Evidence of relationship

• Začetnik teme Začetnik teme Tree
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Tree

Aktivan član
Poruka
1.228
Da li je nekome nekada neki CO tražio Evidence of Relationship, bez obzira što je u braku koji dokazuje poslatim "marriage certificate".
Šta bi bio dovoljan dokaz, ako dokaz od matičara nije dovoljan?
Ja se izvinjavam što se ne radujem, dobili smo CO, ne mogu kad me iznervirao u startu.:rumenko:
Ajd javite se ako je neko imao sličan problem, a ja ću da pitam tog COa da nije slučajno prevideo venčani list medju dokumentima.

Mome drugu su trazili istu stvar jer tada nije imao djece, a vjerovatno su im i adrese u pasosima bile drugacije
Dokaz moze biti:
-zajednicki racun u banci.
-punomocje za racun u banci
-racuni za struju, vodu, telefon, internet, dje se nalazi ime i adresa
-racun za zajednicko putovanje
-zajednicka avionska karta
-ugovor o iznamljivanju stana
-potvrda o prebivalistu za oboje
Uglavnom, sve ono sto vas na neki nacin povezuje i potvrdjuje da vas dvoje nijeste u fiktivnom braku, tj da sekundarni aplikant ne zeli da se prosvercuje u AU.
Pretpostavljam da par ovakvih dokaza moze zadovoljiti tvoga CO-a

Ako si već poslao međunarodni obrazac vjenčanog lista ili obični ovjeren propisno i preveden, ne vidim da treba još neka evidencija da se traži. Bolje mu se javi i pitaj ga dje ga je zagubio. Nego, možda si ga odavno poslao pa želi svjež primjerak da se uvjeri da si još u braku :zper:

Pa neka ti je srećan taj CO!.... i lijepo s njim, nemoj da ga naljutiš. Budi dobar :mazi: .

Ako ga naljutiš i još je žensko i ima :pms: onda će te kaznit da ostaneš đe si :mrgreen:

Poslednja izmena:
:D Pa gde vi svi drugari..
Baš mi je drago da me poznajete bolje nego moj džep :hahaha:.
Baš zato i ne odgovaram na mail odmah nego čekam da se iskuliram, jer naravno prva reakcija bi bila nešto kao "dve godine i dve hiljade evra, i onda mi se javiš i još me zaebavaš?!" .
Ali nismo mi taki, mi nesudjeni gradjani planete...

Još na kraju pisma stoji
Note: Please do not send large items such as albums or videos.
Sad da razmislim, je li bezobrazno da ipak šaljem slike.
Jer, nemamo mi ništa svoga, pa u ovoj zemlji se živi na crno, nema računa, nema zajedničkog računa, ugovor o iznajmljivanju stana, aha ali verbalni, ali zato zajedničkih putovanja ihahaj...

I sad još treba opet prevodim te gluposti, fuj.
Nemojte vi njima samo da kažete da sam sve ovo reko, pa će sredimo sve.
:mazi:

:D Pa gde vi svi drugari..
Baš mi je drago da me poznajete bolje nego moj džep :hahaha:.
Baš zato i ne odgovaram na mail odmah nego čekam da se iskuliram, jer naravno prva reakcija bi bila nešto kao "dve godine i dve hiljade evra, i onda mi se javiš i još me zaebavaš?!" .
Ali nismo mi taki, mi nesudjeni gradjani planete...

Još na kraju pisma stoji
Note: Please do not send large items such as albums or videos.
Sad da razmislim, je li bezobrazno da ipak šaljem slike.
Jer, nemamo mi ništa svoga, pa u ovoj zemlji se živi na crno, nema računa, nema zajedničkog računa, ugovor o iznajmljivanju stana, aha ali verbalni, ali zato zajedničkih putovanja ihahaj...

I sad još treba opet prevodim te gluposti, fuj.
Nemojte vi njima samo da kažete da sam sve ovo reko, pa će sredimo sve.
:mazi:

Cestitam,
Ja sam slao zajednicke fotke i izjave od zajednickih prijatelja da smo u vezi...
Ukoliko zelis opsirnije javi se na pp

Pozdrav

TREEEEEE!!!!!!!! NEEE SEEERI DA STE GA KONACNO DOBILI!!!!!!!!!!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

:vatromet:

Znaci nemas pojma koliko mi je drago :D

E i nama su trazili da posaljemo dodatne dokaze. Poslali smo im slike sa godisnjih, skenirane vize, pozivnice na vencanja, propusnice za Exit, izjave rodjaka i prijatelja o nasoj vezi i inase izjave o vezi..
Ajde pa slobodno cimaj ako nesto treba.

