OrangeC
Iskusan
- Poruka
- 6.365
Банкрот је најпоштеније решење.
Ово мучење да се спасу банке, а шатро да се "спасе" Грчке, може бити само скупље по Грчку.
Банкрот је најтржишније решење. Дужнику је генерално свеједно, мораће да троши онолико колико новца има и ни евро више, било да је банкрот званично проглашен или не.
У банкроту и банке сносе трошак. Мислим, шта ће им онолика Базел 2 регулатива, капитални захтеви за кредитни ризик и сличне ствари, ако си ти практично заштићен од последица реализовања догађаја кредитног ризика (као што је сад случај). У кредитном послу ризик треба да сносе обе стране и дужник и поверилац. Овде, у ситуацији без банкрота, се тренутно штите повериоци од сопствених лоших одлука. То баш и није по ПееС-у![]()
Ja mislim da će morati tako. Ta životinjska težnja da se nastavi agonija u vraćanjuz dugova, je pokazatelj, kakve gnusobe čine vrih EU, MMF, i grčkog establišmenta. Oni bi počeli kao šiptari, da ljudima vade, bubrege, samo da banke budu obeštećene, iako su znali da grčka ništa ne proizvodi, da to ne bi vodilo u revolt,
rešenje je u bankrotu, ukidanju stranaka, izbora, nacionalizaciji , prehrambene prerađivačke industrije i ukidanju svakog luksuza. Evropa ih je odvela do potpunog kraha i gubljenja suvereniteta.
Poslednja izmena: