Krstic Jeremija:Јел можемо да се договоримо нешто? Да се у старту разумемо?
Пази, ја схватам да је теби ово ненормално. У реду?
Схватам.
----------------------
Овај концепт почиње Светим Савом а завршава се Светим Владиком Николајем.
Између њих је СВЕТИ ЛАЗАР КОСОВСКИ.
-----------------------
То је премиса. Ако њу прихваташ, даље нема разговора. Мислим има, али ће да буде препуцавање и прећи ће у увреде и етикетирање. А то нам не треба.
-----------------------
Дакле, у оквиру тог завета, налазе се и Његош и Црњански и Карађорђе и стотине других...
Ван завета су Милош Обреновић, Доситеј, Слободан Милошевић и слични. Исти су завет или исмевали, или га користили за своје личне потребе и амбиције. Злоупотребили. Они са заветом немају ништа.
-----------------------
Слободно ти буди Србин, онако како ти сматраш да треба, слободно, ја немам ништа против, али то што ти зовеш - Србин, то је - све по твом, неком, личном нахођењу, то није Србин са српским обичајима, то није Србин са српском вером, то није Србин како Србин ОБЈЕКТИВНО треба да буде. Ја то мислим. Ти мислиш другачије. И то је то.
Молим те да прекинемо полемику.
kako mislish da diskutujemo ako tvrdimo isto?
prvo i najbitnije, SM jeste u okviru "zaveta", al po svemu!!!
dositej i milos su ovoj nashoj izmuchenoj zemlji doneli mnogo vishe nego ovi koje si ti pobrojo.
jedan je popravljao ugled u svetu, slao pare i potpomagao oslobodjenje..., a drugi je srbiju oslobodio. imaju i oni mana, al... da se ne lazemo!
srbi kao narod postoje mnogo pre savine buntovne mladosti, i losheg izbora... da je lepo ko svi normalni klinci zbriso za dubrovnik a ne za solun, mi bi danas bili ono shto nam realno i pripada! al... sad je kasno.
samoubistvo jednog naroda, isto kao i samoubistvo pojedinca je u hriscanstvu greh, tako da lazarevo samoubistvo je najvece zlo koje nam se dogodilo, a ne spasenje!
a ja jesam srbin, jer imam najvishe srpske krvi. imam i keltsku (

srpska vera ne postoji, pravoslavlje je nadnacionalno!. uostalom, ovo srpsko je polupagansko. a ja neke hibride stvorene da bi zadovoljili nechije interese ne smatram za istinu. ne idem da sechem badnjak, i ako se time snaga Perunova unosi u kucu (imaju i pravoslavci neku svoju interpretaciju) jer smatram da je sechenje shume zbog praznoverja glupo i shtetno. ne postim zbog toga shto neko misli da je neki isus bog, pa je umro i vaskrso, a ja treba 6 nedelja da ne jedem svinjetinu

a OK. ne slazemo se i necemo da se prepucavamo

poshtujem
al ne trazi od mene da kazem da je sneg zelen, na nebo braon, kad nisu!