Poslednja izmena:
:TREE ....NEK JE SA SRECOM CO....:klap::klap:
Sto se tice evidence of relationship,potpuno se slazem sa Geom...
Slike izjave kumova i rodjaka sa vencanja...itd..

PS;uvek zaboravim sifru sa ovog foruma...
a i kad mi daju novu ,nekih deset slova brojeva ubi boze...
pojednostavite to malo bre..!!!;)

Kako je dobro kad je neko veseljak, e :mazi:
Znao sam ja da još ima ljubavi na ovom forumu. :zper:
Da znate da nam je drago što vam je drago.

A da uopšte ne želim da pišem izjave, pa makar se izjavolilo.
Gea, nadji nekog omanjeg australijanca na ulici, pa mu oplai šamar, kaži to mu je od mene, pa beži.
Džiki, daj nama tu šifru, pa da te podsetimo kad zaboraviš. A u medjuvremenu svi da pišemo pod tvojim imenom, da bude zanimljiv forum.

Možda ja živim u posebnom svetu, ali ne poznajem nikog ko ima zajednička vlasništva nad bilo čim, pa nemam ni ja. Doduše nemam ni pojedinačno vlasništvo nad bilo čim, trenutno čak ni nad autom, jer sam prodao, a ovaj što kupih nisam ni preveo još, a ne još da imam zajedničko vlasništvo. Za zajednički račun u banci takodje nisam čuo u blizini, mada smo mogli da se ovlastimo jedan drugom za račun, ali ne videh svrhu toga, osim baš u svrhu ovoga sada... Pisma ko još šalje na kućnu adresu pored računara...
Mogao sam čak i da napravim ugovor da iznajmljujemo gajbu pre dve godine, pa i da ne iznajmimo ništa, opet u svrhu ovoga, ali eto ne setih se na vreme...
Bre, ja kad pogledam sebe i nas iz njihovog ugla, mi mu dodjemo nula, e pa nećemo tako braćo :rtfm:.
Jeebali ih papiri više, muka mi je i ovo dosad što sam sve radio za ovu vizu, a ne još da se ženim zbog nekog tamo jeebenog poluostrva što misli da je kontinent. kontigent. kako se ono kaže. skotniment .
;)
Ovo se ja šalim samo.
Evo radim na papirima.
Volim ja Australiju. Kad cela planeta eksplodira, Australija će da živi još pet minuta.
Pa će i ona onda da eksplodira.

....vlasništvo nad bilo čim, trenutno čak ni nad autom, jer sam prodao, a ovaj što kupih nisam ni preveo još, a ne još da imam zajedničko vlasništvo.

Ja mislim da je taj tvoj CO čuo da si prodao auto i kupio drugi , pa bih ti dala predlog da sve ovo što si dosad radio zaključaš u neki škaf a da uradiš papire o zajedničkom vlasništvu nad autom.
Obavezno se slikaj sa bivšim vlasnikom pored kola i slikaj saobraćajnu na kojoj je on vlasnik i poslije onaj papir đe piše da ste obojica. Ali morate dokazati u sudu da je to istina i povedite dva svjedoka...
A da bi bilo što vjerodostojnije snimi klip o svemu i izbači na You Tube kompletan proces, a drugu kopiju pošalji njima. Sudski tumač neka ti napravi prevod klipa na engleski i obavezno ga umetni.
:cool: :zcepanje:

Ne ne ne, promašila si poentu, nisam ja u de facto vezi sa vlasnikom svoga auta, koji mi jeste prijatelj, ali ništa više od toga. On jeste voleo svoj auto možda više nego svoju ženu, zato sam ga i uzeo od njega, jer je u odličnom stanju (auto, ne ženu), ali ja nikad ne mogu dokazati da ću ga toliko voleti. Ustvari rebalo bi prvo on da uradi statutory declaration koliko je voleo svoj auto a koliko ženu, pa da se to prevede u četiri primerka, zbog potrebe da se eventualno proceni takvo ponašanje u odredjenoj instituciji.

Možda bih mogao, kao za auto, da napravim ovlašćenje u tri primerka i overim u sudu, da mogu da koristim, registrujem i po potrebi otudjim svoju ženu u zemlji i inostranstvu.

Inače auto sam morao da menjam, jer ni on nije mogao da izdrži dužinu procesa aplikacije za australijsku vizu, njemu je dozlogrdilo pre nego meni.
:think:

Samo ljubim vas lepo, recite mi da može da ne pišem izjave o svom braku, jer mi čir koji još nemam proradi kad god sednem da to pišem, kao i izjave drugih o svom braku, ima li ko da nije to poslao, jer ako svi šalju a ja ne pošaljem, ispašću opasno neozbiljan.
Ako baš mora, mora li odredjeni formular za to?
Jest ima onaj 888, ali on je za partner migration, a mi nismo partner migration.
Šta i ja pitam, kad znamo da svi šaljemo što više možemo, ne bi li nešto zafalilo kad nas pregledaju tamo.

