sbojana
Aktivan član
- Poruka
- 1.900
E, da. Ako ides u Prag, objasnicu ti tacno u kojoj menjacnici da menjas novac. Kod nekih arapa.Svi ostali KRADU. Bukvalno te zakinu za 10 eur kad menjas 50!
E super imacu te u vidu

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E, da. Ako ides u Prag, objasnicu ti tacno u kojoj menjacnici da menjas novac. Kod nekih arapa.Svi ostali KRADU. Bukvalno te zakinu za 10 eur kad menjas 50!
Pa VIVA. Preko njih sam isla. Ali verujem da su slicne cene u ostalim agencijama.
Ima, ali ne secam se koliko su.A jel postoje ulaznice za zamak na licu mesta? Da li si videla da nisu mozda jeftinije, jer me najvise nervira kod agencija dranje na takvim stvarima....
Hmmm Krakov... zanimljivo, o njemu nisam razmisljala....
Počni da razmišljaš... Prelep grad, svima ga toplo preporučujem!
Hm.... Prag! Prag je grad koji vrvi od znamenitosti i na svakom ćošku ćete naći nešto zanimljivo i vredno pažnje. Po mom (subjektivnom) mišljenju, mesec dana je potrebno da bi se ovaj grad obišao. Onako, s guštom i bez žurbe.
Što se tiče Praga, moje preporuke su:
1. Chapeau rouge - najbolji kafić i chill out mesto u Pragu.
(ulica Jakubska, u blizini Staromestskih namjesti, iza Tinske katedrale)
http://www.chapeaurouge.cz/
2. Krčma U provaznice
(ne propustiti, nalazi se u centru, ulica Provaznicka, pored stanice metroa i menjačnice)
http://uprovaznice.cz/
Pivnica U provaznice (Staroprazky hostinec "Uprovaznice"). Nalazi se odmah pored stanice metroa Mustek, iza prodavnice "New Yorker-a", pored menjačnice. Još jedna kafana s legendom.Nekada davno,niko ne zna tačno kada, živeo je čovek i voleo lepu djevu u prelepom gradu na obalama reke Vltave, poznatom pod imenom Prag. Čovek je bio užar i često je poslom putovao. Njegova lepa i temperamentna supruga duboko je patila tokom njegovih dugih odsustava. Pošto je bila vredna i marljva, zamoli muža da joj otvori pivnicu. On nikad nije umeo da joj kaže ne i odmah pristade sa oduševljenjem.
U pivnici se posao zahuktavao i vrlo brzo bila je puna.... puna muškaraca (u ta vremena su samo oni svraćali u pivnice.).Nije prošlo mnogo i počela su govorkanja da pomenuta gospa, pored usluga pića i hrane, pruža i neke druge usluge brojnim mušterijama. Glasine su preko sedam gora i sedam mora stigle i do ljubomornog muža koji se odmah vratio i u stilu svog zanata malo jače stegao uže oko vrata svoje lepe ljube.
Od tada njen duh luta pivnicom i neće se smiriti dok na ovom svetu postoji ijedna duša koja pati zbog ljubavi. Onaj koji smatra da pripada ovom osećajnom soju neka potraži njenu drvenu bistu. Nalazi se na šanku. Legenda kaže da dodir njene biste leči ljubavne jade.
Zaista super mesto, svima toplo preporučujem. Na odličnoj je lokaciji. Sedite (unutra, bolji je osećaj nego ispred), popijte kriglu piva ili štogod drugo i uživajte u posebnoj atmosferi.
Gledam ponude nasih agencija za evropske gradove. Da li je neko isao preko neke agencije i gde? Mene zanimaju Prag, Venecija i Bec...