Evropska rampa na granici: Srbija ispunila sve uslove, ali nema ulaska!

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
186.654

Evropski savet izostavio je Srbiju i neke druge zemlje sa najnovije liste čijim građanima je omogućeno da uđu na teritoriju EU, na osnovu ranije odluke da se podigne dozvoljeni nivo zaraze koronom, sa 25 na 75 zaraženih na sto hiljada stanovnika.

Prema podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu, za 19. sedmicu u ovoj godini, u Srbiji je bilo u proseku 39,26 zaraženih na 100.000, u 20. sedmici 31,61, a u 21. nedelji 24,97. Bilo koji od ovih podataka da su uzeli u razmatranje u Briselu, Srbija bi ispunila uslove.

Ostali kriterijumi koji se primenjuju su i stabilan ili opadajući trend novih slučajeva, broj izvedenih testova, stopa pozitivnosti od četiri odsto među svim sprovedenim testovima, ukupan odgovor na kovid-19 u zemlji i pouzdanost dostupnih informacija.

Srbija ispunjava apsolutno sve uslove, uključujući i stopu pozitivnih. Prema podacima od 4. juna, u Srbiji je izvršeno 11.050 testova, a potvrđeno 210 slučajeva, što iznosi svega 1,9 odsto, prenose „Novosti“.

Na spisak zemalja čijim je građanima omogućen ulazak u EU dodat je samo Japan, a pored Srbije, izostavljene su i Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države, koji takođe ispunjavaju uslove od manje od 75 zaraženih na 100.000 stanovnika.

Zasada u EU mogu da uđu građani osam zemalja, uz Japan, još i Australije, Izraela, Južne Koreje, Novog Zelanda, Ruande, Singapura i Tajlanda, kao i Kine, uz uslov reciprociteta. Sledeću odluku EU će doneti za dve sedmice. Zemlje članice, međutim, nisu obavezne da se pridržavaju ove preporuke koju su same donele.

https://www.krstarica.com/zdravlje/...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header

Nece nas EU....

A neki se i dalje guze i trte....

Evropski savet izostavio je Srbiju i neke druge zemlje sa najnovije liste čijim građanima je omogućeno da uđu na teritoriju EU, na osnovu ranije odluke da se podigne dozvoljeni nivo zaraze koronom, sa 25 na 75 zaraženih na sto hiljada stanovnika.

Prema podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu, za 19. sedmicu u ovoj godini, u Srbiji je bilo u proseku 39,26 zaraženih na 100.000, u 20. sedmici 31,61, a u 21. nedelji 24,97. Bilo koji od ovih podataka da su uzeli u razmatranje u Briselu, Srbija bi ispunila uslove.

Ostali kriterijumi koji se primenjuju su i stabilan ili opadajući trend novih slučajeva, broj izvedenih testova, stopa pozitivnosti od četiri odsto među svim sprovedenim testovima, ukupan odgovor na kovid-19 u zemlji i pouzdanost dostupnih informacija.

Srbija ispunjava apsolutno sve uslove, uključujući i stopu pozitivnih. Prema podacima od 4. juna, u Srbiji je izvršeno 11.050 testova, a potvrđeno 210 slučajeva, što iznosi svega 1,9 odsto, prenose „Novosti“.

Na spisak zemalja čijim je građanima omogućen ulazak u EU dodat je samo Japan, a pored Srbije, izostavljene su i Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države, koji takođe ispunjavaju uslove od manje od 75 zaraženih na 100.000 stanovnika.

Zasada u EU mogu da uđu građani osam zemalja, uz Japan, još i Australije, Izraela, Južne Koreje, Novog Zelanda, Ruande, Singapura i Tajlanda, kao i Kine, uz uslov reciprociteta. Sledeću odluku EU će doneti za dve sedmice. Zemlje članice, međutim, nisu obavezne da se pridržavaju ove preporuke koju su same donele.

https://www.krstarica.com/zdravlje/...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header

Nece nas EU....

