exif na fotkama za takmicenje

zabranjeno je skidanje exifa na takmicarskim fotografijama

• Ukupno glasova
    24
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juuuu ja u tom slucaju ne bih ni ucestvovala..Sta cu ja na Mesecu...:lol:

E ,pa onda bi imala prilike da napravis ekskluzivne fotografije Muje, jer bo Muja kuje konja po mesecu........:hahaha::rotf:

- - - - - - - - - -

A za ovo boldovano Ti i Ja ima da popricamo pre nego te stavim u top...:cmok2:

Cccc, vec se tu i topovi pominju. :eek:

Previse Emocija, previse dokazivanja,da je neko u pravu ili nije.:(

Vec sam naglasio, Slike su Vase i slikali ste/smo to, sto je u datom trenutku bilo nama vazno. Ja sam Amater i duduk sam za Digitalnu fotografiju ( a ono nekad je bila umetnost napraviti lepu sliku Crno- bele boje)

Molim lepo , smirite tonove, svako moze imati svoje misljenje, koje se moze uvazavati i moze se ne prihvatati.:kpozdrav:

Razlika izmedju Digitalnih i klasicnih foto aparata.
Pa evo mojih starih aparata sa kojima sam nekada davno Amaterski slike radio za svoje zadovoljstvo, i samo da kazem da sam i slikao svadbe, veselja, rodjendane i tu i tamo dobijao pare za to.........

e sto se mene tice, tada se govorilo da i pored SUPER aparata, moras da imas i .....nesto sto samo pravi fotografi imaju TALENAT a kazu i da je nekad FOTOGRAF bio i zanatlija-majstor.

Sve u svoje vreme.

Uzivajte u fotografisanju sa digitalnim, ono sto vam se ne svidja ,lako se brise........

.ovde se ne prica o photoshopu vec o exifu :dash:

vracamo se na pricu o exifu :)

Ne volim rasprave ...niti bilo kakve polemike ok neceg u sta nisam upucenai u sta se ne razumem!!!
ovde me zanima jedno..tema je bila dali treba da se vidi exif na fotkama za takmicenje..
kada sam se prikljucila ovom pdf..prvo sam procitala pravila...neznajuci sta je efix potrazila sam sta je...
znaci sad znam sta je...neznam da gledam i neznam kako se brise..i potpuno mi je sve jedno dali se vidi ili ne...
(u slucaju da se kod mene ne vidi ne brisem ga namerno jer neznam kako se to radi)
e sad me zanima sta je tema ..dali treba da se vidi na takmicenju iz kog razlogai? da se vidi cime je i kad slikano ili dali je i sta preradjeno na fotki??
ova prica za photoshop...kakve veze ima dali je slika doterana ili je original ako je nasa..
prvo u tekstu za svako takmicenje i pise da je dozvoljena obrada u photoshopu ili nekom drugom programu...
drugo ja fotografiju gledam drugacije..meni je bitna prica te fotke..sta je autor video kroz objektiv ...a ako mi se ne svidja jer mislim da je previse preradjenja,doradjena ili doterana i ako mi to bas bode oci..onda i ne glasam za nju..
isto mi nije jasno da bi neko iskorstio tudju fotografiju...zbog cega.??.ne vidim poentu..drugo.. ne razumem se u to kako moze da se vidi dali je slika sa neta ili ne
i slazem se sa ninom da ako neko od moderatora smatra da slika nije nasa.. ima prava da trazi original i meni je to sasvim dovoljno..
ja sigurno necu gledati i nagadjati cije su slike jer znam koji aparat koristi jer mi je i to nebitno..
tako da mi je i potpuno sve jedno dali ce se exif videti ili ne...glasala sam da se vidi jer je tako i u pravilniku i ne vidim nista lose u tome...
drugo.. nas koji se takmicimo ima malo...iako sam kratko ovde upoznala sam tehniku ili vidjenje fotog...vecine..i ne glasam za osobu vec za fotku koja mi se svidja..
e pa sad izvin'te na ovom mom dugom i mozda nepotrebnom izlaganju..(a malo mi je i srpski zardjao)..
mogu i ja nesto da napisem-kazem...bitno-nebitno nema veze..
pozzz..

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: !JO
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back