Koliko dana žalosti u državi je bilo kad je onaj lik prso, uzeo zatim kalašnjikov pa pobio decu u Žitištu pre pešes godina?
Seća li se neko?
Један дан жалости у Војводини.
https://mondo.rs/Info/Drustvo/a917325/Masakr-u-Zitistu-u-nedelju-Dan-zalosti-u-Vojvodini.html
https://www.021.rs/story/Info/Vojvo...itistu-Ubio-petoro-u-kafani-ranio-jos-25.html
Синиша се наљутио када је у друштву другог мушкарца и другарице
Јоване Поповић (20) видео своју
супругу Дијану (30) , са којом је још увек у званичном браку и са којом има
десетогодишње дете . Бесан је отишао кући по пушку, а када се вратио убио је њу и њену другарицу и наставио да насумично пуца по кафићу.
Дијана и Јована преминуле су на лицу места, док су
Стева Јојић (40),
Владимир Косовић (34) и
Владимир Мијатовић (40) преминули у зрењанинској болници.
Према последњим подацима, седморо је тешко повређено
, сви су оперисани, а један је животно угрожен . Међу повређенима је најмање троје малолетника, неки рањени нису ни тражили лекарску помоћ.
Власник локала у којем се догодило убиство Љуба Милиновић каже да би Златића трагедија била још већа да
конобар и још један младић нису
савладали Златића .
"Прво смо мислили да је ватромет, али када сам чуо рафале, све је почело да пада око шанка. Можете да замислите каква је то била сцена. Гости кажу да је био у кафани, онда се вратио, али са аутоматску пушку.Дошао је са друге стране локала, у том тренутку су скочили конобар Исидор Сучевић и гост Милан Мајкић и успели да га савладају, међутим, било је касно.Златић је кренуо да бежи, а оно што је оставио, ја сам не могу да вам опишем, ово је страшно “, рекао је Милиновић.
Младић који је у тренутку пуцњаве био у кафићу каже да се све догодило изненада.
"
Извадио је пушку, одједном се зачула пуцњава - три пута у ваздух. Мислили смо да је неко бацао петарде. Неко ме је бацио на земљу, једна девојка је пала поред мене, друга је такође пала, рањена. општи хаос, одједном. Тога нема ни у филмовима ", рекао је младић.
Убица је ухапшен. Према речима мештана, он је био миран, повучен човек, без кривичних и прекршајних пријава и, како кажу, ништа није могло да указује на то да ће то урадити.
Један од комшија који добро познаје Синишу каже да је био тих и миран и да вероватно није могао да поднесе растанак са супругом, са којом има сина. "
Живели су одвојено, добро се слагали што се детета тиче, дете је отишло код оца и мајке, није било проблема. Радио је код рођеног брата, у агенцији за регистрацију путничких возила. "
Према речима министра унутрашњих послова
Небојше Стефановића , Златић је пуцао из аутоматског оружја које је недозвољено поседовао.
"
Реч је о човеку који до сада није имао ниједну прекршајну, кривичну пријаву или насиље у породици, што би указивало на опасност ", рекао је Стефановић и додао да је полиција брзо савладала и везала нападача који је покушао да побегне. Мештани су одвели његову пушку.