Evo kako demokrate pljackaju i otimaju pare gradjanima Srbije

Jerry Ropero:
nije jeftinije voziti se na gas nego na benzin nego treba investirati 1000e u gasni uredjaj i ta investicija ti se isplacuje tek nakon predjenih 50.000 km . Sto znaci da treba da predjes 100.000km da bi nesto "ustedeo" . Sa 50.000 km predjenih nalazis se na nuli.

da ustedis da treba da predjes 51 000 km , a ne 100 000 km

Jerry Ropero:
Sto znaci da se uvodjenje gasa za vecnu stanovnistva vise ne isplati.

pa onda nek ne uvode gas i resena stvar.

nesha taxista:
Ovde ipak moram Jerry-a da podržim, ma koliko mi teško palo. Do zaključka da plin manje zagađuje sredinu došli su ozbiljni naučnici davno. To što sam ja glasao za ovog ili onog nikako ne znači da ću baš i gluposti da podržim. Zbog svega što sam naveo na ovoj temi jasno je da je odluka o poskupljenju plina antiekološka, a samim tim i antievropska.
Dalje, najveći pojedinačni gubitnici neće biti sami korisnici, nego brojni serviseri plinskih uređaja. Promet će im se više nego prepoloviti, znači na vidiku je i novi gubitak radnih mesta. Kao da već toga nemamo i previše.
Takođe svi koji planiraju polaganje vozačkog ispita treba da spreme više novca, jer će auto škole reagovati momentalno.
Svakako ću podržati stvaranje udruženja korisnika plina, makar ga vodio i radikal.

Neko muljari sa benzinom, neko sa plinom. Kad ne možeš da muljaš a ti kukaj o nepravdi za napaćene gradjane.

Koliko je automobila sa pogonom na plin? Po nekima ispade - cela Srbija?

Ništa braćo, sačekajte - smišljaju pogon na vazduh dok ne usavrše na solarni pogon.
A za naplaćivanje vazduha i Sunca imamo eksperte - JEL TAKO RADIKALI?

Akcize! Akcize! Akcize!
Još, molim vas, još!

Kako da ova država prosperira ako joj svako od nas ne pruži bar ono malo što može? Svaki dan me grize savest kada kupujem hleb znajući da je to proizvod velike potrošnje, a moja draga država ne uzima akcizu na veknu. Sada su stvari bar malo lakše, i mogu malo mirnije da spavam, ali daleko od toga da je problem rešen... Probaću da stupim u kontakt sa dobrim ljudima koji su predložili ovu izmenu Zakona, da im predložim kompletno rešenje. Potrebno je iskoristiti mandat koji je tek počeo i uvesti toliki broj akciza, da u toku dana ne prođe ni minut a da se ne prisetim koliko sam koristan državi. Složićete se da je to moguće, pored uvođenja akciza na vodu i sunčev zrak, jedino uvođenjem akcize na vazduh.
Zvučaće čudno u početku, ali radosti srpskom narodu neće biti kraja kada osvesti disanje. Saznanje da svakim udahom dodajemo u kasu naše države, koja će tim novcem pomoći svom stanovništvu bi moglo dovesti do ubrzanog disanja kompletne nacije. Ovde dolazimo do sledeće ključne faze, ubrzano disanje će povećati broj otkucaja srca, što će biti pravi trenutak za uvođenje akcize na puls.
Već sad me prožimaju radosni žmarci pri pomisli na celokupnu situaciju: dišem brzo da bih bio što korisniji, puls mi se ubrzava - još novca u zajedničku kasu. Povratna sprega siline radosti i uzbuđenja će doprineti još bržem disanju i pulsu.

