Evo zasto Muslin ne zove Ljajica i Sergeja

Poruka
21.519
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2017&mm=03&dd=18&nav_id=1241327

Muslin otkrio zašto ne zove Ljajića

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin odgovarao je na pitanja studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Muslin je studentima otkrio kada i zašto je odlučio da se bavi trenerskim poslom, odnosno kako se pripremao za posao trenera i koje osobine i veštine je potrebno da ima vrhunski trener današnjice, ali i koji sve problemi prate rad trenera.

Studenti su postavljali brojna pitanja, a jedno od njih je bio i razlog zbog kog ne zove Adema Ljajića u selekciju Srbije, iako igra dobro u dresu Torina kod Siniše Mihajlovića.

“Kada smo se sastali prvi put pred prijateljske utakmice, taj mladi igrač nije igrao ni na jednoj od njih. Pozvao sam ga i rekao sam: ‘Ne vidim te u odnosu na poziciju koju igraš. Izmenili smo sistem igre, ne mogu da te uklopim. ’Ajde ti mi sad kaži šta možeš ovde da igraš’. On me je gledao, i nije mogao da mi kaže. Odgovorio je: ‘Hvala vam, prvi put da mi je neko rekao zašto ne igram’. Odgovorio sam mu: ‘Nemam razloga da te lažem, pozvao sam te, jer smo igrali tri prijateljske utakmice i hteo sam da vidim što više igrača’, jer nisam mnogo znao. Znao sam ove što igraju u inostranstvu, ove mlađe manje, jer nisam bio u Srbiji dugo godina. Nije bilo razloga da i njemu ne dam šansu, i bilo mi je stvarno teško da ga stavim. I bio sam iznenađen da mi je to rekao da mu je neko prvi put rekao u istinu”, rekao je Muslin, a prenosi “Hotsport”.

Sledeće pitanje se odnosilo na možda i najboljeg igrača Lacija ove sezone Sergeja Milinković-Savića kog još uvek nema u ‘A’ timu.

“Svi mi grešimo svakog dana. Nadam se da će Milinković-Savić napredovati i da ću ga jednog dana zvati, kad budem smatrao da nam je potreban. Nadam se da će budući rezultati potvrditi da sam napravio pravi izbor”, zaključio je Slavoljub Muslin.

Njih dvojica ne dobijaju poziv za reprezentaciju jer se uopste ne uklapaju u nas sistem igre. To je tacno. Oni su brzi, agilni igraci koji daju golove a mi smo navikli na dobro oproban staromodan sistem igre od pre 50 godina sa sporim, neefikasnim i traljavim igracima na svakoj poziciji.
Samo mi guramo taj fazon da igrac moze da igra samo striktno na jednom mestu i nigde vise. Kad igraju u svojim timovima, samo prsti rotacija, trcanje i pokrivanje terena a u reprezentaciji kao upregnute mazge koje ako treba jedan korak da naprave drugacije od onoga sto je trener zamislio, zacrtao i postavio, onda ne mogu da opepele.

Njih dvojica ne dobijaju poziv za reprezentaciju jer se uopste ne uklapaju u nas sistem igre. To je tacno. Oni su brzi, agilni igraci koji daju golove a mi smo navikli na dobro oproban staromodan sistem igre od pre 50 godina sa sporim, neefikasnim i traljavim igracima na svakoj poziciji.
Samo mi guramo taj fazon da igrac moze da igra samo striktno na jednom mestu i nigde vise. Kad igraju u svojim timovima, samo prsti rotacija, trcanje i pokrivanje terena a u reprezentaciji kao upregnute mazge koje ako treba jedan korak da naprave drugacije od onoga sto je trener zamislio, zacrtao i postavio, onda ne mogu da opepele.

1. Nisu
2. Sergej je za prvih 11 a Ljajic pojma nema

Tadic igra na drugoj poziciji i zato ih ne uporedjujem. Nama treba kreacija po sredini terena a ne samo krljadzije koji ce trcati do iznemoglosti i kvariti igru protivnika. Mi vec godinama pokusavamo preko krila i sa dva zadnja vezna a nikako da imamo i plan "B" kad tako ne ide. A to je kroz sredinu. Nece sigurno Matic i Luka da nam kreiraju igru to je neozbiljno.

Nece ni Ljajic nista iskreirati...Igro je i to ni nasta nije licilo njegovo stekanje lopte do presutra i ono 'gradjenje' itekako se mogu porediti Tadic i Ljajic to sto je Tadic cesto na boku pa i Ljajic je dobar deo karijere tu proveo nema veze...Oni su igraci koji zahtevaju najvise loptu i koji moraju da iskreiraju u zadnjoj trecini dal zavrsnim pasom dal golom dal nekim vicom u igri...E Tadic to 7 puta bolje radi i konstantno radi a Ljajic je samo sminka...

