Evrovozija 2016

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vexy

Buduća legenda
Poruka
34.726
Желела сам да тему запонем песмом која ће представљати Србију на Евровизији

Радио-телевизија Србије је у специјалној емисији "Песма Србије за Европу" представила песму "Goodbye", коју ће Сања Вучић ZAA певати у име Србије у Стокхолму.

Какви су ваши утисци о песми?
Моја једина и велика замерка што није послата верзија на српском.

Poslednja izmena:
Mene nista zvanicno ne predstavlja jer sam marginalac, a ima nas puno , pa nam je svejedno ko nas "predstavlja" na pesmi Evrosong.
Ima puno otpadnika koji uopste nisu ni dziberi ni nekvalitetni , ali jesu nekvalitetni i neuspesni i blokirani danas u Srbiji...
Zacudo uopste nisu blokirani cim napuste tlo Srbije iako ovde imaju zastitu od nasilja i gradjanska prava a tamo negde nemaju nista, nekad su i nezvanicno tamo...

Ovo je mozda offtopik ali je vazno reci jer treba znati koga predstavlja zvanicna umetnost u Srbiji ili zvanicna kultura...

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
Slusao sam je neki intervju kako prica izgleda kao fina devojka ume da se ponasa i to..

Ali brate mili pesma mi se nista ne svidja... drugo ne znam zasto peva na engleskom to mi je debilno... i trece ujedno i ono sto mi najvise upada u oci je njeno ponasanje na sceni dok izvodi pesmu : SESTRO NEMOJ MOLIM TE DA SE TRESES TAKO SMEJACE NAM SE CELA NACIJA

- - - - - - - - - -

I inace je lepa devojka a ovde su je nagrdili sa ovom sminkom za sve pare

- - - - - - - - - -

Iskreno pesma je glupa i ona od prosle godine je isto bila bez veze...

Meni se svidja Danica Krstic Suze za kraj.... Najveca glupost je napravljena prosle godine... Da smo nju poslali umesto one Stamenkov uzeli bi prvo mesto lagano.

Trebamo biti ponosni na naš ovogodišnji izbor jer ... TO SMO BAŠ - MI.
Ali,kao što reče HUPERKA , znamo kako to sve funkcioniše,
pa ne trebamo biti iznenađeni ako nas nagrade za nešto drugo,kasnije,oko čega će mo manje dizali buke.

Meni se svidja Danica Krstic Suze za kraj.... Najveca glupost je napravljena prosle godine... Da smo nju poslali umesto one Stamenkov uzeli bi prvo mesto lagano.

Mož da bude, al ne mora da znači
Na Evroviziji se nikad ne zna, nekad pobede lagane pesme, nekad energične.
Tipičan slučaj je 2004, kad je prvo mesto osvojila Ruslana - Wild Dances (Ukraine)

Inače meni se pesma Sanje Vučić sviđa onako osrednje..bilo je i boljih ali i mnogološijih pesama...

Inače, čula malopre pesmu Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala - Ljubav Je (Bosnia & Herzegovina)
i negde do ovog momenta
sam mislila ..lepa pesma, šta joj fali i konačno da neko peva na našem lepom jeziku,
kad ono... na scenu izalzi - BRADATI ..:
Po mom mišljenju, šteta je, upropaščena je pesma tim repom, nadam se da će ga izbaciti do eurosonga.

Predstavnik Slovenije

Moj utisak na prvo slušanje da nije loša pesma, pevačica odmerena i simpatična, lepo je čuti taj zvuk gitare u pozadini

Čudi me da ima tako malo pregleda i lajkova u odnosu na druge pesme.

Poslednja izmena:
ne svidja mi se sto se trese kao da je prikljucena na 220

ali mozda je takav trena , jer su jedno vreme bili a ceni clanovi lgbt populacije , zatim bradate zene , pa i debele

a sada je mozda na red dosla malo u glavu bolesna osoba ( nasa nije bolesna ali da glumi takvu)

evrovizija uglavnom potencira neke vrednosti koje se meni ne svidjaju

http://escserbia.com/2016/02/18/velika-promena-ebu-menja-nacin-prezentacije-glasanja/

Velika promena! EBU menja način prezentacije glasanja

vropska radiodfuzna unija (EBU) donela je odluku da promeni način predstavljanja glasova publike i žirija u proceduri objave rezultata tokom finalne večeri. Nova promena ’ubrizgaće’ drugačije uzbuđenje i doneti veću neizvesnost.
Tokom prethodnih godina pobednik Pesme Evrovizije mogao se saznati i do 20 minuta pre završetka glasanja. Kako bi se održala neizvesnost i uzbuđenje, koje je u evrovizijskoj istoriji bilo najupečatljiviji i najzanimljiviji deo takmičenja, Referentna grupa EBU (kao izvršno telo) dalo je saglasnost za promenu načina prezentacije glasova, koju je inicirala švedska televizija SVT još 2012. godine.

O čemu se radi?
Glasovi žirija i publike u finalnoj večeri Evrosonga od ove godine će se prezentovati odvojeno. Uobičajeno kao prethodnih godina, petočlani žiri svake zemlje rangiraće sve takmičarske kompozicije i na osnovu tih rangova bodovi će se raspodeliti 1–8, 10 i 12. Te bodove objaviće tokom večeri portparoli na način na koji je to rađeno prethodnih godina. Potom će biti saopšteni glasovi publike, ali kako?

