ExYu mišljenja

a za normalne ljude,
želim reći da sam se uvalio u duboko sranje i sad mi je jasno. nisam ni na p od početka učenja o jugoslaviji i stvaranja svog čvrstog stava. a uostalom nisam zapravo na početku ni došao ovamo vodit prevelike rasprave, al ponjelo me. zanimali su me stavovi. i sad sam upoznat s njima. drago mi je bar zbog toga. mogu samo reći da stvari kod vas idu kao i u hrvatskoj. a ono što želim s obje strane je da pobjedi istina i pravda, kakva god bila. mislim da ću se čak i okaniti politike jer dok povijest sve nepotvrdi, osobno mi je glupo svađati se i gubiti živce. a dotad ću biti otvoren na tuđa mišljenja i stavove. sve dok ne ugrožavaju druge.
ljudi to mogu gledati kao na prihvaćanje samo mojeg i mom sličnih stavova, ali nije. nikad se neću slagat sa hrvatskim nacionalistima kao ni sa srpskim. dok se ne zna službeno tko je kriv, meni su svi jednako. ko to nazove opet zatucanošću, e pa nek se zapita što je značenje te riječi
iskreno se više neželim pokušavat nadmetat s činjenicama koje nisu zvanično prihvaćene i zato odustajem od ovoga. ima tu previše toga za sagledat, a ja trenutno nisam sposoban išta znat jer za razliku od rečenog (ne od mene) mene nije školovao ni hrt, ni profesori u školi. tv - nikad u životu slušo vijesti što se tiče odnosa među srbima i hrvatima, a povijest - imam jedva 2. a otkad me uhvatila zanimacija za ova pitanja, moram do informacija dolaziti prečacima slušajući tv emisije (nažalost samo hrvatske), druge ljude (hrvate dosad, a sad i srbe) i internet (bogte pita). odakle mi i sve što sam ikad ovdje rekao. i sada mi je jasno da što god da sam saznao na taj način je obilježeno subjektivno i nikako ne može biti vjerodostojno. sumnjam da se igdje i mogu naći informacije kojima se da vjerovati. vi ste živjeli u to doba pa vjerujem da imati nešto konkretnije od mene, ali nemojte se uvrijediti kad kažem da rijetko tko to može znati za sigurno
barem se zapitajte... ja definitivno jesam. zato i nastojim bit korektan. onima koji su uvjereni da dosta znaju (a tu nepomažu diplome povijesti jer povijest nema veze s ovim, ne još)... a neka ostanu kod svojih mišljenja u nedostatku bolje alternative.
jedino što bi mene veselilo je da ako već vaše generacije nemogu živjet zajedno, da se mlađi ljudi, koji u to vrijeme još nisu ni postojali ne truju nacionalizmom i(li) mržnjom prema onim drugima nego da možemo živjeti bar mi sretnije. ne u novoj jugoslaviji, ne kao bogzna šta drugo divlje, ali kao normalne dvije susjedne države čiji se narodi ne mrze, nego u najmanju ruku podnose.
zahvaljujem se svima koji su išta rekli
i molim da mi se više ne dobacuju uvrjede jer ako im se ovakav pristup svemu nesviđa, nek im bog il ko god već pomogne. želim završit svoje sudjelovanje u svjetlijem tonu od ostatka raspravi
pozdrav

ništa... opet se moram oglasiti i reći seljačini da ako nešta nemože reći bez vrjeđanja nemora to ni reći. prvo si nabavi pošteno vaspitanje pa se javi ponovo, neodgojeni idiot

ako su ti iz istorije poklonili dvojku .... mora da su i iz vladanja... naravno ako si zavrsio sve razrede...
balavce
naravno lakse je postovati ovako nego zaista diskutovati sa ljudima koji trose svoje vreme da edukuju jednog magarca
a sto se tice lekcija koje si dozvoljavas ... i serviranja svinjarija u obliku kratkih recenica ( "ne smije se reskirat", "srbi poceli rat pobunom", "hrvati protjerani iz vojvodine sto je rek'o neki lik koji je ok" i sl. ...) veruj mi da ima puno pametnijih koji to rade bolje nego ti ... ti si kontraproduktivan, tvojim lupanjem i slicnih tebi "vlasi ce lakse da se dosete "...zato pusti one koji su bili bolji u skoli da rade svoj posao a ti se posveti ... necem manje komplikovanom

@Whateva

Вотевер, немој да заборавиш једну чињеницу - Срби су својом силом сменили Милошевића, док Хрвати нису Туђмана (умро је природном смрћу). Ово је узузетно битно !

....размисли о томе !
Здраво !

whateva:
i molim da mi se više ne dobacuju uvrjede jer ako im se ovakav pristup svemu nesviđa, nek im bog il ko god već pomogne. želim završit svoje sudjelovanje u svjetlijem tonu od ostatka raspravi
pozdrav
Dečko,nemoj više da se foliraš ovde,video sam sinoć onaj post gde psuješ majku korisniku isti2006 mada si ga brzo obrisao.
Jomini,dečko je zaslužio ban zbog psovanja familije

whateva:
zdravo ljudi,
ja se javljam iz hrvatske s jednom svima nama vjerujem teškom temom, a to je pitanje nedavnog jugoslavenskog rata
ono šta sam vas sve htio pitat je za mišljenje o tome? mislim o miloševiću, mladiću, karadžiću, gotovini i svim ostalima koje ja sad neznam jer sam premlad za to... što vi mislite tko je tu kriv, tko je što napravio i zašto se sve to dogodilo?
ja se samo želim pošteno informirati o tome što misle ljudi s druge strane. znam kako hrvati misle i kako su mišljenja podijeljena kod nas. a što vi mislite? kako se ljudi odnose prema cijeloj toj tematici i ostalo?
znam da zapravo nitko nezna pravu istinu o tome, nitko ni ne može znati (osim onih s vrha koji sad već svi redom umiru... tuđman, milošević, izetbegović...), ali pitam vaša mišljenja. to je ono što me zanima.
eto hvala, pozdrav

E pa da ne listam sve priloge da i ja odgovorim.
Mogu misliti šta su pojedini pisali.
Pošto je ovo Balkan, menatlitet je isti.
Najglasnije su kukavice.
Najveći krvnici su kukavice.
Jedino ne mogu da osudjujem one koji su gubitkom najdražeg zauvek zaključali mržnju prema nekome.

Pritisni donji link desnim dugmetom i preuzmi video-fajl.
Ovoga se sećaju samo stariji.
A lepo je se podsetiti se malo...
Bila jednom jedna zemlja...
1227Kb (1,2Mb)

Back