Ezoterija II

Ovo je jedna od najtezih granica za spoznati u sebi.. Nekako se usput pomenulo, ali vrlo je bitno. Zato ga citiram. Zamisli sta, nesto kao sto je eventualo crnomagijsko, cini u glavama fanatika inspirisanih strahom ili zlobom... Koja je to energetska gradja nezavisno gledano. Sta je sve probudjeno... Imace efekta, kako god, bilo smisleno ili ne. Obicno nema smisla ni razgovarati sa onima koji poricu crnilo. Ja sam zaprepasten koliko je autoriteta koji o tome samo sapucu... Cudan je taj nagonski otklon covjeka od mraka... Kao zvjer od vatre.

Filozofiras..pojam crne magije nema veze sa crnilom, tamom i mrakom koji u sebi kriju one dublje nevidljivije dijelove nase stvarnosti.. već ima veze sa namjerom nekoga da onostranim putem drugome naudi.
I zapamti ovu riječ naudi.

Tako da badava opravdavaš nešto što ni u kakvom smislu nije ok..ni za onog ko se tim bavi..ni za onog ko to naručuje..i primjenjuje na drugog.

I da..bas to sto si rekao..bjezati kao zvijer od vatre.

Filozofiras..pojam crne magije nema veze sa crnilom, tamom i mrakom koji u sebi kriju one dublje nevidljivije dijelove nase stvarnosti.. već ima veze sa namjerom nekoga da onostranim putem drugome naudi.
I zapamti ovu riječ naudi.

Tako da badava opravdavaš nešto što ni u kakvom smislu nije ok..ni za onog ko se tim bavi..ni za onog ko to naručuje..i primjenjuje na drugog.

I da..bas to sto si rekao..bjezati kao zvijer od vatre.
Crna magija nema veze sa zlom ? A ti to vidis odvojeno ? Taj sto je naudio drugome nema veze sa mrakom u tebi ? Dobro. "Filozofiras, badava, zapamti ovo"... Pristup ti je krajnje odbojan. Nahrani malo tu zvijer. Gladna ti je. Jel ova moja sada povratna energija ka tebi crna magija ili je tvoj pristup crna magija ? Sad sam zbunjen.

Crna magija nema veze sa zlom ? A ti to vidis odvojeno ? Taj sto je naudio drugome nema veze sa mrakom u tebi ? Dobro. Filozofiras, badava, zapamti ovo"... Pristup ti je krajnje odbojan. Nahrani malo tu zvijer. Gladna ti je. Jel ova moja sada povratna energija ka tebi crna magija ili je tvoj pristup crna magija ? Sad sam zbunjen.

Mrak tama i crnilo nisu ekvivalent zla...losa ti je usporedba...tako da da,odvojeni su. I crna magija se ne moze tek tako slucajnim pristupom izazvati.. nego uvijek namjerno ..voljno...i na tacno odredjene nacine koji nisu bas tako jednostavni za izvesti..Tako da...nasa konverzacija vjeruj nema veze s time...

Mrak tama i crnilo nisu ekvivalent zla...losa ti je usporedba...tako da da,odvojeni su. I crna magija se ne moze tek tako slucajnim pristupom izazvati.. nego uvijek namjerno ..voljno...i na tacno odredjene nacine koji nisu bas tako jednostavni za izvesti..Tako da...nasa konverzacija vjeruj nema veze s time...
Zar to nije upravo fantazija onda ? Mastom izazivam to stanje koje si osjetio dok si citao moje rijeci. Volja, masta. Sve sto ti treba. Zato i kazem, opipljive su te granice kada crnilo hranis fantazijom straha... i odlazis u krajnje ludilo.. a kada je to jasna namjera, iza koje stoji volja, nadrazena mastom... To je valjda problem sujevjerja inace. Stetno je koliko i samo neznanje.

Zar to nije upravo fantazija onda ? Mastom izazivam to stanje koje si osjetio dok si citao moje rijeci.

Izazivas stanje cega?

Volja, masta. Sve sto ti treba.

