everest-ov senzor za temperaturu

Poruka
25
Članovi koji imaju neko pred znanje o gore pomenutom programu
znaju da u okviru njega ima opcija senzora koji isčitava temeraturu procesora, grafike i hdd-a moj problem je sledeći:
everest mi već danima prkazuje da je temeratura grafičke kartice 19˚C
dok za procesor i hdd menja vrednost na prethodnom sistemu je uredno prikazivao izmedju 30-35˚C u zavisnosti šta radim
e sada pre svega da li everest prikazuje realne vrednosti ili ne?
da li se nekome desilo nešto slično?
i da dodam da catalyst isto prikazuje 19˚C

probaj preko hwmonitor-a ,ako ocitava isto senzor je otisao,pod uslovom da sumnjas da temperatura treba da bude visa, zavisi koja ti je graficka
nemas sta da pipas prstima , jedno je temperatura hladnjaka a drugo cipa
možda će delovati kao glupo pitanje ali šta to znači da mi je senzor otišao? :)
inače u pitanju je ari radeon HD2400 agp do juče je everest pokazivao temperaturu u rasponu od 30 do 40˚C

Mene takodje nesto muci sumnja da mi se laptop mozda greje malo vise,instalirao sam program SpeedFan i on mi pokazuje ove temp:
GPU:44
HDO:41
Core 0 :49
core 1 :50
Core 2 :50
Core 3: 53
Stim da su ove poslednje 4 stavke oznacene crvenim ,pretpostavljam da je njihova temperatura kriticna,zbog toga i postavljam pitanje ovde,mozda mi neko zna rci o cemu se radi i da li je zaista prevelika temp.radi se o ovom laptopu:

Intel® Core™ i7-3632QM Prozessor (2,20 GHz mit Intel® Turbo-Boost-Technik 2.0 bis zu 3,20 GHz, 6 MB Intel® Smart-Cache)

http://www.mediamarkt.de/mcs/produc...48353,286826,605809.html?langId=-3#infoTabNav

Znam ja za to ali moje pitanje je bilo da li je ova temp.koju pokazuje kriticna?

ako mislis na corove nije kriticno do ajde recimo nekih 70 celzijusa dakle kada dostigne tu temp. ili ga polako ugasi ili ga stavi na stalak za hladjenje on kosta grubom cifrom oko 20€ novo
ali svakako preporučujem za predstojeće leto uređaj na slici.
kuler-jetion-jt-ncp-022[1].jpg

Poslednja izmena:

Back