EXIT 05

bila sam na exitu 4 dana
uglavnom sam se koncentrisala na main,ne namerno doduše ali tako je ispalo...na žalost čovek ne može da bude na više mesta u isto vreme...

dakle dan prvi, 7.jul
štreberski smo došli na tvrđavu oko pola sedam i locirali se na main...arhangel je otvorio exit na mainu i iskreno, uglavnom smorio...ja sam čekala laibach...igrom slučaja do sada ih nikada nisam slušala uživo i zato sam želela da ih slušam...čoveče oni su sjajni! kakav glas... posle je sledila apocalyptica, e ono ok su ko to voli...malo mi je to...hm...čudno ono tipovi na čelu mašu glavama...eh...ali verovatno su fanovi bili zadovoljni...pa underworld :) ...opušteno, veselo...
joj i vatromet je bio sjajan...mislim nikad bolji!
na kraju smo otišli na tuborg green fusion stage gde je upravo počinjao marchello,istina ne gotivim previše hip hop ali čuh prvu, novu stvar. dovoljno.

dan drugi, 8.jul
opet štreberski,na vreme i pre gužvi stižemo na main
...trakia all stars...brkate simpatične čike, dobri muzičari...iako mi turski etno nije previše privlačan ali svirka je bila dobra!
nithin sawhney su se lepo nadovezali ... mnogo dobra svirka...bar meni...nitin i ekipa -britanija danas u malom...ma ne vredi pričati treba slušati!
ian brown-čovek kojeg smo obožavali još kao pevača čuvenih the stone roses... mislim šta reći,za sat vremena čuli smo ono što smo i očekivali, bar ja...
e a onda je nastup imala oluja...kiša, vetar... mokri i smrznuti...jednostano nismo mogli više da čekamo garbage...

dan treći 9.jul
kiša...provala oblaka nad novim sadom od oko sedam sati uveče...stižemo na tvrđavu tek oko deset...
ladytron...potpuno neobično...e dobri su!
taj dan smo odslušali još samo fatboy slim-a..doduše dj set...u početku je bilo onako malo smor ...ali posle se prepustiš i skačeš...e taj debeli dečko je simpa čika :)

dan četrvti 10 jul
ono što sam spec. čekala- edo maajka...ne volim baš hip hop... ali ovaj bosanac je izuzetak! skroz je pozitivanan lik,bend dobro praši ... mene je oduševio, nije puno pričao o politici iako mu je to obavezan deo nastupa... praktilčno što se mene tiče ja sam mogla kući posle ede...he he šala...
disciplina na mainu...da li je disiplina jedan od naših najboljih bendova? ja mislim da jeste :)
the white stripes...znam da su se mnogi smorili ali ko im je kriv...isto se desilo i prošle godine na massive attack...gomila ljudi koji su došli na main i koji znaju jednu- dve stvari benda koji nastupa i znaju da pošto je reklamirano treba biti tamo ali neće da slušaju ili jednostavo da odu sa maina jer im je smor...nego pričaju o letovanjima ispitima smaraju e imaš rizlu...a ja bi da slušaaam i uživam.... tako i ove godine...tws su dobar bend i svirka je bila dobra...
šteta samo što su sosabi u vreme nastupa the white stripes nastupali na latino st. :(

poslednji dan sam pogledala one nvo koje su bile na exitu...pokupla neke prospekte, potpisala peticiju za zaštitu životinja...

Bila sam samo
gigule:
dan drugi, 8.jul
ian brown-čovek kojeg smo obožavali još kao pevača čuvenih the stone roses... mislim šta reći,za sat vremena čuli smo ono što smo i očekivali, bar ja...
e a onda je nastup imala oluja...kiša, vetar... mokri i smrznuti...jednostano nismo mogli više da čekamo garbage...
, pa da se nadovezzem i dopunim.
Ssljapkanje po blatu uz "I'm only happy when it rains ..." potpuno oslikava dozzivljaj; starke u novoj boji i nova zanimljiva pesma "Bleed Like Me"; Shirley-n glas skoro kao na studijskim snimcima :D ; pevamo(ccitaj urlamo) svi zajedno ...
Kamo srece da nije moralo da ima kraj ...

Pre toga super djuska i opusstena atmosfera na Blues&Jazz-u uz PointBlank - dobro muziciranje ... Vredelo je slussati ih, bolje nego na TVu ...
Malo djuske sa malim crncem na Latinu ...
I milion poznatih mi ljudi koje nisam videla godinama ...

