Evrokup 2021/22

ambidekster65

Legenda
VIP
Poruka
72.795
Evo koju je grupu Partizan danas izvukao:

Screenshot 2021-07-09 at 13-43-56 Facebook.png

Po kom sistemu se ovo igra?
Evo odgovora:

EK: Partizan sa Andorom i Lokomotivom, izbegnut Virtus!​

1624897449-Zeljko-Obradovic2-750x600.jpg

Košarkaši Partizana dobili su protivnike u grupnoj fazi Evrokupa. Igraće u A grupi, a suparnici su: Andora, Lokomotiva, Huventud, Lijetkabelis, Trento, Bulonj Metropolitan, Turk Telekom, Hamburg i Vroclav.

Iz drugog šešira, tim Željka Obradovića dobio je težeg protivnika, Lokomotivu nasuprot Promiteasa, ali su izbegnuta dva jaka italijanska predstavnika – Virtus i Venecija.

Grupa A: Andora, Lokomotiva, Huventud, Partizan, Lijetkabelis, Trento, Bulonj Metropolitan, Turk Telekom, Hamburg, Slask Vroclav.
Grupa B: Valensija, Promiteas, Gran Kanarija, Budućnost, Virtus, Cedevita Olimpija, Burg, Ulm, Bursa, Venecija.

U novom formatu Evrokupa, prvo će se takmičiti dve grupe sa po deset timova po dvokružnom sistemu, a samo po dve poslednjeplasirane ekipe neče proći u narednu fazu.

Od osmine finala igra se samo po jedna utakmica, a domaćin je onaj tim koji bude bolje plasiran u grupnoj fazi.

Sezona u Evrokupu počinje 20. oktobra, dok Evroliga kreće 30. septembra.

Direktne prenose mečeva Evrokupa pratite na kanalima Sport kluba.

Lokomotiva je sigurno paklena ekipa, koja kao i svake godine ide na finale. Sa njima ćemo se i najviše boriti. Još Huventud i Metropolotan su ozbiljni, ovo ostalo boranija. S'tim što sa Huventudom će biti najviše naboja, zbog istorije i finala 92.

Lokomotiva je sigurno paklena ekipa, koja kao i svake godine ide na finale. Sa njima ćemo se i najviše boriti. Još Huventud i Metropolotan su ozbiljni, ovo ostalo boranija. S'tim što sa Huventudom će biti najviše naboja, zbog istorije i finala 92.

Lokomotiva iz Kubanja je svake godine jaka ekipa koja ima velike apetite , Huventud ono nije los ali realno vec odavno ne predstavljaju nesto ozbiljno na evropskoj sceni i maltene nisu vise ni senka onog nekad slavnog Huventuda velikana evropske kosarke, sad je to onako jedna relativno prosecna spanska ekipa koja je uglavnom tu negde na sredini tabele u ACB ligi a neretko su bili i u donjem delu tabele poslednjih godina, Metropolitan je isto jedna sasvim prosecna francuska ekipa i nista vise od toga , ono ajde barem da je to Asvel, Monako, eventualno Dizon ilI Strazbur pa da jos i razmisljamo, ovako radi se o jednoj ekipe sa kojom bilo koja iole ozbiljnije evropska ekipa ne bi trebalo da ima problema, mozda mogu tu i tamo da iznenade nekog u ponekoj utakmici ali nista vise od toga , Andora je vec godina unazad sasvim solidna ekipa, imaju sasvim solidan i dosta raznovrstan sastav i oni bi mogli da budu jaka i dobra provera za pojacani Partizan, Lietkabelis ono Litvanci sa njima uvek moze da bude zanimljivo, inace trener in je Nenad Canak koji nas sigurno dobro poznaje, a igraju im i Djordje Gagic i Nikola Radicevic mada objektivno mislim daleko su oni od kvaliteta kakav recimo ima Zalgiris , u principu isto jedna sasvim prosecna ekipa, ovaj Turk Telekom nije los ,uglavnom se oslanjaju na strance, Turci dosta ulazu, itd ali daleko su i oni od ekipe od koje sad treba strepeti , Trento isto, onako nisu losi ali nista sad specijalno, mada imaju recimo jednog veoma interesantnog igraca, Argentinac plej Andres Pablo Forej koji u klubu jos od 2011-te, koji je vec prava legenda kluba i onako interesantan igrac, Hamburg isto ono, osrednja nemacka ekipa, ono kapiram da bilo koja malo jaca ABA-ligaska ekipa ne bi trebalo da ima previse problema sa njima, Slask isto ono, mozda i glavni autsajder u grupi.