Kao i do sada, TV gledaoci u svakoj zemlji glasaće za omiljenu pesmu ili omiljene pesme putem telefona ili veb-aplikacija. Pesma koja bude dobila najviše glasova biće najviše rangirana i automatski će dobiti 12 poena od publike određene zemlje. Međutim, bodovi raspodeljeni od glasova publike neće biti prezentovani odvojeno od svake države, već kumulativno! To znači da će rezultati glasanja publike biti saopšteni obrnutim redosledom – najpre zemlja koja je ukupno dobila najmanje bodova od publike svih država do zemlje koja je ukupno dobila najviše bodova od publike.

Sistem prezentacije rezultata glasova sličan je onome koji se već godinama primenjuje na švedskom izboru za Pesmu Evrovizije Melodifestivalen i nedvosmisleno je uzbudljiviji. Na taj način pobednička kompozicija neće biti poznata do samog finiša, a one pesme koje budu na recimo 3. ili 4. mestu prema sudu žirija, još uvek će imati šanse da budu pobedničke.
Šta se nije promenilo?
Sistem raspodele glasova publike i žirija 50/50 i dalje ostaje isti. U slučaju nerešenog rezultata, prednost će imati ona pesma za koju je glasalo više država, a ako i tada rezultat bude nerešen, pobediće ona koja je dobila više ’dvanaestica’. Takođe, glasovima publike i žirija se i dalje rangiraju sve takmičarske numere, a odmah nakon završetka grand finala, odvojeni glasovi i rangovi svakog člana žirija, kao i rangovi glasova publike (samim tim i bodovi) biće objavljeni na zvaničnom sajtu Pesme Evrovizije.

Šta ako država ne može da dostavi glasove publike ili žirija?
Ako neka država iz bilo kog razloga nije u stanju da dostavi glasove publike ili žirija (neuspešan televoting, odustajanje članova žirija i slično) EBU će u saradnji s nacionalnim emiterom obezbediti reprezentativnu grupu posebno izabranih ljudi koji će zameniti bilo televoting, bilo žiri. Na taj način se u potpunosti obezbeđuje sistem „50/50” i neće se događati kao ranijih godina da u slučaju neuspelog televotinga budu uzimani u obzir samo glasovi žirija.

Radi se o stvaranju „TV magije”
– Ova promena veliki je korak unapred, kako ka boljem TV šouu, tako i ka uzbudljivijem takmičenju. Sada ima više nego ikad pre razloga da se glasa – izjavio je izvršni supervizor Pesme Evrovizije Jon Ola Sand.

– Sva takmičenja su kreirana da imaju dramatičan finiš. Ova odluka bila je jednoglasna među svim članovima Referentne grupe EBU – rekao je Krister Bjerkman, producent Evrosonga 2016. ispred švedske televizije SVT.

Izvršni producent ovogodišnje Evrovizije, takođe ispred SVT, Martin Esterdal, pojasnio je da za TV program i takmičenje poput Pesme Evrovizije nije dobro da pobednik bude poznat 20 minuta pre završetka. – Ova promena ubrizgaće novo uzbuđenje u takmičenje – dodao je on.

Pesma Evrovizije biće održana 10, 12. i 14. maja u Globen areni u Stokholmu, u glavnom gradu Švedske, gde je davne 1975. godine prvi put uveden sistem objave bodova 1–8, 10 i 12.

Šta mislite, da li je ovaj sistem prezentacije glasova bolji od prethodnih?

http://www.rts.rs/page/rts/ci/pesma...460/Откривен+дизајн+бине+за+2016.+годину.html

Светслосни ефекти учиниће да бина у Стокхолму изгледа као да је бескрајна.

Сваке године, један од најишчекиванијих елемената Песме Евровизије, поред теме такмичења и наравно песама је - изглед бине.

Шведски јавни сервис SVT је открио дизајн којег описују као моћан и храбар, а за који су заслужни Фрида Арвидсон и Виктор Братсторм, дизајнери бине за Евровизију 2013. године у Малмеу.

Да би створили осећај дубине дизајнери су користили посебна светла. "Желели смо да направимо нешто што ће учинити да се људи запитају како је то уопште могуће", каже Виктор Братсторм. Планови укључују и иновативни ЛЕД зид који омогућава извођачима да се крећу унутар њега.

"До сада је ЛЕД зид био раван и налазио се на самом крају бине. Ми смо га разбили и учинили могућим да људи могу да се крећу у њему", додаје Виктор.

Фрида Арвидсон упоређује дизајн 2016. и изглед бине у Малмеу 2013. године: "Тада смо били фокусирани на изражавање помоћу софтвера, без пиксела и пројекција. Ове године покушавамо да се играмо простором и стварамо оптичке илузије".

Продуцент Свен Стојановић је веома импресиониран дизајнерским плановима: "Бина изгледа одлично, заиста је нешто што нисмо видели до сада, у смислу да нам даје неограничене могућности и тера нас да размишљамо на један потпуно нов начин. У креативном смислу, то је истовремено изазовно и инспиративно".

Back