Recimo ovako sada imam 29 godina
84-92
Poceo sam sa domacim Rokom jos kao klinac, dakle ekskurzije 1,2 razred - Corba, Bajaga, Dugme,Plavi Orkestar, Crvena Jabuka, Balasevic i naravno Michael Jackson
Oko 7-8 razreda polako pocinejm sa Azrom, Pusenjem, EKV, Haustor, Atomsko Skloniste, Smak, a od stranih dolazi do lakog koketiranja sa Hard Rockom/Metalom koji je tada bio u ekspanziji - Gunsi, Metallica, AC/DC, Alice Cooper...
Srednja Skola 92-96
Pocinje da se istrazuje strana muzicka scena otkrivaju se
Led Zeppelin, Pink Floyd, Bowie, Kinks,Doors, Stones i naravno Beatles.Naravno ovo je bilo doba ploca koje su se pozajmljivale od starijih likova i presnimavala na kasetama.
1996-2001
Period fakulteta i ekspanzija Muzickih CD-va omogucila je da se upoznamo sa kompletnim stvaralastvom najznacajnijh grupa
Dakle polako pored stranog Roka pocinju da se slusaju i drugi muzicki pravci
Jazz, Blues, Ska, Rege, , Soul
Pored dinosaurusa roka koje smo do tada slusali pocinje da se slusa prvo strani New wave: Police, Clash, Elvis Costello, Stranglersi, Talking Heads...
otkriva se singer sonwriter tradicija koja i do dan danas ostaje nesto sto najvise slusam i cemu se uvek vracam, u pitanju je kako ja volim to da nazovem "autorska muzika", dakle:
Bob Dylan, Simon and Garfunkel, JJ Cale, Van Morrison, Nick Cave, Leonard Cohen, Tom Waits, Ry Cooder...
Otkriva se i rege pre svih Marley pa potom i Black Uhuru, Don Carlos...
Od Jazza najvise se slusa legendarni Sachmo ili ti Luis Armstrong, zatim Miles Davis (Eh, Kind of Blue), Duke Ellington, Dave Bruback, Weather Report, Pat Metheny, Coltrane,Garry mulligan..
A od R'N'B - BB King, Johnny Lee Hooker, Creadance clearwater revival, Buudy Guy, Muddy Waters...
Soul - James Brown, Ray Charles, Steve wonder, Ottis Redding, Aretha Franklin,Temptations,
Naravno pred toga opustao sam se uz ambijentalne zvuke:Morriconea, Mike Oldfielda, Vangelisa, Jean Michele Jarra, Michelle Legranda, John Barry-ja...Slusali Latino,Sansone i Kancone...
Da ne zaboravim elektro pop i dve meni posebno drage igrupe Depeche Mode i legendarni Yello
Tako je bilo nekad