Apach:
.....djuska i opusstena atmosfera na Blues&Jazz-u uz PointBlank - dobro muziciranje ... Vredelo je slussati ih, bolje nego na TVu ...

Ovde cu morati apsolutno da se ne slozim, ljudi poprilicno gnjave, ok, uvezbani su ali njihov bluz je prilicno dosadan......inace ono sto je prikazano na Tv-u sa Blues/Jazz stage-a , uzasno.....

Moram priznati da nisam bio ove godine na Exit-u ali ono sto sam video na TV-u nije me generalno odusevilo, ok, bilo je par odlicnih stvari ali sve u svemu iz godine u godinu se ponavlja ista greska, koncepcija postavljanja i dovodjenja bendova na main stage. Iako su organizatori za ovu godinu naveli da ce akcenat sa elektronike-hip hop-drum&base-i ostalih gluposti prebaciti na gitarsku muziku i dalje na main stage-u ista prica, svaka cast za Garbage, White Stripes, i jos ponesto ali ......neki bendovi ipak zasluzuju mnogo vise od tamo nekih malih zabacenih stage-ova, da ne nabrajam sada imena.

Bio sam na prvom Exit-u i jos tada ostao razocaran time da se prioritet daje nekim inostranim izvodjacima samo zato sto su sa strane. Dati Cubismu samo sat vremena a tamo nekom potpuno prosecnom africkom bendu cela dva sata i to u udarnom terminu, to me je definitivno odbilo da narednih godina posecujem ovaj fenomenalno zamisljen festival. Naravno sve najbolje mislim o samom Exitu , ima tu odlicnih stvari ali mislim da bi se trebalo poraditi malo na koncepciji samog festivala.
Kada pogledate listu izvodjaca jednog Pepsi Sziget festivala bice vam jasno koliko Exit zaostaje po tom pitanju. Da li su problemi finansijske prirode ili nesto drugo, ne znam..........

klika:
Apach:
.....djuska i opusstena atmosfera na Blues&Jazz-u uz PointBlank - dobro muziciranje ... Vredelo je slussati ih, bolje nego na TVu ...

Ovde cu morati apsolutno da se ne slozim, ljudi poprilicno gnjave, ok, uvezbani su ali njihov bluz je prilicno dosadan......inace ono sto je prikazano na Tv-u sa Blues/Jazz stage-a , uzasno.....
Slobodno se apsolutno nemoj slagati :)
Slozzila bih se sa tobom da je njihov bluz dosadnjikav(bicu malo blazza)- vec milion puta "vidjeno"(slussano). Ali isto tako mislim da nije bass dobar potez da saseccemo sve ssto licci na pomak na blues-sceni kod nas. Blues bendova je kod nas jako malo, niti imaju neko veliko "trzzisste". Zato pokussavam da proguram sve ssto mi se svidja i ssto bi zzelela da zazzivi. A i ja sam se UZZASNO mnogo zazzelela blues svirke, ... pa joss na otvorenom :D :D :D ..................
klika:
Naravno sve najbolje mislim o samom Exitu , ima tu odlicnih stvari ali mislim da bi se trebalo poraditi malo na koncepciji samog festivala.
Da
klika:
Kada pogledate listu izvodjaca jednog Pepsi Sziget festivala
Lista je odliccna!
klika:
bice vam jasno koliko Exit zaostaje po tom pitanju. Da li su problemi finansijske prirode ili nesto drugo, ne znam..........
Verujem da jeste uzrok finansijske prirode (ccak i ono ssto recce o Cubismu - jeftiniji je bendic iz Afrike!), ali je pitanje da li je problem (nama slussaocima jeste, a organizatorima=?).

Apach:
Slobodno se apsolutno nemoj slagati
Slozzila bih se sa tobom da je njihov bluz dosadnjikav(bicu malo blazza)- vec milion puta "vidjeno"(slussano). Ali isto tako mislim da nije bass dobar potez da saseccemo sve ssto licci na pomak na blues-sceni kod nas. Blues bendova je kod nas jako malo, niti imaju neko veliko "trzzisste". Zato pokussavam da proguram sve ssto mi se svidja i ssto bi zzelela da zazzivi. A i ja sam se UZZASNO mnogo zazzelela blues svirke, ... pa joss na otvorenom ..................