A neki se i dalje guze i trte....
Znaci na listi dozvoljenih van EU sveukupno 9 zemalja sa 2 pokrajine?
Znaci priblizno jedno 150 zemalja van Evrope ne ispunjavaju minimalne kriterijume za putovanje u EU, i sad ce Srbija da bude nesto posebno?

Uostalom bolje je i za Srbiju da jos neko vreme drzi karantin sa Evropom,
Imaju daleko nizu stopu vakcinacije, i daleko je veca sansa da se virus uveze nazad iz EU u Srbiju nego obrnuto.

A onda odes na drugu temu, i hvalis Orbana jer izoluje ove iz Evrope. Po koji put si licemeran?

Pa naravno da vas neće pod vašim uvijetima. Da ne bi vi svoje uvijete nametali cijeloj EU. Pa nije EU bivša Jugoslavija, gdje vi možete kako hoćete.

Ne razumeš .. ne postoji svet samo zbog Srba ili EU ..ima tu i drugih vektora ...

Uzgred hvala što misliš da Srbi da su Srbi u stanju da organizacija kao EU manetnu svoje uslove ... baš imaš visoko mišljenje o nama . Hvala

Ovo je sa "Sputnjika" vest, njima je cilj da nas zavade s belim čovekom i krštenim svetom.

Mislim da se Španija ipak otvara prekosutra za sve vakcinisane turiste
I za nevakcinisane, i bez PCR testa.
U Nemacku stalno ljudi iz Srbije dolaze, ali sa PCR testom.
Ja sam ( iako vakcinisana) morala za Francusku da placam taj PCR test, niko mi to nije trazio jer granice i ne postoje, ali tako stoji
pa za zlu ne trebalo.

I za nevakcinisane, i bez PCR testa.
U Nemacku stalno ljudi iz Srbije dolaze, ali sa PCR testom.
Ja sam ( iako vakcinisana) morala za Francusku da placam taj PCR test, niko mi to nije trazio jer granice i ne postoje, ali tako stoji
pa za zlu ne trebalo.
To za vas EU rezidente, ali zapadni balkan je Oranž a ne Zelen na semaforu.

To znači da je potreban vaxx + test star 2-3 dana za ulaz u Francusku počevši 9. juna

Naravno zabranjeno za Sputnjikovce Sinovaxxere i pse

Pa ja razumijem, ali ti/vi ne razumijete. Pazi, vi bi određivali EU po kojim uvijetima bi vi ušli. Pa gdje to ima? Bar si ti tako napisala.

Opet ne razumeš .. ako je nešto potpisano nekada važi i danas .

Dakle neko se poziva na dogovore .. ako se deo dogovora onda se u tim okvirima krećeš ..jer si tu jedino bezbedan. Svako iskakanje vuče neke posledice

Грци су пићке кад улове велику рибу дају ти велику порцију а кад улове малу рибу дају ти малу порцију по цени велике...:mrgreen:
Ma ko i njih sisa, nisu ni za cent spustili cene ove godine osim po hotelima, ali za taj novac imas mnogo bolje aranzmane.

Ma ko i njih sisa, nisu ni za cent spustili cene ove godine osim po hotelima, ali za taj novac imas mnogo bolje aranzmane.
Не знам где све можеш... једино у Турску и Египат...ја пошто волим колима и не волим влагу у Турској морам у Грчку...

Opet ne razumeš .. ako je nešto potpisano nekada važi i danas .

Dakle neko se poziva na dogovore .. ako se deo dogovora onda se u tim okvirima krećeš ..jer si tu jedino bezbedan. Svako iskakanje vuče neke posledice
Ne znam o kakvim dogovorima pričaš. Ali SZO je proglasila pandemije. Pravila se mijenjaju. Tako da, moraš se prilagoditi novonastaloj situaciji. A to sigurno ne znači da će te vi naređivati EU što da radi. 😉

Не знам где све можеш... једино у Турску и Египат...ја пошто волим колима и не волим влагу у Турској морам у Грчку...
Pa da, za taj novac mozes u Egipat, druga je stvar sto ti vise volis kolima, to je onda nesto licno.

Nece nas EU....

Открио си топлу воду. Па то је још Ђинђићу речено.

1622905928383.png

Back