Ono generalno mislim da je grupa po meri , ni preteska ni prelaka i onako po meni neka solidna provera i priprema za Evroligu naredne sezone.
Iskreno ja bi voleo da je grupa jos malo teza, da igramo sa Virtusom, Gran Kanarijom, itd jer generalno mislim da smo doveli Zeljka i ova silna skupa pojacanja da bi igrali sa sto jacim ekipama i da bi igrali sa jacima od sebe a ne sa slabijim ekipama ili sa onima koji su tu eventualno nekog slicnog kvaliteta.
Ono ipak formiramo ekipu za Evroligu i za utakmice sa najjacim evropskim timovima pa bi trebalo tako i razmisljati.

279781809_10158565612557592_6568393553364799972_n.jpg

У среду следи завешна утакмица! Шта мислите ко подиже пехар? Има ли Бурса прилику да следеће године игра Евролигу? Итд. Итд...

Pogledajte prilog 1149546

У среду следи завешна утакмица! Шта мислите ко подиже пехар? Има ли Бурса прилику да следеће године игра Евролигу? Итд. Итд...

Iskreno veoma mi je drago zbog Virtusa i zaista se nadam da ce osvojiti trofej a sledece sezone napasti i Evroligu (svakako imaju bolje igrace, jaci tim i svakako ce biti favorit u odnosu na Bursu).

Ah taj Virtus, moj nikad prezaljeni Kinder :), oduvek sam maksimalno gotivio tu ekipu, mislim da sad Virtus ima ubedljivo najjacu ekipu jos od tamo ranih 2000-ih kada su zarili i palili evropskom kosarku (znaci jos tamo od one ekipe sa Djinobilijem, Skonokinijem, Jaricem, Rigodoom, Smodisem, Becirevicem i ostalima kada su i osvojili Evroligu poslednji put, bese 2002. u onom cuvenom finalu protiv Panatinaikosa predvodjenog Dejanom Bodirogom, bese to je Djinobiliju koju je u tom finalu ubacio 27 poena, a i Jaricu koji je takodje odigrao odlicno to finale to bio poslednji mec za Kinder pre odlaska u NBA), recimo na bekovskoj liniji tu su Milos Teodosic, Marko Belineli, Daniel Heket, Niko Manion (Crvena Mamba), sve bolji Francuz Isaija Kordinije, sasvim solidni Kajl Vims, Alesandro Pajola, takodje na visokim pozicijama tu je odlicni Francuz Mamadu Zaite, Tornike Sengelia, isto sve bolji Bosanac Amar Alibegovic, Avudu Abas reprezentativac Italije kao i Amadeo Tositori, Ekpe Judo je isto u ekipi ali ne igra jer je povredjen, po meni sa ovim timom mislim da bi Virtus mogao da napadne i F4 Evrolige , jedino im je po meni mozda trener slaba karika, trenira ih Serdjo Skariolo selektor Spanije koji je po meni kiksara i dosta precenjen trener, koji po meni ipak nije kalibar da vodi jednu vrhunsku reprezentaciju ili ekipu, mislim Spanija je mozda dosta toga osvojila pod njim ali isto tako i dosta puta kiksala, mislim da bi ona generacija Spanije sa bracom Gasol i ekipom osvojila i vise toga (recimo mislim da bi makar jednom pobedili Amere) da ih je vodio neki malo harizmaticni i bolji trener tipa neko kao Kari Pesic, Duda Ivkovic ili Zeljko Obradovic.
U svakom slucaju Virtus se ozbiljno pojacao i napravio ekipu, posle bas bas dugo vremena opet imaju jaku i respektabilnu ekipu koja i u Evropi moze daleko da dogura, sad opet imaju love jer ih je pre nekoliko godina preuzeo Segafredo “kralj kafe” , nesto kao Starbaks i vec neko vreme rade na tome da se vrate u Evroligu i na staze stare slave i iskreno mislim da ce ovaj Virtus bilo bas zanimljivo gledati u Evroligi.