Javna je tajna da je Muslin znao da trazi igracima deo love od plate dok je bio trener.....tako da je sa Sergejom negde zapelo u tom smislu...

Sta? :eek: Malo mu sto prima platu od saveza, zaradio dosta u karijeri kao trener najcesce po Bugarskoj, Rusiji i Ukrajini? Ni ja mu ne bi igrao na takav ultimatum koliko god da imam para i da mogu bez problema da mu dam procenat. Makar da bude dozivotni trener, ni jednu tekmu da ne igram u karijeri za reprezentaciju.

prestanimo biti svi selektori... muslin daje rezultata, to je najbitnije za razliku od proslih..

nesto se poyitivno promenulo.. mngo je bitnije da reprezentaciju napuste kolarov i ivanovic nego da sergej zaigra..

neka nastavi sergej mlad je,. bice jos prilika.. menjace i muslin taktike... polako bez nervoze kad je dobro..

- - - - - - - - - -

Sergej mora da igra umesto Milivojevica .

milivojevic je takodje odlican, u palasu pruza utakmice karijere

slatke su to muke za selektora kad ima sta da bira..

Za ove solidne rezultate ( kazem solidne a ne odlicne zato sto smo u prvom kolu kiksnuli kod kuce protiv Iraca ) je po meni 5 puta vise zasluzan Dusan Tadic nego Muslin .. Pa i Mitrovic je zasluzniji od Muslina .. Dobro je sto konacno posle toliko godina vidimo zelju , zar i borbenost e sad da li im je to Muslin usadio ili ih je vise smorilo da se brukaju e to ne znam .. Ok Milivojevic jeste dobar , polako i strpljivo gradi karijeru , Olimpijakos je prerastao i sada je standardan u Kirstal Palasu koji je negde na sredini tabele u Premier Ligi ali vidi ovo na primer jedan Gudelj kod Muslina redovno ulazi sa klupe zar ne bi bilo logicno da umesto njega ulazi Sergej koji je trenutno 3 puta bolji igrac od Gudelja . Znaci eto Sergej bi morao da igra ako ne umesto Milivojevica onda bar umesto Gudelja mada ja da se pitam meni bi igrao Sergej a Milivojevic bi mi ulazio sa klupe a Gudelj ne bi video terena .

reko bih da je muslin zasluzan jer tadic je dobio slobodu kod njega nemoj da se lazemo.. iznedrio je vodju, prouzio mu dresene ruke na terenu i pustio ga da igra..
polako sa sergejom, ima vremena, eto u rusiji... lako je kad imas slatke muke.. milivojevic u obicnom palasu , palas je ispod obicnog za uslove premijer lige protiv bogtih protivnika pruza odlicne igre i pobedjuju liverpul celzi arsenal..

ovo mu je vrhunac karijere i treba da igra, zasluzuje..

sergejvo tek dolazi..

muslin se hrabr pusti ou promeu taktike i sistema, i dobro gura.. ja jesam grobar ali za muslina kazem da ima stofa..
veci je znacaj da se resimo kolarova, ivanovica, i onih poput bambija, ljajica, koji grizu u evropi a ovde su rupe..

motivacija im nikakva ocito.. da mi prvo njima vidimo ledja jer nam je odbrana najveca muka u reprezenatciji do sada u vom periodu... zahvaljujuci kolarovu ivnovicu i njihovim nevidjenim kiksevima..

muslin je dao rezultate , iznedrio tadica koji je procvetao uz njega, jer je dobio slobodu, i zato podrska!

reko bih da je muslin zasluzan jer tadic je dobio slobodu kod njega nemoj da se lazemo.. iznedrio je vodju, prouzio mu dresene ruke na terenu i pustio ga da igra..
polako sa sergejom, ima vremena, eto u rusiji... lako je kad imas slatke muke.. milivojevic u obicnom palasu , palas je ispod obicnog za uslove premijer lige protiv bogtih protivnika pruza odlicne igre i pobedjuju liverpul celzi arsenal..

ovo mu je vrhunac karijere i treba da igra, zasluzuje..

sergejvo tek dolazi..

muslin se hrabr pusti ou promeu taktike i sistema, i dobro gura.. ja jesam grobar ali za muslina kazem da ima stofa..
veci je znacaj da se resimo kolarova, ivanovica, i onih poput bambija, ljajica, koji grizu u evropi a ovde su rupe..

motivacija im nikakva ocito.. da mi prvo njima vidimo ledja jer nam je odbrana najveca muka u reprezenatciji do sada u vom periodu... zahvaljujuci kolarovu ivnovicu i njihovim nevidjenim kiksevima..

muslin je dao rezultate , iznedrio tadica koji je procvetao uz njega, jer je dobio slobodu, i zato podrska!