Ok, ukusi su razliciti, mozda sam ja i previse subjektivan, mozda se nekom Point Blank svidja, nemam nista protiv, jednostavno meni zvuci traljavo i vec vidjeno, neinventivno skroz. No, nije ni bitno.
Slazem se da ovde nema dosta blues bendova i da ovima sto rade treba pruziti svu paznju i motivisati neke nove ljude da se time bave, medjutim, nadovezao bih se samo na pricu koju sam pomenuo u mom prethodnom postu o problemu finansija .
Mislim da nije toliko stvar ni u finansiranju bendova sa strane, jer ako moze jedan sjajan klub, kao sto je MoJo u Senti, da dovede uvek sjajne, nama skroz nepoznate blues bendove, onda to moze da uradi i Exit. Ono sto sam ja cuo preko TV-a je bilo strasno dosadno i lose, necu da gresim dusu, nisam gledao ceo program i verujem da je bilo i neceg dobrog.
I ne samo blues bendove, radi se o celoj koncepciji festivala koja je po meni pogresno postavljena. Ne znam situaciju sa Exita 05, ispravite me ako gresim ali mi se cini da i dalje preovladava elektronska, sinteticka muzika , i sve ostalo sto ne spada u klasisano rock muziciranje, znaci gitara, bas , bubanj.......
Po meni je strasna greska ako organizatori festivala zele da isprate trendove koji trenutno vladaju na muzickoj sceni, tu prvenstveno mislim na elektronsku muziku koja prosto unistava i stavlja potpuno u drugi plan sve vrednosti rock`n roll-a, na zalost. Nemam nista protiv da se i to uvrsti u program ali da ne bude okosnica celog festivala kao sto je to bio slucaj sa ranijim izdanjima Exit-a.
Apsolutno nemam nista protiv Fat Boy Slima, cak mi se neke njegove pesmice svidjaju, i nekih slicnih izvodjaca, znam da se neki nece sloziti ali potpuno je besmisleno dovesti coveka na main stage a masa ljudi stoji i gleda kako on menja neke vinile i mixa kojekakve ritmove, to je klasican party, zurka, tulum, kako hocete, to nema nikakve veze sa koncertom.

No, da ne ispadne da pljujem po Exit-u, i dalje mislim da je sve to sjajno zamisljeno i da se ljudi u organizaciji maximalno trude, vidljivi su pomaci sto se da videti i po organizacionom kadru u koji je ukljucena i jedna ekipa proverenih rock novinara/kriticara iz Beograda koji su uneli neku svezinu u program festivala i da ce se vremenom vratiti neke stare vrednosti, vise rock`n roll-a , manje elektronike i sintetike!

ja nisam bila samo treće veče, ali je bilo jako dobro

1 dan sam gledala ramba amadeusa i posle njega marčela
:D

2 dan sam bila samo do dva sata ujutro jer je padala
kiša i bila sam mokra.Bila uglavnom na SKC i rege stejdžu

a 4 dan je bio preteran :D
White stripes su me oduševili samo su kratko svirali
onda sam gledala jovu i ringišpil :D
pre toga killa kella i žao mi
što nisam videla eda majku
bila na SKC na dramu kad je vikler nastupao
i ujutro ne znam tačno u koliko sati sam gledala
sejdža<čovek je takav car> :D

Mene roditelji nisu htjeli da puste :( .

- Tamo su sve narkomani, necju ja da brinem gdje si i kako si...
- Stvarno si u poslednjih nekoliko godina previshe zaloodjena tom muzikom...
- Bla, bla, bla.

OK su oni, sve u svemu. Mada mi ponekad tako idu na zivce.

ja sam bas htela da idem ali nisam imala s kim. moji me pustili i sve "skupi pare, skupi drustvo i idi" ali to skupljanje drustva mi je teze islo- nikog sem mene nisu pustili roditelji. i tako svake godine. valjda cu najzad ici sledece godine...

Svi spominju White Stripes-e, jesu oni bili cool, ali najbolji koncert EXIT-a svakako THE DATSUNS!!!

Ima nade za classic rock, klinci su fenomenalni. Mesavina purple-a i zeppelina sa malo panka. Odusevio sam se, i odmah kad sam dosao kuci skinuo oba njihovaq albuma (do EXIT-a sam jedva cuo za njih...)

MAJSTORI!!!

Back