Evrovozija 2016

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
http://www.rts.rs/page/rts/ci/pesma...в+–+водитељски+пар+Песме+Евровизије+2016.html

Петра Меде и Манс Зелмерлов – водитељски пар Песме Евровизије 2016

Манс Зелмерлов, победник Песме Евровизије 2015. године, биће водитељ овогодишњег такмичења, заједно са публици омиљеном Петром Меде, одлучио је организатор овогодишњег спектакла.

Динамични двојац је одавно познат овом такмичењу - Петра је била домаћин шоуа 2013. године, док је раније ове године водила "Највеће хитове Евровизије" заједно са Грејамом Нортоном. Маново прво учешће било је на шведском избору за представника за Песму Евровизије - "Melodifestivalen" 2007. године, а 2015. је изабран да представља Шведску са песмом "Heroes".
Ово ће бити трећи пут да Стокхолм буде домаћин такмичењу за Песму Евровизије. "Ја сам невероватно срећан што ћу још једном бити део Песме Евровизије заједно са Петром Меде, коју сматрам изванредним водитељем и једном од најпријатнијих људи које познајем", рекао је Манс Зелмерлов.

Петра Меде, која је оставила јак утисак на публику 2013. године, рекла је: "Невероватно је што ће ми још једном припасти част да будем део такмичења за Песме Евровизије, и то заједно са Мансом Зелмерловим. То је остварење снова. Манс је изузетан професионалац, о њему не треба бринути, само о мени и о томе шта ћу обући. То је као кад бих се усудила да пробам ролеркостер први пут и док стојим тамо, сва еуфорична и срећна неко ми приђе и каже - Можеш да пробаш још једном, али овог пута са овим предивним дечком!".

Mартин Естердал, извршни продуцент такмичења за Песму Евровизије 2016. године је додао: "Поносно вам представљамо водитељски пар, који чине две звезде. Гледаоци у Европи памте Петру Меде због њеног изузетног залагања 2013. године и Манса Зелмерлова као прошлогодишњег шампиона. Због њихових способности рачунамо на препознатљивост и очекујемо да ћемо Европи понудити нешто неочекивано што није видела до сада".

Такмичење за Песму Евровизије 2016. године, које ће се организовати у сарадњи са градом Стокхолмом, биће одржано у "Globe" арени, у уторак 10. маја (Прво полуфинале), четвртак 12. маја (Друго полуфинале) и суботу 14. маја (Велико финале).

Meni se dopada pesma od male Vučićke, sigurno će biti u prvih 5.
Ne razumem vas koji se bunite što nije na srpskom.Engleski je melodičniji i svaka pesma mnogo bolje zvuči.Najbolje onda da ste poslali Staniju, Stoju, ili Macu Diskreciju da pevaju kafanske pesme i vrkaju dupetom.

Poslednja izmena:
I tako... prođosmo u finale. :D

Što se tiče ovog drugog polufinala, meni je ova fina... :heart:

Još par pesama mi se svidelo, koje naravno nisu prošle... kao i u prvoj polufinalnoj večeri. :) Sve ovo što je prošlo mi se ne sviđa, ali... o ukusima ne vredi.... :)

meni se francuska pesma bas svidja:).ada ostale nisa nesto nispreslusavala na netu...uglavnom su senaisti fazom slicne teme tipa svi so jedno ljuba cepobediti blabla i slicni tonovi...nista da onako odstupa posebno..

Dobra je stvar što su konačno uveli glasove publike, i to definitivno utiče i određuje nekakav stvarni odabir naroda, a ne nekih imaginarnih žirija i dosadašnjih neobjektivnih ocenjivanja (do sada je svaka zemlja davala glasove svojim "komšijama" ili nekim državama kojima su hteli posebno da podiđu i da se umile).
Eto konkretnog primera: do samog kraja Poljska (čiju sam baš pesmicu postavila par postova iznad :) ) je bila na samom začelju tabele. Pretposlednje ili poslednje mesto čini mi se, po glasovima "žirija" (sa recimo 2 poena, dobijena samo od jedne zemlje)... A onda su počeli da objavljuju rezultate SMS glasova svih zemalja koje su pratile... i gle čuda - skoči pesma na 6. mesto (od 26 ukupno)... :) Što znači, da je realno dobijala... kolikogod glasova od "žirija", mogla je postići i bolji rezultat od 6. mesta. Možda čak konkurisati i za pobedu.

Te žirije treba ukinuti... al' hajde, sad je bar zanimljivo do kraja.

Back