Iskreno veoma mi je drago zbog Virtusa i zaista se nadam da ce osvojiti trofej a sledece sezone napasti i Evroligu (svakako imaju bolje igrace, jaci tim i svakako ce biti favorit u odnosu na Bursu).

Ah taj Virtus, moj nikad prezaljeni Kinder :), oduvek sam maksimalno gotivio tu ekipu, mislim da sad Virtus ima ubedljivo najjacu ekipu jos od tamo ranih 2000-ih kada su zarili i palili evropskom kosarku (znaci jos tamo od one ekipe sa Djinobilijem, Skonokinijem, Jaricem, Rigodoom, Smodisem, Becirevicem i ostalima kada su i osvojili Evroligu poslednji put, bese 2002. u onom cuvenom finalu protiv Panatinaikosa predvodjenog Dejanom Bodirogom, bese to je Djinobiliju koju je u tom finalu ubacio 27 poena, a i Jaricu koji je takodje odigrao odlicno to finale to bio poslednji mec za Kinder pre odlaska u NBA), recimo na bekovskoj liniji tu su Milos Teodosic, Marko Belineli, Daniel Heket, Niko Manion (Crvena Mamba), sve bolji Francuz Isaija Kordinije, sasvim solidni Kajl Vims, Alesandro Pajola, takodje na visokim pozicijama tu je odlicni Francuz Mamadu Zaite, Tornike Sengelia, isto sve bolji Bosanac Amar Alibegovic, Avudu Abas reprezentativac Italije kao i Amadeo Tositori, Ekpe Judo je isto u ekipi ali ne igra jer je povredjen, po meni sa ovim timom mislim da bi Virtus mogao da napadne i F4 Evrolige , jedino im je po meni mozda trener slaba karika, trenira ih Serdjo Skariolo selektor Spanije koji je po meni kiksara i dosta precenjen trener, koji po meni ipak nije kalibar da vodi jednu vrhunsku reprezentaciju ili ekipu, mislim Spanija je mozda dosta toga osvojila pod njim ali isto tako i dosta puta kiksala, mislim da bi ona generacija Spanije sa bracom Gasol i ekipom osvojila i vise toga (recimo mislim da bi makar jednom pobedili Amere) da ih je vodio neki malo harizmaticni i bolji trener tipa neko kao Kari Pesic, Duda Ivkovic ili Zeljko Obradovic.
U svakom slucaju Virtus se ozbiljno pojacao i napravio ekipu, posle bas bas dugo vremena opet imaju jaku i respektabilnu ekipu koja i u Evropi moze daleko da dogura, sad opet imaju love jer ih je pre nekoliko godina preuzeo Segafredo “kralj kafe” , nesto kao Starbaks i vec neko vreme rade na tome da se vrate u Evroligu i na staze stare slave i iskreno mislim da ce ovaj Virtus bilo bas zanimljivo gledati u Evroligi.

Страшна екипа! Стварно у најмању руку озбиљан играч за завршни турнир Евролиге у овом саставу.

п.с. Мислио сам да их тренира онај Аргентинац што је водио Гаучосе у финалу СП 2002 и до злата на ОИ 2004..?

Back