Evo vam ga na.

rok preko nekog druga...on je tako uvjek isao tamo vamo i pjevao neke pjesme npr. The Wall ili We Will We Will Rock you...a onda ja kada sam prebacala kanale uhvatim Vh1 ili MTV pa ga pitam dal' zna ovu pjesmu, a on pocne da filozofira o nekim drugim pjesmama iste grupe ...onda ih cujem preko ponovo , pa ih cujem na TV...onda kupim CD i zaljubim se u sve vrste rock muzike...onda od moje majke cd ove koje je kupovala...(100 posto rock i te gluposti) i njih pustih...neki kazu da je Green Day pank...ne znam majke mi, ali i njih sam pocela da slusam preko tog istog druga...a Linkiln Park(neki kazu da je metal meni je licno rok)preko brata od tetke...:)

Recimo ovako sada imam 29 godina

84-92

Poceo sam sa domacim Rokom jos kao klinac, dakle ekskurzije 1,2 razred - Corba, Bajaga, Dugme,Plavi Orkestar, Crvena Jabuka, Balasevic i naravno Michael Jackson
Oko 7-8 razreda polako pocinejm sa Azrom, Pusenjem, EKV, Haustor, Atomsko Skloniste, Smak, a od stranih dolazi do lakog koketiranja sa Hard Rockom/Metalom koji je tada bio u ekspanziji - Gunsi, Metallica, AC/DC, Alice Cooper...

Srednja Skola 92-96

Pocinje da se istrazuje strana muzicka scena otkrivaju se
Led Zeppelin, Pink Floyd, Bowie, Kinks,Doors, Stones i naravno Beatles.Naravno ovo je bilo doba ploca koje su se pozajmljivale od starijih likova i presnimavala na kasetama.

1996-2001

Period fakulteta i ekspanzija Muzickih CD-va omogucila je da se upoznamo sa kompletnim stvaralastvom najznacajnijh grupa
Dakle polako pored stranog Roka pocinju da se slusaju i drugi muzicki pravci

Jazz, Blues, Ska, Rege, , Soul

Pored dinosaurusa roka koje smo do tada slusali pocinje da se slusa prvo strani New wave: Police, Clash, Elvis Costello, Stranglersi, Talking Heads...

otkriva se singer sonwriter tradicija koja i do dan danas ostaje nesto sto najvise slusam i cemu se uvek vracam, u pitanju je kako ja volim to da nazovem "autorska muzika", dakle:

Bob Dylan, Simon and Garfunkel, JJ Cale, Van Morrison, Nick Cave, Leonard Cohen, Tom Waits, Ry Cooder...

Otkriva se i rege pre svih Marley pa potom i Black Uhuru, Don Carlos...

Od Jazza najvise se slusa legendarni Sachmo ili ti Luis Armstrong, zatim Miles Davis (Eh, Kind of Blue), Duke Ellington, Dave Bruback, Weather Report, Pat Metheny, Coltrane,Garry mulligan..

A od R'N'B - BB King, Johnny Lee Hooker, Creadance clearwater revival, Buudy Guy, Muddy Waters...

Soul - James Brown, Ray Charles, Steve wonder, Ottis Redding, Aretha Franklin,Temptations,

Naravno pred toga opustao sam se uz ambijentalne zvuke:Morriconea, Mike Oldfielda, Vangelisa, Jean Michele Jarra, Michelle Legranda, John Barry-ja...Slusali Latino,Sansone i Kancone...

Da ne zaboravim elektro pop i dve meni posebno drage igrupe Depeche Mode i legendarni Yello

Tako je bilo nekad

Poz ekipa ... moj prvi post, pa bas ovde u muzici!
Drago mi je da vidim da se ljudi nalaze u razlicitim muzickim pravcima. Nema nista tuplje nego uhvatiti se necega ko pijan plota i po svaku cenu se drzati toga .. ne?
Ja sam lutao po muzickim pravcima godinama, ali sam se uvek na kraju vracao na Rock jer pre svega obozavam gitaru. Znaci AC/DC, ZZ Top, Dire Straits, ... Metallica mi je OK ali treba da sam specificno raspolozen kao i za klasicnu muziku. Neko mi je jednom dao Vanessu Mae ... ali volim da cujem i klasicna izvodjenja. Punk - OK ... mada nikada za sebe ne bih rekao da sam panker ...
Tehno i slicne zeze me ne zanimaju ...kao DJ ovaj ili onaj ... kako extra pusta muziku i slicno ... nema tu ljubavi !
Novokomponovani narodnjaci ... :D ... he he he ... uvek se lepo nasmejem kad pomislim na njih ... pateticno jadna stvorenja!

E ovako,ja sam prvo slusala Riblju corbu,Azru,Dugme i tako taj domaci rock, a od stranog prvo sam počela slušati AC/DC i The rolling stones i to sve zahvaljuci mom starom(bicu mu zahvalna cijeli zivot).Poslije toga sam pocela slusati city records ali sam brzo odustala i presla na domaci rap, to je trajalo neke dvije godine,ali sam za to vrijeme jos uvijek slusala i rock.Danas slusam iskljucivo rock,punk i metal.AC/DC,Gn'R,The Clash,Sex pistols,The rolling stones,Iron maiden,Metallica su zakon...mnogo mijesam pravce ali sta cu sve mi se svidja...u zadnje vrijeme se mnogo furam na punk...
Dobra ti je tema!
Za ninu:Skinhedi oko mene skankuju, kao da ne brinu sta sutra nosi dan....

/I/I@Ī@:
pa sta ...recimo ja slusam iskljucivo pank ... i sta mi fali ... a ..
Pa ...za pocetak ... mozda nebi recenice zavrsavao sa "a" !!!
He ... ma zezam se ...
Ne kazem da nesto fali onima koji slusaju iskljucivo jedan pravac u muzici ... ali pod uslovom da u opste imas predstavu o ostalim, jer si inace samo tvrdoglav, a ne pravi panker ili vec nesto drugo.

rodih se uz michael jacksona i prince - a .
brat me nalozio na prodigy . slusajuci njih dodjoh do rage against the machine , RHCP .
poludeh za lenny kravitzom, metallicom , nirvanom i gunsima .
spisak je dug . . . tako da luda sam za mnogima .
trenutno slusam , stare dobre stonse . . .

Back