Hm, predati se? Možda. Više sam protiv nego za. Nije moje da bilo koga ubijem. Ubio sam psa. Kriv sam. Iako je pas hteo mene da skloni sa puta....
Zašto? Hm. Meni su rekli da nisam namerno i da nisam kriv/iako da su priznali svoju odgovornost(cesta) nabacili su je meni, ali ipak sam se našao na pogrešnom mestu u pravo vreme. Ili naravno pogrešno.
@ilovedoggos a šta nije mučenje? zar je život idila? svesnost životinja je na mnogo nižem nivou od ljudskog, ali opet su svesni da su živi. Ne bi imali svoje potrebe i porive da nisu. Suština je neodgovornost.
Zašto pravi vuk nikad nije sišao medju ljude? A opet onaj koji je čovek pripitomio dobio raznorazne forme?
Neću da odgovorim na samo postavljeno pitanje ali ću reći jednu malu anegdotu, odgledasmo film Nije loše biti čovek, i nastavnik je pitao decu koju životinju je čovek prvu pripitomio, a oni svi ko iz topa pas jer je pitanje bilo samonavodeće na osnovu filma, a neko se dosetio da dobaci, a zašto? Najsličniji čoveku, od dostupnih sisara je. Blesavo, vedro, i sve što čovek zamisli može i pas, samo u drugačijoj formi, dogovskoj....