A ko je rekao da je Palas obican ? I ko kaze da je Milivojevic na vrhuncu karijere , ja mislim da ce on jos napredovati i da ce biti jos bolji ali poenta je u tome da je Sergej trenutno bolji od njega a da ne pricam tek kolko je bolji od Gudelja a i jedan i drugi kod Muslina imaju prednost u odnosu na njega . To je nevidjena glupost i to najvise zameram Muslinu jer je Sergej trenutno igrac za prvih 11 a on ga cak ni ne zove . A da ne pricam o tome koliko je Sergej mlad i koliko ce tek on da napreduje a vec sad je zverina .

A druga stvar koju zameram Muslinu je to sto ne zove Zivkovica koji je mnogo bolji igrac i mnogo veci talenat od na primer Gacinovica . Zile je u dobroj formi i ne kazem da je Gacinovic los , dobar je i svaka cast za gol na debiju ali Zile mora da igra pre njega a ovaj ga ni ne zove ..

I to sto se sve vrti oko Tadica to nije dobro .. da sve zavisi od njega .. sta ako se povredi ne daj Boze .. sta cemo onda ??? To isto zameram Muslinu , igra mora da bude malo raznovrsnija ako nekad ne ide Kosticu uvedi Markovica evo ga igra u Halu u Premier Ligi standardno , daje golove , pozovi Zivkovica i uvedi ga decko je na 20 utakmica za Benfiku upisao 10 asistencija i dao je pre neki dan golcinu u kupu i sto je najbitnije upravo sa Sergejem bi se otvorile nove mogucnosti jer on ima nesto sto ovi nasi drugi veznjaci Matic , Milivojevic , Gudelj nemaju a to je pas u prostora , Sergej je ofanzivni vezista i on bi pored Matica procvetao , Matic bi krpio i cuvao mu ledja a ovaj bi kreirao i slao lopte Kosticu , Mitrovicu ...

bice toga u rusiji... polako nije sad vreme za testiranje..

muslin daje rezultate, sad je cilj rusija i konacno se osloboditi kolarova i ivanovica..

markovic? daj.. balerina.. malo ovako malo onako.. nema taj kontinuitet..

to je poput bambija, ljajica, bore se preko a ovamo seruckaju..

toga smo se resili i odma se vide rezultati!

napred muslin, ispuni cilj, a za rusiju krajem godine pocni s pripremama i varijntama, gacinovic, sergej pa da vidimo..

voleo bi rajkovica na golu u rusiji.. onaj njegov adrenalin...

vodi ti zivkovica kuci zajedno sa onim celavkom od menadzera

kidali su po klubovima ljjic i bambi a kad dodju prdnu u fenjer... ima tu i psihologije i karktera..

i prestani da budes pmetniji pop od pape, imamo rezultate ti bi odma sve odjednom...

muslin zna sta radi i dosta vise

ja sam bio za pauna za trenera, ali izborom muslina, nemam nista protiv, lisac je to

A sta ti imas protiv Zivkovica ? Decko je vec sad jedan od najboljih fudbalera koje Srbija ima a u buducnosti ce biti jos mnogo bolji i bice velika zvezda evropskog fudbala .

Kad je Ljajic kido po klubovima ? Nikad ! On odigra dobro 2 utakmice i onda ga 15 utakmica nema nigde .

Koje sve odjednom ? Ja samo trazim da igraju oni koji su najbolji a ne nekakvi Gudelji ..

Muslin nema pojma on je neznalica .

Nije baš neznalica... Setimo se Pižona, e to su bile muke... Muslin je nešto slično Advokatu, tera filozofiju od pre 15-20 godina kad su sa takvom igrom imali uspeha, iako je to zastarelo... Nas vadi trenutno u ovim kvalifikacijama samo Dušan Tadić i kao što Sotir reče, ako se povredi ili dobije parne kartone, videćete kakav će rezultat biti (nebitno protiv koga). Da se Sergej, Ljajić ne uklapaju je čista glupost. stavi recimo njih dvojicu umesto Tadića i Kostića (pričam samo primera radi, ne da tako treba da bude), i dobijaš napad koji će umesto ka krilima više vući u sredinu, što jeste raznovrsno i može da bude čak i odlićno protiv nekih protivnika. A odbrana... Ako se i domognemo nekako tog SP, nek nam je Bog u pomoći, nakantaće nas prvi ozbiljniji tim sa već tradicionalnih 5-6 komada, samo zbog krš odbrane. U kvalifikacijama prolazimo za sad samo zato što ove ekipe u grupi nemaju kvaliteta da iskoriste tu slabost kako treba.

Back