evo jedne nove teme :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drago mi je sto jos uvek ima normalnih ljudi. Taman sam pomislila da sam jedini "ludak" koji se potresa zbog ovakvih stvari. Znate sta meni nije jasno? Nije mi jasan taj poriv za maltretiranjem zivotinja. Jasno mi je da postoje ljudi koji ne vole zivotinje (i imaju pravo na to) - pa ni u Engleskoj koja je poznata po fenomenalnom tretmanu kucnih ljubimaca sigurno ima ljudi koji ih ne vole - ali u tom slucaju ti ces, ako ti pas ispred zgrade bas mnogo smeta, pozvati sluzbu koja ce mu pomoci da se skloni sa ulice, neko ce ga uzeti ili sl., ali mu neces razbiti glavu metalnom sipkom kao onaj ludak na Ceraku ili gde vec! E to mi nije jasno! I da kreten jos ne zavrsi u zatvoru ili Lazi! Pa i ako nemamo zakon koji to sankcionise zar to nije u krajnjoj liniji, remecenje javnog reda i mira ( to je uradio pred klincima iz zgrade) i jasno govori o patoloskom slucaju. To mi ne ide u glavu, bre.
I to sto pljuju B.Bardo, narocito ona smusena rascupana Hrustana? Pazi, to je njena lova i ima pravo da pomogne kome hoce. Kapiram ja da ima i dece kojoj treba pomoc ali bre, ima i zivotinja i ko ce da mi zabrani da im pomazem. To sto smo mi jadna zemlja pa do pomoci psima necemo stici ni za 200 godina ne znaci da svi treba da upiru prstom u nas i da ih u 21. veku koljemo po ulici!

e ne znam t epolitičke teme,
al ja mačke obožavam
d a
gnjavim

iz ljubavi :mrgreen:

pa jojstiskam glavicu, ljubim, gladim leđa, golicam je naono jedno mesto gde su mačke golicljive....al ona to voli.
Mislim, kad zbriše, ne jurim je, čekam da opet dođe :mrgreen:
A to bude za pola sata - sat :lol:
VOLE da se gnjave, zato su mačke a ne zlatne ribice :D
kad to gleda neko sa strane, poimisli da je mučim, a ne mučim je, to jemoj amaca koja to tako voliiii......:cool:

Ma sve je to lepo,i znam i ja da kucice ne treba ubijati,al sta da radimo sa onima sto napadaju i bez da ih zacikavas i izazivas...Hvala Bogu,nikad me do sad nije ujeo pas,al se prosto gnusam lutalica...a tek sto ne volim kad krene za mnom i prati me :roll:

Mene nisu napadali,ni lutalice a ni kucni.Cak mislim i da me nikada nece napasti :? Valjda osete da ih volim.Inace imam jednu lutalicu u ulici(ja ga zovem Meda)kad god me vidi umiljava se,prevrce...
E da cak sam i mazio medveda u zoloskom,verovali ili ne 8)

Pa znate sta: sami ljudi su krivi za lutalice. Jedan covek je imao rota koji nije bio bas miran. I posto je navukao krpelje, odveo ga je u sumice i bacio tamo. I sad, bole njega uvo da li ce njegov pas da napadne nekoga ili nece. Isto tako drugi covek koji je imao boksera, pas krenuo njega da ujede i odveo ga u neki drugi kraj. Inace, taj pas je vec bio dobio besnilo. Dakle, to pokazuje koliko ljudi gledaju samo svoje dupe i bas ih zabole ako ce nekome nauditi time sto ce sebe spasti :x

Maxy:
Mene nisu napadali,ni lutalice a ni kucni.Cak mislim i da me nikada nece napasti :? Valjda osete da ih volim.Inace imam jednu lutalicu u ulici(ja ga zovem Meda)kad god me vidi umiljava se,prevrce...
E da cak sam i mazio medveda u zoloskom,verovali ili ne 8)

A ja ih kao ne volim? Obožavam životinje, do nedavno sam imala dva psa (jedan je uginuo posle 14 godina blagodeti življenja i pasjeg raja na zemlji) mačku, papagaja, ribice, kornjaču.

I desilo se da me je u sred noći napao čopor kerova kod starog Obilića pre par godina.

Zašto?

Ženka oko koje su se skupili je verovatno imala teranje. :?

mene zanma zašto kod nas sve mora da bude tako komplikovano?
pa ne moramo mi da izimišljamo toplu vodu... samo treba da iskustva drugih prenesemo i to dosledno primenjujemo...
postoje rešenja za pse lutalice...pre svega da ih ne bude sve više...
ne, nama je lakše da ne radimo ništa a kada deca stradaju...udri hajku na pse...
Zaštita i briga o životinjama postoji pre svega zbog nas samih!

Naravno da problem postoji zbog nas samih...

Oštenila kučka 9 malih slatkih kuca, tu kod neke zgrade. Savesni i dobrodušni građani napravili su joj kućicu i svakovdnevno donose hranu i mleko.

Svi ih gledaju i smeškaju se - jao kako su slatki, vidi ovaj - a tek ovaj, joj što je blesav... Ali niko neće da odnese tu kucu kod sebe u stan. Zašto bi?

I stalno se dešava isto... Stalno ova priča pa još 150 puta godišnje...

Prvo što nije lepo. Jedni ih hrane i paze, drugi ih tuku, maltretiraju i iživljavaju se nad njima. Pogotovo ako volite pse ovo bi vas trebalo da dotakne, njihov život na ulici nije ono što bi poželeli za svog ljubimca.

Drugo što nije zdravo. Ti psi nisu vakcinisani i ko zna kakve zaraze mogu da dovuku i kako sve mogu da ih prenesu!!!

Treće što nije bezbedno. Postoje ljudi koji nisu imali veći kontakt sa psima i ne znaju kako da se ponašaju u njihovoj blizini a da ih ne izazovu.

Četvrto što nije moralno. Gradski psi nisu divlje životinje.

Peto - ne sterilišu ih bar, ako ništa drugo

Šesto - ovo je Beograd, metropola, jedan velelepni grad na ušću Save i Dunava, Pa kako je moguće da on sebi može da dozvoli da ima ovako jedan lako rešiv a dugotrajan problem?

....i nikada se ovaj problem nece resiti....
Nece, zato sto su svi bedni lopovi, ukljucujuci i drustva za zastitu zivotinja koja takodje ne rade svoj posao, nece zato sto svi gledaju da se nakradu i zato sto ko zna koliko njih profitira na trenutnoj situaciji kada su u pitanju psi lutalice, nece zato sto smo lud i nesretan narod koji nema ni mrvicu kulture a ima visak agresije i potisnute psihicke probleme...
E, ne mogu vise da pricam o ovom.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back