ilovedoggos
Aktivan član
- Poruka
- 1.956
I još jedna stvar, ljudi pre nego što se zaposle u klanicu, rade psihički test jer se dešavalo da zaposlenici padaju u nesvest od šoka. Toliko.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne bi pojeo psa ni da mi plate,ne znam koje pare.Lepo sam napisao.Stoka se tovi radi hrane,a psi nisu stoka.I ti bi sada da promenis vekovne navike ljudi.To je isto kao što bi ja sad rekla, e znaš ja volim mog psa, al znaš kad poraste ću ga pojesti, jer je ipak porastao, znaš jer ako ga ne pojedem, neću opstati. Ne gledam sve jednostrano, baš gledam široko. Za poljoprivrednike, mogu veoma lako naći posao u proizvodnji povrća i voća, jeste da je jeftinije al nećeš prljati svoje ruke krvlju.
Takvi su zamenjivi.Dodje drugi umesto njega.I još jedna stvar, ljudi pre nego što se zaposle u klanicu, rade psihički test jer se dešavalo da zaposlenici padaju u nesvest od šoka. Toliko.
Eto vidiš, kao što ti nikad ne bi pojeo psa, tako ja nikad ne bih pojela govedo. Ne možeš deliti životinje na stoku i ljubimce. U Kini su psi hrana, ne u celom predelu Kine ali ima njih dosta. U Indiji goveda nisu hrana. Ima različitih kultura, ja nisam niko i ništa i ne želim da promenim nikakve vekovne navike ljudi, to što je nešto tradicionalno ne znači da je moralno.Ne bi pojeo psa ni da mi plate,ne znam koje pare.Lepo sam napisao.Stoka se tovi radi hrane,a psi nisu stoka.I ti bi sada da promenis vekovne navike ljudi.
To nije argument. Treba se izboriti da ne bude tako. Najlakše je odustatiSvemir je nasilno i okrutno mesto. Život konzumira život da bi postojao.
Hajde pazi, ovo. Ljudi mesojedi? Ne. Odakle ti to, neću puno da filozofiram samo ću reći da naš crevni sistem, zubi, vilica i telo su prilagođeni za biljojeda. Naše šake su namenjene da bi brali plod, a zamisli tigra koji bi pokušao da ubere jabuku? Nema šanseMeso mora odnekud da dođe. Nema tu mnogo filozofije.
Ne gledam takve stvari jer ne volim da vidim patnju. Ali meso volim i trebam ga. Živim u 21.veku i imam luxuz da ne moram lično da ubijam za hranu i iskoristiću ga maximalno. Bez ikakve moralne zadrške. Ljudi su predominantno mesojedi. Neka životinja mora da umre da bi bila to meso. Tako stoje stvari.
Ko god može da živi na isključivo biljnoj ishrani neka živi. Poštujem svačiji izbor razumeo ga ili ne. Što se mene tiče kvalitet takvog života mi nije dobar. I tu se završava svaka rasprava. Ne pametujem drugima ali ne dozvoljavam da mi se pametuje po tom pitanju.
Takođe, imamo male očnjake, a imaju ih i drugi biljojedi.Gorile,kamile i drugi. Crevni sistem svih biljojeda uključujući i ljude namenjen je varenju biljaka. Takva creva imaju konji, gorile, zebre i dr.Meso ne bi smelo da toliko dugo da prolazi kroz organizam s obzirom da je toksično i jako se teško vari. Milioni ljudi se ugušilo parčetom mesa, a nikad od parčetom banane. Rak je glavni uzrok smrti, a to je konzumacija ne zdrave ishrane. Ja ne kažem da meso nije zdravo, meso jeste zdravo ali znaš koje? Kada životinja živi u prirodi, pa lav dođe i ubije je. Lav nema nož, niti pušku. Evo ti jedan eksperiment.Idi napolje i uhvati vevericu, rastrgaj je i pojedi živu, javi rezultate. Idi kupi kost i pojedi ajde, tako veliki mesojedu. Zakiseljavanje organizma prouzrokuje rak i druge teško izlečive bolesti, a to je 1.mleko,2.meso i 3.jaja. Mi ljudi možemo da živimo na biljnoj ishrani, i nije u pitanju život ili smrt, ali lavu i tigru jeste. Zapitaj se, životinje koje se kljukaju antibioticima, siluju ceo život, non stop su pod stresom, i to meso ostaje pod stresom i ti ga jedeš, zamisli kakvo je to meso onda. Desilo se milion puta da su neki popularni restorani ubacili pileći mozak u pileće batake i ljudi su se zgroziliMeso mora odnekud da dođe. Nema tu mnogo filozofije.
Ne gledam takve stvari jer ne volim da vidim patnju. Ali meso volim i trebam ga. Živim u 21.veku i imam luxuz da ne moram lično da ubijam za hranu i iskoristiću ga maximalno. Bez ikakve moralne zadrške. Ljudi su predominantno mesojedi. Neka životinja mora da umre da bi bila to meso. Tako stoje stvari.
Ko god može da živi na isključivo biljnoj ishrani neka živi. Poštujem svačiji izbor razumeo ga ili ne. Što se mene tiče kvalitet takvog života mi nije dobar. I tu se završava svaka rasprava. Ne pametujem drugima ali ne dozvoljavam da mi se pametuje po tom pitanju.
