Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

Krstic Jeremija:
Јел можемо да се договоримо нешто? Да се у старту разумемо?
Пази, ја схватам да је теби ово ненормално. У реду?
Схватам.
----------------------
Овај концепт почиње Светим Савом а завршава се Светим Владиком Николајем.
Између њих је СВЕТИ ЛАЗАР КОСОВСКИ.
-----------------------
То је премиса. Ако њу прихваташ, даље нема разговора. Мислим има, али ће да буде препуцавање и прећи ће у увреде и етикетирање. А то нам не треба.
-----------------------
Дакле, у оквиру тог завета, налазе се и Његош и Црњански и Карађорђе и стотине других...
Ван завета су Милош Обреновић, Доситеј, Слободан Милошевић и слични. Исти су завет или исмевали, или га користили за своје личне потребе и амбиције. Злоупотребили. Они са заветом немају ништа.
-----------------------
Слободно ти буди Србин, онако како ти сматраш да треба, слободно, ја немам ништа против, али то што ти зовеш - Србин, то је - све по твом, неком, личном нахођењу, то није Србин са српским обичајима, то није Србин са српском вером, то није Србин како Србин ОБЈЕКТИВНО треба да буде. Ја то мислим. Ти мислиш другачије. И то је то.
Молим те да прекинемо полемику.

kako mislish da diskutujemo ako tvrdimo isto?

prvo i najbitnije, SM jeste u okviru "zaveta", al po svemu!!!
dositej i milos su ovoj nashoj izmuchenoj zemlji doneli mnogo vishe nego ovi koje si ti pobrojo.
jedan je popravljao ugled u svetu, slao pare i potpomagao oslobodjenje..., a drugi je srbiju oslobodio. imaju i oni mana, al... da se ne lazemo!

srbi kao narod postoje mnogo pre savine buntovne mladosti, i losheg izbora... da je lepo ko svi normalni klinci zbriso za dubrovnik a ne za solun, mi bi danas bili ono shto nam realno i pripada! al... sad je kasno.

samoubistvo jednog naroda, isto kao i samoubistvo pojedinca je u hriscanstvu greh, tako da lazarevo samoubistvo je najvece zlo koje nam se dogodilo, a ne spasenje!

a ja jesam srbin, jer imam najvishe srpske krvi. imam i keltsku (:) i to napismeno) i verovatno tursku, ko i svi mi, al najvishe srpsku.

srpska vera ne postoji, pravoslavlje je nadnacionalno!. uostalom, ovo srpsko je polupagansko. a ja neke hibride stvorene da bi zadovoljili nechije interese ne smatram za istinu. ne idem da sechem badnjak, i ako se time snaga Perunova unosi u kucu (imaju i pravoslavci neku svoju interpretaciju) jer smatram da je sechenje shume zbog praznoverja glupo i shtetno. ne postim zbog toga shto neko misli da je neki isus bog, pa je umro i vaskrso, a ja treba 6 nedelja da ne jedem svinjetinu :D. ha! ne slavim vidovdan (a ovo je najjache) dan kad je muchenik St. Vitus iz bolonje (valjda) umro, jer mi je taj dan za nauk i za zaljenje zbog najvece katastrofe koja moze da zadesi jedan narod...

a OK. ne slazemo se i necemo da se prepucavamo :(
poshtujem
al ne trazi od mene da kazem da je sneg zelen, na nebo braon, kad nisu!

Krstic Jeremija:
Хвала комодоре, само нисам ја Џеремаја. Ја сам Јеремија Крстић из Топонице. Немој да ме прекрштаваш. У реду?

Izvin'te gos'n Krstitju. Netje se ponovi.
...
Dobrodosao na "politiku"
...

@KiM
El ti vidis kako treba da pise nacionalista?
...
Sve on misli o SRPSTVU isto sto i ti, to je jasno, samo sto NE MISLI da su ostali jeretici.
Nego im demokratski daje pravo da misle sta oce, i nema svadje. :roll:

Duh Sekire:
0ip7hy29.jpg

Немам ништа против лидера партије Црних Пантера. ;)
Да уз то су исламски фундаменталисти, а како рече да мрзиш американце? када их има ПРАВОСЛАВНИХ???????????????
Укратко готивиш муслимане у УСА а мрзиш ПРАВОСЛАВНЕ у УСА???????????

Nexus 6:
Crni Panteri nisu bili islamski fundamentalisti, nego komunisti...tj. Marksisti-Lenjinisti...
naravno, pored toga sto su bili nacionalisti...ali ne i rasisti...
sve u svemu, ne razlikuju se mnogo od slicnih revolucionarnih pokreta...

gresis,bili su extremni rasisti.jedan od glavnih slogana bio im je BLACK PRIDE,a kao metode njihove "revolucionarne borbe"najpoznatiji su bili postavljanje bombi i ubistva nevinih belaca.