Za sta? Manifestovanje crne magije?

Zato i kazem, opipljive su te granice kada crnilo hranis fantazijom straha... i odlazis u krajnje ludilo
.
Ama mozes ti i svjetlo da hranis fantazijama o nadmoćnosti i otići u krajnje ludilo...(ega),naprimjer...i tako dalje i tako dalje.

Izazivas stanje cega?

Za sta? Manifestovanje crne magije?

.
Ama mozes ti i svjetlo da hranis fantazijama o nadmoćnosti i otići u krajnje ludilo...(ega),naprimjer...i tako dalje i tako dalje.
Pa to stanje, odbrambrene reakcije, osjecaja ugrozenosti.

Da, za manifestaciju bilo cega. Ne tvrdim poput tebe da znam. Ne namecem ti autoritet. Samo diskutujem o toj suptilnoj liniji izmedju maste i fantazije, uvezujuci to u objasnjenje crne magije.. Ti pomalo zvucis, kao da pricamo o automobilima... Previse si siguran. Zato i tumacim da si ugrozen.

Mozes naravno. I svijetlo i mrak. Umisliti da si crni mag ili bijeli mag. Bas kao sto je taj momenat - znati na bazi fantazija krajnje bezvredan. Kao i sama diskusija o tome, ali hajde, dosadna ljetnja noc.

Pa to stanje, odbrambrene reakcije, osjecaja ugrozenosti.

Da, za manifestaciju bilo cega. Ne tvrdim poput tebe da znam. Ne namecem ti autoritet. Samo diskutujem o toj suptilnoj liniji izmedju maste i fantazije, uvezujuci to u objasnjenje crne magije.. Ti pomalo zvucis, kao da pricamo o automobilima... Previse si siguran. Zato i tumacim da si ugrozen.

Pa ti post uvijek mozes iskulirati..uzeti za tebi vrijednim..potpuno nevrijednim ,sloboda izbora samo na tebi...kakav vise autoritet. XD

Nisam ugrozen..jednostavno sam upoznat s materijom jer se radi o necem opste poznatom (zato ti i rekoh da filozofiras) i to je to...a o automobilima sigurno necemo pricati XD...lol

Mozes naravno. I svijetlo i mrak. Umisliti da si crni mag ili bijeli mag. Bas kao sto je taj momenat - znati na bazi fantazija krajnje bezvredan. Kao i sama diskusija o tome, ali hajde, dosadna ljetnja noc.

Pa eto,moze se svasta i umisliti i napraviti.. poenta je i da svijetlo moze donijeti zlo...kao i tama. :)

I ako si citao ikakvu literaturu o tome ..znas da masta i volja nisu uopste dovoljni da bi se bavili time sto ti nazivas magijom...kakve god boje ona se nazivala...

Pa ti post uvijek mozes iskulirati..uzeti za tebi vrijednim..potpuno nevrijednim ,sloboda izbora samo na tebi...kakav vise autoritet. XD

Nisam ugrozen..jednostavno sam upoznat s materijom i to je to...zato sami siguran u tu riječ nauditi...a o automobilima sigurno necemo pricati XD...lol

Pa eto,moze se svasta i umisliti i napraviti.. poenta je i da svijetlo moze donijeti zlo...ka i tama. :)

I masta i volja nisu uopste dovoljni da bi se bavili time sto ti nazivas magijom...kakve god boje ona se nazivala.
Kazem ti, dosadno mi je... Pusti su svi forumi za ezoteriju. Po koji duh, obicno zenski... i to je to.

Autoritet u smislu, to ti je filozofija, vjeruj mi ovako je, znam ja to.. itd.