Drago mi je da tako misliš. Ali moraš priznati da je ovo postalo ne zamislivo, milijarde se ubiju, a uopšte se toliko njih ni ne pojede, bukvalno igraju monopol sa svojim industrijama, i gomila njih bude bačeno u đubre. Tvoje je potpuno pravo da jedeš šta želiš, ali isto tako ja mislim da bi i životinje trebale imati prava da žive.Neke ljude koje rade po klanicama zaista pristaje ime zver.Iživljavaju se nad tim jadnicima. Sem što ih ubijaju, i tuku ih. Ja sam izabrala da ne budem deo toga, i nije me briga šta drugi jedu meni je važno da ja ne učestvujem, a nekad pokušam i ljudima oko sebe da prikažem istinu, što sigurno ne ide u moju korist, ja ću biti napadnuta, kako širim laži, na to sam već navikla, nije meni cilj da teram ljude na neku vrstu ishrane, neko ne želi da se promeni, i to je u redu..Ali svako iole je psihički u redu, i moralna osoba mora se složiti da patnja ovih životinja danas nije ravna ni jednoj u istoriji.Kao moderator ovog foruma želim da ti poželim dobrodošlicu
Ja sam od onih ljudi koji jedu meso. Nisam nikad probala da pređem na drugačiji način ishrane što ne znači da to ne bih mogla. Obzirom da ne želim da menjam svoje navike nikad sebe ne bih nazvala zver niti bilo koga. Način ishrane je izbor svakog pojedinca.
Poštujem vegane, poštujem sve ljude koji poste i odriču se mesa određeno vreme, poštujem i one koji sem mesa ništa drugo ne jedu... sve je to njihov izvor.
Sreća, ovde se toliko i ne obazirem šta ljudi pišu i pametuju, a u javnosti to i ne spominjem, jednom mi izletelo pa su svi govorili kako sam primitivna, a nisam im ništa uradila ali šta ćeš samo se ne treba obazirati, ćuti i budi pametan. Ja mislim da bi svi trebali da vide kako izgleda hrana koju kupuju, kao korisnik pre svega prema sebi. Ako vam je teško, jer mislite da će vas to odvojiti od vaše hrane samo se zapitajte..Ako to nije dobro za moje oči, zašto bi bilo dobro za moj želudac?Većina ne zna kako stvari funkcionišu gde se i ja ubrajam.
Svakako imaš pravo da predočiš ono što znaš i ne vidim zašto bi bila napadana.
Mi nismo kinezi.I od kada postojimo postoje kucni ljubimci i stoka koja sluzi za ishranu.Eto vidiš, kao što ti nikad ne bi pojeo psa, tako ja nikad ne bih pojela govedo. Ne možeš deliti životinje na stoku i ljubimce. U Kini su psi hrana, ne u celom predelu Kine ali ima njih dosta. U Indiji goveda nisu hrana. Ima različitih kultura, ja nisam niko i ništa i ne želim da promenim nikakve vekovne navike ljudi, to što je nešto tradicionalno ne znači da je moralno.
Očigledno ne razumete poentu. Sva bića konzumiraju neki drugi oblik života, bilo to u pitanju životinja, biljka, ili funga. To je zakon univerzuma. Život se hrani životom, i to je nepromenljivo.To nije argument. Treba se izboriti da ne bude tako. Najlakše je odustati
Eto vidiš, kao što ti nikad ne bi pojeo psa, tako ja nikad ne bih pojela govedo. Ne možeš deliti životinje na stoku i ljubimce. U Kini su psi hrana, ne u celom predelu Kine ali ima njih dosta. U Indiji goveda nisu hrana. Ima različitih kultura, ja nisam niko i ništa i ne želim da promenim nikakve vekovne navike ljudi, to što je nešto tradicionalno ne znači da je moralno.
Pseća hrana, zavisi.Ako su u pitanju granule, onda je tu i kanibalizam u granulama su otpatci pasa, mačaka i konja. A hrana u konzervi može biti od piletine, jagnjetine, ili govedineШта мислиш, од чега се производи псећа храна?
Da li lav muči zebru? Ne. Jednostavno je ubije, i kraj. Ne oplođuje je nasilu, ne otima joj decu. Da li krava muči biljku? Ne. Biljke nemaju nervni sistem niti osećaje za bol. Da li čovek muči svinju, govedo, pile? Da. Oplođuje je na silu, otima joj decu, tuče je tokom svakodnevnog života.Očigledno ne razumete poentu. Sva bića konzumiraju neki drugi oblik života, bilo to u pitanju životinja, biljka, ili funga. To je zakon univerzuma. Život se hrani životom, i to je nepromenljivo.
Okrutnost ljudi u industriji je sasvim druga priča.
Ne razumem šta hoćete od mene.Da li lav muči zebru? Ne. Jednostavno je ubije, i kraj. Ne oplođuje je nasilu, ne otima joj decu. Da li krava muči biljku? Ne. Biljke nemaju nervni sistem niti osećaje za bol. Da li čovek muči svinju, govedo, pile? Da. Oplođuje je na silu, otima joj decu, tuče je tokom svakodnevnog života.
Neću ja ništa od tebe, kad već pričamo o ovoj temi, samo sam odgovorila na tvoj komentar.Ne razumem šta hoćete od mene.