Вуја
Veoma poznat
- Poruka
- 10.723
Glup čovek,šta ćeš!
Zašto je onda Đoka Bajden uoči posete Srbiji 20.Maja 2009.rekao da od Srbije ni ne očekuje da prizna Kosovo,ali da zna da će se jednog dana učlaniti u EU,isto pričaju i Baroso,Prodi,Frantini i svi najviši funkcioneri Evropske administracije.To je potvrdio i Oli Ren.Jedini preostali uslov je da Holandija prihvati,a ona je naglasila da nam džabe trud da je ubeđujemo,jedini uslov je da se uhapsi Ratko Mladić,a pošto je Holandija nezainteresovana za saradnju možda je bude oladilo samo ako uhapismo i njega i Hadžića.Težak posao,ali ovo za Kosovo je velika glupost,Marko,nemoj se ljutiš!![]()
Ne ljutim se. Ali ako pricamo ozbiljno nema razloga za tako teske reci poput gluperdo itd. Ja sam bio korektan prema tebi, pa nema razloga.Nema razloga i da krijes svoj stav prema Kosovu, meni to nije nikakva prepreka za razgovor. Postujem svacije misljenje.
E sad o tvojim mislima izrecenim u replici na moj post.
Mislim tvoje pominjanje Bajdena i njegovih obecanja pa cak kroz saljiv ton je bezveze. Sta ja da tek kazem za Bajdenov nastup u Pristini i cvrstu podrsku kosovskom suverenitetu, naglasavajuci ovo suverenitet jer je to jedna od kljucnih reci u mom daljem odgovoru.
Srbija u EU moze uci samo kao suverena zemlja, sto je prosla i svak zemlja pri ulasku. Srbija u svom ustavu polaze pravo na suverenitet na Kosovu. E sad zamisli kad zemlje clanice budu trebale da ratifikuju prijem Srbije u EU. One s obzirom da su ranije ratifikovali isto u svojim parlamentima odluku o priznanju nezavisnosti onda je i logicki i pravno to nemoguce, da podrzavaju zemlju koja polaze pravo na suverenitet jedne teritorije koju su oni unilateralno priznati.
Dakle dva scenarija za razresenje zbrke su moguca. Ili da te zemlje poniste svoju odluku o ranijem priznanju Kosova (sto je realno ko da Partizan osvoji LS naredne sezone) ili da Srbija resi sama taj problem. U ovom drugom slucaju postoje dva podscenarija. Da se kroz neke pregovore sa kosovskim Albancima trajno resi taj problem, kroz neku podelu ili sta vec, ili da Srbija stvarno resi da jednom za svagda da prizna navodnu realnost i prizna Kosovo.
Ne postoji drugih resenja.
A ovo o Hadzicu i Mladicu, pa to su uslovi za crkavicu beli sengen koji je obecavan jos 2001 i koji nije otkocen cak kad je i Sloba uhapsen. Ja pricam o prijemu.
Pozdrav.