Nexus 6:
Crni Panteri nisu bili islamski fundamentalisti, nego komunisti...tj. Marksisti-Lenjinisti...
Ти си неозбиљан, јеси ли прочитао ишта о њима, њихов вођа је исламски фанатик, више од пола чланова су муслимански фанатици, а друга половина умерену муслимани.

pa jesam procitao...mislim, samo mogu da uzvratim pitanje...
jedan od njihovih predhodnika jeste bio Malkom X koji je u pocetku "karijere" bio islamski fundamentalista, tj. bio je u organizaciji "Nacija Islama", ali se kasnije toga odrekao...
ali sami Crni Panteri nisu, kao organizacija, islamski fundamentalisti...

a verovatno je medju clanovima bilo muslimana, jer je crni nacionalizam povezan za islamom, kao sto je ovde nacionalizam povezan sa pravoslavnom crkvom, ali tvrdnja da su svi muslimani je, da se posluzim tvojim recima, neozbiljna...

Готивио сам ИХ , због борбе против сатанизма америчкога. Црнци у много чему имају историју сличну нашој, АФРИКА ЈЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈСКИ НАЈ СТАРИЈИ КОНТИНЕНТ а њени становници данас живе као олош.

Nexus 6:

pa... greshish :(
oni su klasichni crni KKK

a rasizam smatram negativnim... al uvek :(

sad, mnogi ce da krenu da se pozivaju na mojih par antisemitskih postova, al to je druga stvar.

jer, ja ne smatram da smo mi visha rasa u odnosu na crnu, zutu, jevreje... al necu nikad da prihvatim da smo niza u odnosu na neku drugu. a sastavni deo vaspitanja jevreja je da se svet deli na bozji narod i GOJE. a shto je najgore... njima je to legitimno :( (kako stvari stoje u svetu sad...)

a ne slazem se ni s tobom pagan da su mnogi neduzni belci stradali od strane crnih pantera... mislim bilo je, al uglavnom po porodicama istaknutih chlanova KKK (bar po onima za koje su pretpostavljali...) (ako ni zbog chega drugog onda zbog toga shto nisu imali toliki manevarski prostor kao KKK, jer KKK na jugu i danas ponekoj zabiti podrzavaju neke strukture vlasti...)

al i njihova ideologija je ista kao i ovih prvih. narochito ona pricha o "krvi kraljeva"...

teske reci Crow..."crni KKK"...nije bas tako...
da su banditi, to stoji, ali oni nikada nisu organizovano proganjali i ubijali belce...bio je neki lik sto je silovao belkinje, a kada su ga pitali zasto je i crnkinje silovao, odgovorio je da je to bila vezba...i ubijali su neke policajce, od kojih je, ruku na srce, vecina bila u KKKu...

a, naravno da je svaki rasizam isti...

Видим да сам подстакао занимљиву расправу.

Бл:
Да уз то су исламски фундаменталисти, а како рече да мрзиш американце? када их има ПРАВОСЛАВНИХ???????????????
Укратко готивиш муслимане у УСА а мрзиш ПРАВОСЛАВНЕ у УСА???????????

Ауууу БЛ, па ти волиш свакога ко је православан. Како лепо од тебе. Значи много волеш Чеду Јовановића кога је крстио Амфилохије лично. Цццц...
Истина, каже Амфилохије да је изгледа крстио минђушу а не Чеду, али грешка је учињена, а чак и будући патријарх може да погреши.
А да и не помињемо то што ме је неки ПРАВОСЛАВНИ Американац можда бомбардовао са висине од 30000 стопа. Ипак бизнис је бизнис, а вера је вера...

serb_pagan:
gresis,bili su extremni rasisti.jedan od glavnih slogana bio im je BLACK PRIDE,a kao metode njihove "revolucionarne borbe"najpoznatiji su bili postavljanje bombi i ubistva nevinih belaca.

Као прво - невиних белаца у Америци нема јер они сви живе на земљи која припада америчким Индијанцима - јединим правим Американцима. Американци су осим тога најгеноциднији народ на свету, одговоран за смрт 100 милиона људи у протеклом веку. Ти "невини белци" су само шрафови у машини чијих 50% прихода чини војноиндустријски комплекс - дакле "индустрија смрти".
Друго, тешко је рећи да ли су Црни пантери расна или левичарска групација. И Хитлер је био социјалиста колико је био и националиста... Колега ми управо рече једну занимљиву мисао: јадни црнци имају срећу што је Африка слабо настанљива, иначе би прошли као Индијанци...
А један мој другар је знао да каже: Свиђа ми се Ајс Ти - он је расиста, а и ја сам ;)

У то име, а пошто се ја не кријем, ево једне слике из млађих дана:

Dzubaka1.jpg

Пре сам би и ја помало у том расном фазону, па ето нешто у фазону јужњачке утехе...

Back