome pricam. Naravno da nismo svi isti i hvala dragom Bogu da nismo. Ma hajde, molim te, kako to milsiš prevare se desavaju onima i koji to nece? Znaci to nesto neces a desava ti se? Ti neces da varas a desava ti se? Ma hadje molim te. Ti neces da ides ivicim mosta a ipak ideš? Zasta onda coveku sluzi mozak ako ne da izvrsi voljnu radnju? Noge i rucice samo rade ono sto mozak diktira. zato svi imamo mozak i razum i po tome se razlikujemo valjda od nekih drugih bica sto imamo volju i sto nas ne vode samo nagonske radnje vec je i ukljucen i mozak. E, sad kod koga je taj stepen da kazem voljne inteligencije u odnosu na cist nagon smanjen, tada dolazi do nevolja zvane prevare. :( Kako ti mozes varati ako neces da varas, kazi mi molim te? Cim nesto neces tada to i ne zeliš, zar ne? Tada i ne mozes varati. Sve se to meni cini da je to tema bez kraja i pocetka gde ce na kraju opet još i da se opravdavaju prevare i razlozi za iste , nazalost. :(

trula vocka pada, bilo vjetra ili ne

@sunasceJeca: Citirao sam samo jednu recenicu, jer sam je shvatio kao zakljucak s´tvoje strane. Nisam je izvukao iz konteksta, ali nisam hteo da kopiram citav tvoj komentar - kao ni sad (sad ne kopiram nista)

Lako je reci "ukljuci mozak". U praksi (mozda i sama znas) se ne vodis uvek tim sto ti zdrav razum kaze. Neko manje, neko vise. Pitala si "kako mozes varati, ako neces da varas?". Mislim da svako ko je fer i iskren prema samom sebi, ne moze da tvrdi da za njega postoji 100% garancija da nikad, ni pod kojim okolnostima, ni u jednoj situaciji ne bih prevario, da je 100% imun na to. Hteti nesto, zeleti nesto, imati nameru... ne povlaci automatski i radnju/delo/ponasanje za sobom.

facebook ugrozava ne samo brak, nego i decu i medjuljudske odnose i dosadasnju komunikaciju modifikuje, itd. divan je za manipulaciju...ko hoce da manipulishe. na uzasno lak nacin, dobiju se izuzetni efekti.

e sad, cim je jeftino, uz to i traci vreme i stvara vestacki osecaj ispunjenosti...gde ces vece srece za siroke narodne mase :))))

facebook ugrozava ne samo brak, nego i decu i medjuljudske odnose i dosadasnju komunikaciju modifikuje, itd. divan je za manipulaciju...ko hoce da manipulishe. na uzasno lak nacin, dobiju se izuzetni efekti.

e sad, cim je jeftino, uz to i traci vreme i stvara vestacki osecaj ispunjenosti...gde ces vece srece za siroke narodne mase :))))

Normalno. Ali kao sto rekoh smatraju te nenormalnim ako nemas nalog, j*bo ih nalog.

ANTI FB

Čak 20 odsto razvoda u Americi je prouzrokovano "Fejsbukom", a 80 odsto brakorazvodnih advokata potvrđuju da su prevare posredstvom društvenih grupa sve češće glavni dokaz na sudu. Zato ne čudi što se pojavio sajt posvećen prevarama na "Fejsbuku". Teri Ril.

Pa, sad je net moderan način upoznavanja, a ranije je bilo više: komšinica, koleginica, izlasci i sl. Ko želi da prevari uvek će naći način ;).

ma nije los FB, ali za povremenu razbribrigu...i za komunikaciju koja je na taj nacin, na zalost, postala neizbezna.
ali mera, pitanje je mere :)))) i ne zloupotrebe :)

Sta je tu neizbezno? Eto ja ga nemam, a komuniciram bez problema sa rodbinom iz Srbije, sa drustvom sa Malte, iz Finske...
Postoji skype, eto i preko njega mozes slike da saljes. Ali to nije fazon, nego moras da se naguzis, napravis konjusastu facu, uslikas se i to stavis na profil na fb da te ceo svet gleda. Mislim, sta je neizbezno, bas bih voleo da znam???

.......To preko tih drustvenih mreza krene uvek bezazleno, a kad vrag odnese salu, obicno se zavrsi sa rasturanjem vec postojece veze,jer se komunikacija vrsi daleko od drugih ociju i usiju.
.......

pa sad...ako imas crno ispod noktiju, hoces li odseci svoju ruku kako bi resio problem crnila ili ces pokrenuti naviku pranja ruku?

mozes nekog prevariti i na benzinskoj pumpi...hocemo li pisati peticiju za ukidanje istih?

Back