Evo suske, al ce se nabrojis

Da li biste podmitili nekoga za neku vama bitnu uslugu....mislim na bukvalno sve...od dr u bolnici da vam spasi zivot, do sitnih fora tipa salterusi u opstini kafu i cokoladu da vam overi preko reda papire...

Da li biste jurili posao preko veze recimo, ili usli na pregled preko reda jer znate sestru...ili bilo koji drugi primer pokretanja veze...

I sto bi vendika rekla, da li biste bili aktivni recipijent mita ili veze....tj da li bi primili mito da nekome nesto uradite i da li bi primili preko veze sestricinu da radi kod vas recimo...

Imate li iskustva na ovom polju i ako zelite podelite ih

Ja onako narcisoidno da odgovorim na sopstvenu temu, nema sta ne bih uradila za zdravlje...sve ostalo je vec pitanje koliko je istinski bitno za opstanak

iskreno,jedino da je zivot u pitanju,a posle bi doktori i ja svodili racune:lol:

iskustvo:isla sam sa jednom zenom sin je bio na odeljenju za plucno u kbcu,i ona ponela sokove i sta ti ja znam da pocasti sestre,ja se jos naljutila sto im to nosis,ona kao cuti mora se..

a iz price(znaci rekla kazala,ne garantujem tacnost informacija) znam za primer gde je cale jednog lika bio u bolnici i cekao na operaciju,i usput je i tu bio neki matorac kojeg su zavlacili nekoliko nedelja,pa ga salju kuci pa ga zovu nazad..u svakom slucaju taj sin je video koji je fazon i iskesirao cini mi se 200 evrica..
i gle cuda sledeci dan cale mu operisan...a taj sto ga je operisao valjda je sad deo onog antikorupcijskog odeljenja ili sta ti ja znam..
toliko o tome...
inace javna je tajna,da kad god mogu oni ce te poslati kod privatnjaka,po mogustvu u njihove ordinacije..posto dosta tih sto rade u drz.imaju i privatne ordinacije...

inace smatram da davanje para za nesto sto bi oni trebalo po ps da mi urade,je bukvalno ko da ti je neko pljunuo u lice..i bole me kuki ako ima malu platu,ako mu se ne svidja nek ide u inostranstvo,oni su se obavzali da lece,a da se tako igraju sa ljudskim sudbinama je sramota za drzavu i njen narod..

inace pricala ja sa tatom,i dodje on meni pa bilo je i tako ranije,al to se prvo obavljao posao pa se onda cascavalo..

trece,znam i za slucaj gde doktorka nije htela da saradjuje u korup.radnjama kolega,tj nadredjenog,pa joj je ovaj rekao zapamtices ti mene,namestili su joj da bude uhapsena('dok.drugovi policajci') kao za primanje 50e ili neka slicna glupost,posle je naravno pustili jer nije bilo dkaza i riba se lepo spakovala sa porodicom,jer nije htela vise da trpi i otisla u norvesku i sad zivi ko covek,tamo je postuju...

znaci zakljucak:
zivimo u banana drzavi gde se zakon ne primenjuje,tj vazi slektivno,gde su sve zivotinje jednake al neke su jednakije od drugih..
i dok ne dodje neko na vlast i ne zavede se surov sistem kaznjavanja po pravdi a ne po daljini rodbinskih veza,ima sve vise da tonemo u ovaj bezdan majcice srbije..

eto toliko od mene...

- - - - - - - - - -

evo jos jednog primera al opet rekla /kazala:pricao mi cale za lika koji je stalno davao krv mao onu medalju i sve pohvale,al kad je njemu trebalo,a bili su skripcu sa zalihama dobijoje neki budzovan,jer znaju se prioriteti...
isto tako prioriteti se znaju i kad su operacje u pitanju...

- - - - - - - - - -

inace ja sam ko mala isla preko reda,i dalje mogu al recimo od pre nekoliko godina sam odlucila da ne zelim jer smatram to neispravnim(ovde uvaek pravim izuzetak ako se desi da je zivot u pitanju,onda me red ne interesuje)..
znaci radije cu da cekam...

Poslednja izmena:
dok ti zena lezi bez svesti na aparatima u susednoj sobi i svaki minut je vazan ti ces da gubis vreme da ga bijes?
neces veruj mi, nego ces jos i da ga molis da pozuri dok mu u isto vreme trpas pare u dzep
i oni to znaju i eto simbioze

meni nije jasno kako narod do sada nije pukao i poceo da 'cima' te doktore(mislim posle operacije kad im ljubljeni ozdrave),i politcare,i mafijase i slicne njima..

- - - - - - - - - -

Мој отац је био познати специјалиста у једној области и никада није узимао ништа. Принцип и договор људи са тог одељења.

e da je vise takvih ljudi..

Da li biste podmitili nekoga za neku vama bitnu uslugu....mislim na bukvalno sve...od dr u bolnici da vam spasi zivot, do sitnih fora tipa salterusi u opstini kafu i cokoladu da vam overi preko reda papire...

Da li biste jurili posao preko veze recimo, ili usli na pregled preko reda jer znate sestru...ili bilo koji drugi primer pokretanja veze...

I sto bi vendika rekla, da li biste bili aktivni recipijent mita ili veze....tj da li bi primili mito da nekome nesto uradite i da li bi primili preko veze sestricinu da radi kod vas recimo...

Imate li iskustva na ovom polju i ako zelite podelite ih

Ja onako narcisoidno da odgovorim na sopstvenu temu, nema sta ne bih uradila za zdravlje...sve ostalo je vec pitanje koliko je istinski bitno za opstanak

Jok! Ja sam na tetku, sto kaze moj teca "od moje zene se ne mogu dobiti ni pare ni P-a". :deda:

Back