Ovde treba razmisliti o nagradi za sve one koji su se najviše radovali i čiji se puls toliko ubrzao da srce više nije moglo da izdrži. Ne bi bilo pošteno da oni koji ostanu živi mogu više da doprinesu državi od radosno umrlih, te bi valjalo uvesti poveću akcizu na smrt. Ona bi trebalo da vredi bar koliko i 10 godina ubrzanog disanja.
Da bi ostavili slobodu izbora umrlim, smrtna akciza ne bi bila obavezna, već bi akciza na dah mogla da se prenese na naslednike. Time bi naslednici dobili blagoslov višestruke dahovne korisnosti! Kroz 200 godina ljudi bi imali toliko višestrukih akciza na dah, da čak više ne bi ni morali ubrzano da dišu, a da budu od ogromne koristi.

Kao što vidite plan je dugoročan i ozbiljan, te bi trebao što pre da saznam koji su divni ljudi predložili izmene Zakona, da im predočim situaciju.

STAVIMO TACKU NA DEMOKRATSKU PLJACKU!

Evo jos jedan dobar komentar obicnog gradjanina povodom ove demokratske pljacke:

Srbijo! Srbijo! Samo tako! Udri najbogatiji sloj drustva koji koristi TNG!
Sada cu manje da vozim auto i necu da smetam funkcionerima u saobracaju, koji zure na hitan sastanak s jagnjetom, a mozda i prasetom.
Kajem se sto Vam smetam i ako smanjite akcize na TNG svecano se obavezujem da vise od 3 puta mesecno necu izlaziti na Vase saobracajnice!

Vozac poslednjeg modela Golfa 1 iz 1983. godine.

Gradonačelnica ne može da spava zbog autobuske stanice
Novi Sad - Autobusi ATP Vojvodina i juče su oko pola sata kružili novosadskim ulicama u znak pritiska na gradsku vlast da zabrani rad Međumesne autobuske stanice u sastavu JGSP Novi Sad i preusmeri međumesni autobuski saobraćaj na novu stanicu u sastavu ATP Vojvodina.
Gradonačelnica Maja Gojković prekjuče je delegaciji radnika ATP Vojvodina saopštila da je grad uradio sve što je mogao i da je sada za MAS nadležno Ministarstvo za infrastrukturu koje treba da donese rešenje povodom žalbe JGSP Novi Sad, Saveza samostalnih sindikata i prevoznika koji osporavaju gradsku odluku o zabrani kretanja autobusa ka dosadašnoj MAS i na rešenje o njenom zatvaranju. Radnici ATP Vojvodina su, kako prenosi Radio 021, naveli da im je gradonačelnica rekla da joj je dosta priče oko stanica i prevoznika i da zbog toga više ne može da spava.
Većinski vlasnik ATP Vojvodina Ilija Dević izjavio je prekjuče na konferenciji za novinare u Beogradu da, navodno, njegova firma mesečno zbog nepoštovanja ugovora koji je potpisao s Majom Gojković gubi oko milion evra i najavio da će tražiti da mu grad nadoknadi štetu od početka godine, odnosno da mu isplati preko šest miliona evra.
Policija je najavila da više neće tolerisati ničije bahato ponašanje i blokade gradskih ulica, pa je protiv više lica i prevoznika već podnela prekršajne prijave. Posle protesta u petak, koji su održali privatni autoprevoznici i radnici JGSP Novi Sad sa zahtevom da postojeća MAS ostane da radi, radnici ATP Vojvodina su tog dana blokirali ulicu kod stanice i tom prilikomumalo nije došlo do fizičkog sukoba dve grupe radnika, a u ponedeljak su autobusima kružili gradom i blokirali Gradsku skupštinu zahtevajući od gradonačelnice da poštuje ugovor i omogući da stanica ATP Vojvodina bude jedina u gradu.
Gradska opozicija, pre svih DS, optužila je vlast na čelu sa SRS i gradonačelnicom Majom Gojković, da je radnike iz više preduzeća dovela na ivicu sukoba, a sklapanjem nezakonitog ugovora s Devićem oštetila grad za više miliona evra. Takođe, zatraženo je da policija i tužilaštvo reaguju povodom navodnih pretnji smrću koje je Ilija Dević uputio Rajku Pejiću, direktoru JGSP Novi Sad, kao i niza krivičnih dela koja su počinjena proteklih dana prilikom blokada saobraćaja.

Back