A ja tako mislim da oni to bas ni ne gledaju.. Ja sam npr. na nekim formularima pisala adresu iz LK, a na nekim onu na kojoj zivim i nis mi nisu oko toga prigovarali...
A ovo posalji cisto radi reda...
Znas nisu oni Vogonska birokratska flota, ipak su to samo ljudi koji svoju zemlju zovu Lucky Land..

Nego reci ti nama cika Tree kakav je bio osecaj kada si video mail od CO-a..

Poslednja izmena:
A ja tako mislim da oni to bas ni ne gledaju.. Ja sam npr. na nekim formularima pisala adresu iz LK, a na nekim onu na kojoj zivim i nis mi nisu oko toga prigovarali...
A ovo posalji cisto radi reda...
Znas nisu oni Vogonska birokratska flota, ipak su to samo ljudi koji svoju zemlju zovu Lucky Land..

Nego reci ti nama cika Tree kakav je bio osecaj kada si video mail od CO-a..

Da znaš da sam se bio rastužio što mi se nisi javljala. Razumem, takav je život, mora da ide dalje, ne dopušta čekanje onih što zaostaju...
Moram malo da isteram bes, zato sam se i raspisao, da ne bi larmao na blisku okolinu ovde, šta znaju oni šta je meni. Znamo mi kako s birokratijom, kratko i oštro ;)
A osećaj, osećaj mi je zatupeo, žao mi je, pogotovo što sam otprilike poslednji od septembaraca dobio taj mail.

Dobro, nasmeših se kratko kad sam video mejl, onda sam video da me pitaju za suprugin engleski, pa sam se smrčio, jer to nismo rešili, tj nismo položili. Pa onda taj relationship, e neće oni mene naterati da zažalim što sam se oženio, više volim ja svoju ženu od nekog tamo subkontinenta... ) E da, ni form 80 nisam poslao za nju, jer je sistem bio izbacio samo za mene, pa sam ostavio da traže ako im treba, i tako.

Inače sad očekujem da mi zakuvaju koliko god može, da zovu na posao kad nisam tamo i da im se javi neka budala i da ih otera u k.., jer šta ima oni tu da ispituju!?
Onda da izadju SMP bez mene na listi i da me ćušnu u zapećak ponovo. Pa da mi nadju neku bolest na lekarskom, muvu CC ili štagod...

U vezi formulara, važno, da ne zaboravim opet pa se iznenadim kad ne treba.
Da li još uvek traže da se šalje čuveni formular o (ne)učestvovanjima u ratovima bivše SFRJ, odnosno služenju vojske za vreme devedesetih?
Od pitanja na tom formularu tek mi se smrči.

Kaži ti ( i vi ostali) meni, šta je bolje napisati od dve poluistine - da živimo s mojim roditeljima na adresi gde smo prijavljeni, ili u iznajmljenoj gajbi bez ugovora i ikakvog papira da smo tamo? To što mi imamo tri kuće ( a nijedna nije naša - treća je njenih roditelja) i živimo kad gde nam se svidja, a nemamo nijedan božji račun na svoje ime, ali plaćamo kad god kome šta zagusti da se plati, da li nas to karakteriše kao neozbiljan bračni par u očima administracije? Zato što se tiče zajedničkih putovanja, tu smo dobri, jedino ako bude sumnjivo odakle nam toliko odmora jer smo recimo ove godine 4 puta putovali negde.

O da, i dalje traze formular o neucestvovanju u desavanjima u ex Yu..

A koju adresu prijaviti...
Vidi kako smo mi to resili.. Ni ja nisam bila prijavljena na adresi na kojoj smo ziveli (suprug jeste, posto je bio njegov stan), ali kada smo slali dokumente, na nekom od formulara, ubi me ako znam na kom, napisali smo obrazlozenje.. U principu, rekli smo da kod nas retko ko menja adresu kada se preseli, posto je to skup i komplikovan proces. Verujem da nece praviti problem ni tebi ako napises da ste eto priajvljeni kod roditelja, jer vlasnici stana u kom zivis ne zele da te prijave, a i da zele, da ti nemas bas neku zarku zelju da spich*** xy novaca svaki put kada iznajmis novi stan.

Sto se putovanja tice, mislim da znaju oni da smo mi nedavno pusteni iz kaveza, a bogami verujem i da znaju koliko je Evropa ustvari mala, i za koliko sitne pare mozes stici do egzoticnih lokacija..