Evo, bas mi reci, sta je to crna magija, iz tvog ugla ? Ako ti je bliska tema. Ali da ne zvuci kao tipicno estradno objasnjenje. Do sad si pominjao namjeru i nacine. Koliko je bitna uloga motiva ? Koliko je bitno biti licno ? Pusti se tih prica, fotografije, ime, preko telefona.. Nego ovako zivotno mi reci, koja energija se odvaja za taj cin ? Hoces reci da nije dovoljno manifestovati, vec da se radi po recepturi ? Hoces reci da je moguce nauditi nekome koga ne mrzis ? Nema kuce u kojoj bar jedan clan nije umisljen da mu je nesto bajano, svezano, itd.. A mene ne zanima ta narodska percepcija. Interesuje me Crnilo u njoj.

Kazem ti, dosadno mi je... Pusti su svi forumi za ezoteriju. Po koji duh, obicno zenski... i to je to.

Autoritet u smislu, to ti je filozofija, vjeruj mi ovako je, znam ja to.. itd.

Evo, bas mi reci, sta je to crna magija, iz tvog ugla ? Ako ti je bliska tema. Ali da ne zvuci kao tipicno estradno objasnjenje. Do sad si pominjao namjeru i nacine. Koliko je bitna uloga motiva ? Koliko je bitno biti licno ? Pusti se tih prica, fotografije, ime, preko telefona.. Nego ovako zivotno mi reci, koja energija se odvaja za taj cin ? Hoces reci da nije dovoljno manifestovati, vec da se radi po recepturi ? Hoces reci da je moguce nauditi nekome koga ne mrzis ? Nema kuce u kojoj bar jedan clan nije umisljen da mu je nesto bajano, svezano, itd.. A mene ne zanima ta narodska percepcija. Interesuje me Crnilo u njoj.

...sad si vec konkretniji u onom sto zelis da postignes s pricom...samo nazalost vise nisam dobar sagovornik za to...jer na tu temu ja ne znam mnogo vise od tih opstepoznatih trivijalnosti.....sorry...ovo sam prethodno vise sagledavao kroz astrologiju.

...sad si vec konkretniji u onom sto zelis da postignes s pricom...samo nazalost vise nisam dobar sagovornik za to...jer na tu temu ja ne znam mnogo vise od tih opstepoznatih trivijalnosti.....sorry...ovo sam prethodno vise sagledavao kroz astrologiju.
Meni se cini da mora biti licno da bi bilo dijelotvorno. Sto fokus opet vraca na covjeka, gdje sam od pocetka stavio akcenat. A onda vec zalazimo u polje projekcija sopstvenog mraka... ili preosjetljivosti za energije sustinski, kao i intenzitet i opseg njihovog efekta. Tako da vjerujem da u odredjeni objekat, pa bio on religijski ili prosto neki obican, namjenski, moze unjeti odredjena energija sa odredjenim ciljem... koja u konacnom moze biti opasna. Rijec je najblazi primjer toga. Opet iza svega stoji namjera, tj volja... i naranvno znati sta raditi. I da li znati... jer je nevidljivo divlje..divlji crni konj. Zato i mislim da je receptura nepouzdana. Izazvati ludilo kod drugog je moguce i bez nje. Uvijek nekako zavrsi tom scenom karte Djavo.

Meni se cini da mora biti licno da bi bilo dijelotvorno. Sto fokus opet vraca na covjeka, gdje sam od pocetka stavio akcenat. A onda vec zalazimo u polje projekcija sopstvenog mraka... ili preosjetljivosti za energije sustinski, kao i intenzitet i opseg njihovog efekta. Tako da vjerujem da u odredjeni objekat, pa bio on religijski ili prosto neki obican, namjenski, moze unjeti odredjena energija sa odredjenim ciljem... koja u konacnom moze biti opasna. Rijec je najblazi primjer toga. Opet iza svega stoji namjera, tj volja... i naranvno znati sta raditi. I da li znati... jer je nevidljivo divlje..divlji crni konj. Zato i mislim da je receptura nepouzdana. Izazvati ludilo kod drugog je moguce i bez nje. Uvijek nekako zavrsi tom scenom karte Djavo.