Nego, da li je bar pripremila taj IELTS, ili tek sad pocinje? Nas je bila uhvatila frka kada smo dobili CO-a (mnogo meseci pre nego sto smo ocekivali), i odustali smo od polaganja, bas zbog paranojhe o kojoj pricas: A sta ako nas izguraju sa liste u medjuvremenu?!
A kad smo vec kod bolesti, kada idete na lekarski?

Jel i ostalima isto gadan ovaj novi izgled foruma, ili sam usamljen slucaj?

Poslednja izmena:
Sad je ustvari gotovo za taj IELTS, mora da platimo 2VAC i gotovo. Ustvari cela paranoja je u tome da u nekom trenutku ne ukinu tu mogućnost plaćanja časova umesto polaganja IELTSa, pa da onda visimo u vremenu i prostoru.
Šab me gabri.
Lekarski nam nije tražen zasad.
Forum je onako simpatičan, ali tek kad otkriješ gde je šta, nije baš svako dugme moralo da pobegne sleva na desno i obrnuto. Ja se već navikao.

@Tree

ajde kad zavrsis to prikupljanje i slanje napisi sta si poslao jer to i nas ceka sigurno. Mi smo se vencali nakon mog apliciranja za vizu i dodala sam muza naknadno. Sto se tice zajednickog racuna to kod nas ne postoji mozete samo da ovlastite jedno drugo na svoj racun. Mi smo isto podstanari i imamo ugovor, al na moje ime mada cemo i muza ubaciti :) i jedini dokaz da zivimo na istoj adresi su nam racuni za mobilni.

Sto se tice prioriteta i SMP, Viktorija je objavila da se trenutno procesuiraju kao grupa 2 ljudi koji su na SOL i imaju vec SS, a ako se ne varam ti sad spadas u tu grupu? Veravatno cim im posaljes te dokaze braka ce ti traziti da odradis i medicinske preglede pa mozda mozes vec sad da zakazes. Ja kad sam zakazivala bilo je moze sutra, prekosutra, a onda u cetvrtak kad sam zvala da zakazem pominjali su pocetak novembra pa sam ipak taj dan radila sa kasnjenjem.

@Geagea
Da li ste vi sve te papire st ose poslali kao dokaz braka prevodili na engleski? Racune i tako to...

@Tree

ajde kad zavrsis to prikupljanje i slanje napisi sta si poslao jer to i nas ceka sigurno.
Hoću.

Sto se tice prioriteta i SMP, Viktorija je objavila da se trenutno procesuiraju kao grupa 2 ljudi koji su na SOL i imaju vec SS, a ako se ne varam ti sad spadas u tu grupu?
Nije baš tako, ali slično, u nedostatku grupe 2 procesira se grupa 3, a ja sam jednostavno stigao na red, jer vade po datumu aplikacije. Inače aplikacija mi se još vodi na 175, što me onako opet šab gabri. Verujem da ako dobijem, dobiću ono što sam i tražio u početku. I nisam jedini takav slučaj.

@avacultevs

Sve sto je bilo napisano od strane nas ili nasih prijatelja, napisano je na engleskom u startu, a platne kartice, vize, pozivnice i ostalo smo samo skenirali..

@Tree

Ajde sad lepo napisi sta ti je sve CO trazio da uradis i dokle si stigao.. Ako sam dobro prebrojala, imas jos 20 dana do isteka roka :)))))
I da BRE, daj podeli malo s nama tvoje planove, nemoj si sebican :mazi:

@avacultevs

Sve sto je bilo napisano od strane nas ili nasih prijatelja, napisano je na engleskom u startu, a platne kartice, vize, pozivnice i ostalo smo samo skenirali..

@Tree

Ajde sad lepo napisi sta ti je sve CO trazio da uradis i dokle si stigao.. Ako sam dobro prebrojala, imas jos 20 dana do isteka roka :)))))
I da BRE, daj podeli malo s nama tvoje planove, nemoj si sebican :mazi:

Kaže se E BLE.
Poslao sam sve što sam bio dužan prekjuče, juče je marriage certificate promenilo stanje u "met", kao i još nešto oko specifičnog radnog iskustva, tako da mi je još ostalo nečekirano radno iskustvo - piše potrebno još provere. Nisu mi traženi lekarski, nije mi ništa više napisao CO i u rubrici gde su dokumenta moje žene nijedan dokument nije promenio status.
Poslao sam sve što i drugi, a da sam imao. Jedan pdf sa slikama, jedan sa nekim vaučerima vizama avionskim kartama - iskopao sam čak i po jedan koverat sa mojim/njenim imenom i adresom, prijava stana, ništa od zajedničkih računa i vlasništva... I dve izjave drugih ljudi o nama, izuzetno kratke..
Možda će sada da proveravaju na poslu, a možda će vojsku da proveravaju, a možda neće ništa par meseci, da se krčka...

Back