Ma bzv o tom razmisljas..to ti je kao kad po opisu drugih ljudi razmisljas kakvog je ukusa sladoled od malage...a nisi ga zapravo probao pa ni ne mozes imati bas pravu predstavu o tome kakav je. Medjutim..ovaj sladoled o kom mi trenutno pricamo je otrovan ,ljetne vrućine nije dobro skladisten xD..tako da nema potrebe..svakako je egzotican...toliko drugih ukusa postoji...primamiljivih a safe su opcija i za nas i za druge. :)

Poslednja izmena:
Ma bzv o tom razmisljas..to ti je kao kad po opisu drugih ljudi razmisljas kakvog je ukusa sladoled od malage...a nisi ga zapravo probao pa ni ne mozes imati bas pravu predstavu o tome kakav je. Medjutim..ovaj sladoled o kom mi trenutno pricamo je otrovan ,ljetne vrućine nije dobro skladisten xD..tako da nema potrebe..svakako je egzotican...toliko drugih ukusa postoji...primamiljivih a safe su opcija i za nas i za druge. :)
Probao sam ja taj sladoled, sa aromom zive i JaGode. Svojevoljno. Uzasan je ukus bas. Sta ces, mora i zvjer da jede :)

Ne ne, bravo tebi, dezurni forumasu :) Pises na ezoteriji, a plasis se sopstvene sijenke. Pa to je predskolsko obrazovanje, pobogu... Zato i rekoh, nema diskusije sa onima koji poricu crnilo. Uzaludna :) ... eto na sta se svede.. na lol, smajli, bravo,iskulirati i ovaj znak sta je ovo "XD", neka nakaradna simbolika materije i duha ? :) Zato vise volim sa zenama da pisem, mnogo su intuitivnije. Samo da nisu zarazene pozitivnim misljenjem.. i sve sto bi ti rekao cool.

Ne ne, bravo tebi, dezurni forumasu :) Pises na ezoteriji, a plasis se sopstvene sijenke. Pa to je predskolsko obrazovanje, pobogu... Zato i rekoh, nema diskusije sa onima koji poricu crnilo. Uzaludna :) ... eto na sta se svede.. na lol, smajli, bravo,iskulirati i ovaj znak sta je ovo "XD", neka nakaradna simbolika materije i duha ? :) Zato vise volim sa zenama da pisem, mnogo su intuitivnije. Samo da nisu zarazene pozitivnim misljenjem.. i sve sto bi ti rekao cool.

Pa sta drugo da ti kazem ...na to tvoje flertovanje s crnom magijom...mislim..sta bi ti htio..da te uzdizem? I rekao sam ti vec da nisam dobar sagovornik na tu temu... percepcija mi je ogranicena...

p.s. i mislim da na temi ezoterija pisem prvi put :)

Poslednja izmena:
Pa sta drugo da ti kazem ...na to tvoje flertovanje s crnom magijom...mislim..sta bi ti htio..da te uzdizem? I rekao sam ti vec da nisam dobar sagovornik na tu temu... percepcija mi je ogranicena...
Imas potrebu da prizemno ocijenjujes i sudis kada te ne pitam za misljenje, a kada te pitam, e onda nisam sagovnrik itd. Izgleda da je ovaj razgovor sa tobom najbolje sto sam mogao dobiti od ovog foruma, gdje je Magija svrstana iza zabave i astrologije... Ti si moj najbolji sagovornik ovdje :) Tragicno bas... Tipicno forumsko preseravanje... Ok. Povlacim se u mraaaaak

Imas potrebu da prizemno ocijenjujes i sudis kada te ne pitam za misljenje,

Pa ti si na forumu ...i napisao si javan post ...dakle trazis interakciju i misljenja drugih...i zasto se npr. ja ne bi osjecao pozvanim da se tu ukljucim..kao i bilo ko drugi ovdje? Niko ne dodje na forum da vodi sam sa sobom monolog (ili dodje?)...vec upravo da razgovara sa drugima ,najprije o temi . To sto se tebi nije dopao nas razgovor je isto ok...zanemaris postove i to je to..ne moras se odmah baviti sa mnom..

Povlacim se u mraaaaak

woow...spooky

Back